Acasa Blog Leasing operational - Afla tot ce trebuie sa stii
leasing operational persoane fizice

Leasing operational - Afla tot ce trebuie sa stii

Leasing auto 22/06/2023

Leasingul operational se dovedeste a fi o alegere tot mai populara. Achizitionarea unui autoturism este un proces de durata intrucat exista multi factori care pot avea o influenta majora asupra deciziei finale, iar printre acestia se numara si alegerea solutiei de finantare. Orice solutie disponibila pe piata poate avea plusuri si minusuri, insa important este sa le avem pe toate in vedere, astfel incat sa avem garantia ca luam cea mai buna decizie in cunostinta de cauza.

Ce este leasingul operational

Despre leasingul financiar a auzit oricine, insa o solutie care devine tot mai des intalnita este leasingul operational, fiind un serviciu pe care il ofera companiile de profil. Pe scurt, presupune transferarea dreptului de folosinta a unui autoturism pe o anumita perioada de timp in schimbul unei sume de bani care se achita lunar. Suma poate include diferite cheltuieli, de la asigurari, impozite, taxe, revizii, eventuale reparatii si nu numai. Costurile pentru toate cheltuielile asociate unui autoturism sunt suportate de catre compania care ofera serviciile. Cu alte cuvinte, leasingul operational poate fi vazut ca o modalitate rapida si accesibila de inchiriere a unui autoturism pe termen lung in conditii avantajoase.

Care sunt avantajele leasingului operational

Leasingul operational aduce mai multe avantaje, fiind des folosit in Europa si Statele Unite, dar incepe sa prinda tot mai mult teren inclusiv in Romania.

Nu ai grija asigurarii RCA si CASCO

Costul asigurarii RCA a crescut considerabil in ultimii ani, iar faptul ca acesta este inclus in contract este un avantaj important pentru multi soferi. De asemenea, si asigurarea CASCO este inclusa, cea care poate atrage cheltuieli de mii de euro anual, iar pe aceasta cale nu mai reprezinta o problema pentru soferi.

O gama variata de autoturisme

Sunt disponibile numeroase masini pentru leasing operational, astfel incat oricine are ocazia de a se orienta catre modelul care ii convine cel mai mult. Totodata, autoturismele sunt deseori bine dotate, avand functii menite sa le faca viata mult mai placuta soferilor.

Rata este fixa

Faptul ca rata lunara este fixa reprezinta un alt avantaj important in conditiile in care soferii au posibilitatea de a-si gestiona mult mai bine bugetul. In plus, eventuala depreciere a autoturismului este suportata de compania care ofera serviciul de leasing financiar si nu de soferi.

Nu ai grija daunelor

Societatile de leasing sunt cele care gestioneaza si daunele, astfel ca se ocupa in locul tau de programare la service, constatarea daunei, monitorizarea reparatiilor si, foarte important, achitarea acestora. Totodata, se ofera si masina la schimb pe toata perioada in care propria masina se afla in service, ceea ce este o alta grija in minus.

Contractele pot fi flexibile

Trebuie avut in vedere faptul ca leasingul operational este avantajos si datorita faptului ca orice contract este flexibil. Cu alte cuvinte, oricand se pot modifica conditiile la cererea soferului care poate doreste sa prelungeasca durata de inchiriere sau sa o scurteze, sa schimbe autoturismul si nu numai. Astfel, acestia nu sunt constransi si se bucura de libertatea de a se razgandi.

Mai mult confort pentru soferi

Cu totii stim ca simpla detinere a unui autoturism atrage cu sine numeroase costuri si eventuale batai de cap. In schimb, in cazul leasingului operational fiecare dintre acestea sunt evitate atat de persoanele fizice, cat si de cele juridice pentru ca responsabilitatea cade in sarcina companiei de leasing, indiferent de tipul cheltuielii, de la taxe si impozite, asigurari, schimb de anvelope, revizii, reparatii si nu numai. Singura responsabilitate a soferilor ramane sa alimenteze cu carburant.

Fara grija mentenantei

Fie ca vorbim de revizia anuala, de schimbul placutelor de frana, de verificari periodice, de reparatii in urma unor daune sau defectiuni, de schimbarea anvelopelor dupa ce acestea au ajuns la sfarsitul perioadei de viata, orice cheltuiala cu privire la masina devine obligativitatea societatii de leasing, ocazie cu care beneficiarii se bucura de mai putine griji.

Masinile se pastreaza impecabile

Cele mai multe dintre companiile de leasing operational beneficiaza de colaborari cu numeroase service-uri premium si cu asiguratori de top, motiv pentru care pot asigura cele mai bune conditii pentru soferi si le pot garanta faptul ca autoturismele pe care le folosesc se pastreaza in conditii optime de-a lungul timpului.

Mereu o masina noua

Un alt avantaj important este acela ca la finalul perioadei contractuale se poate returna autoturismul si solicita altul nou. Cu alte cuvinte, vei avea ocazia de a te bucura mereu de o masina noua, impecabila, de a carei intretinere si cheltuieli nu te vei ocupa.

Ai parte de acoperire internationala

Chiar daca obisnuiesti sa calatoresti des in strainatate, nu ai de ce sa iti faci griji cu privire la masina intrucat aceasta este asigurata in aproape toate tarile si, in plus, beneficiezi deseori si de asistenta rutiera, astfel ca in cazul unei situatii nefericite vei avea tot sprijinul necesar.

Avans zero

Unele societati de finatare ofera posibilitatea inchirierii autoturismului dorit cu avans zero. Cu alte cuvinte, daca iti doresti sa obtii imediat un autoturism pe termen lung, nu trebuie sa platesti niciun avans. Mai mult, in stoc exista deseori numeroase modele care pot fi livrate in cel mai scurt timp.

Leasing operational vs. leasing financiar

Ambele tipuri de leasing, si cel financiar si cel operational presupun ca societatea care finanteaza autovehicului este proprietarul acesteia. Totusi, in cazul leasingului operational, la finalul contractului soferul nu are posibilitatea de a achizitiona autoturismul, asa cum este posibil in cazul leasingului financiar, dupa achitarea taxei reziduale.

Este leasingul operational o solutie buna pentru mine?

Aceasta solutie de finantare poate fi o solutie excelenta pentru toti cei care isi doresc un autoturism si nu vor sa aiba nicio grija cu privire la intretinerea acestuia si a altor cheltuieli asociate. Bineinteles, costurile pot fi mai mari, iar la finalul perioadei contractuale autoturismul ramane in posesia societatii de finantare, insa confortul oferit poate fi exact ceea ce unele persoane au nevoie.

Cat costa o masina in leasing operational pentru persoanele fizice?

Costul difera de la un caz la altul, in functie de modelul ales si de conditiile propuse. De regula, costul este de cateva sute de euro pe luna si poate ajunge la cateva mii de euro in cazul autoturismelor premium. Insa nu trebuie uitat ca in acest pret sunt incluse toate cheltuielile aferente masinii.

Care este durata unui leasing operational pentru persoane fizice?

Durata leasingului operational difera de la caz la caz in functie de societatea de finantare, de regula intre 48 si 57 de luni, insa deseori exista si posibilitatea negocierii unor conditii care sa se plieze perfect nevoilor tale.

Faptul ca leasingul operational este avantajos a facut ca multe persoane sa isi doreasca sa aiba acces la o astfel de solutie ce se bucura de popularitate in strainatate de multi ani. Astazi sunt multi soferi romani care aleg aceasta modalitate pentru a beneficia de autoturismul mult dorit, fara a avea parte de toata responsabilitatea aferenta detinerii unei masini.

Astfel, daca esti in cautarea unei masini, poti lua in calcul leasingul operational, trebuie doar sa te documentezi bine si sa te asiguri ca vei face cea mai buna alegere.

Distribuie articolul:
Alexandru Stăiculescu

Alexandru s-a alăturat echipei BCCH Group Switzerland AG la inceputul anului 2020. Anterior Alexandru a ocupat pozițiile de Director Executiv pentru afacerile grupului din domeniul transportului de persoane și din cel al vânzărilor de autovehicule second hand. Alexandru are o experiență de 10 ani în domeniul managementului vânzărilor și al proiectelor complexe care implică un număr mare de angajați și procese complexe de business engineering.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina