Acasa Blog Parcarea laterala nu a fost mai simpla – Descopera noul sistem E-Corner de la Hyundai
hyundai mobis e corner

Parcarea laterala nu a fost mai simpla – Descopera noul sistem E-Corner de la Hyundai

Hyundai, un nume sinonim cu inovatia si tehnologia in industria auto, a prezentat o noua caracteristica interesanta - sistemul E-corner Hyundai. Ce este mai exact acest sistem si de ce reprezinta un pas inainte semnificativ pentru Hyundai? Inainte de a afla mai multe,merita sa descoperim un scurt istoric al marcii coreene:

Infiintarea Hyundai de catre Chung Ju-Yung

Povestea incepe in 1947, cu Chung Ju-Yung, un antreprenor care a infiintat Hyundai Engineering and Construction Company. Chung Ju-Yung, provenit dintr-o familie modesta de agricultori, a pornit intr-o calatorie care a pus bazele unui conglomerat global. La sfarsitul anilor ’60, Chung si-a extins interesele de afaceri in industria automobilelor, ceea ce a dus la nasterea Hyundai Motor Company in 1967, iar primul model, Cortina, a fost lansat in colaborare cu Ford un an mai tarziu.

Globalizarea

Hyundai a intrat pe piata americana in 1986, odata cu introducerea modelului subcompact Excel. Cu un pret competitiv si oferind o fiabilitate solida, Excel a avut un succes urias, vanzandu-se peste 100.000 de unitati numai in primul an. Cucerirea lumii a continuat cu piata europeana, Hyundai construind o uzina de productie in Turcia in 1997 si inca una in Cehia in 2008, iar  aceste miscari strategice au consolidat prezenta in Europa.

Conceptul sistemului E-corner Hyundai

Doua decenii mai tarziu, sistemul E-corner Hyundai este o completare revolutionara a vehiculelor electrice din portofoliul producatorului coreean. Este vorba despre un sistem foarte avansat de motoare pe roti care imbunatateste semnificativ performanta generala a vehiculului. Cu sistemul e-corner Hyundai, nu trebuie sa fii un sofer expert pentru a executa o parcare perfecta pentru ca se ocupa de directie, franare si viteza, permitandu-ti sa parchezi fara efort de fiecare data. Concret, rotile din spate pot fi manevrate la fel ca cele din fata, motiv pentru care chiar si cel mai stramt loc de parcare lateral devine accesibil. Mai mult, aspectul masinii nu este influentat in niciun fel, astfel ca nu se fac compromisuri din punct de vedere estetic.

Evolutia sistemului E-corner

Sistemul E-corner Hyundai nu este o evolutie care a aparut peste noapte, ci reprezinta rodul unor ani de cercetare, a nenumarate propuneri de proiectare si a unor teste riguroase pentru a asigura o performanta optima. Acesta integreaza motorul, directia, frana, suspensia si chiar sistemul de racire in roata vehiculului, ceea ce conduce la mai mult spatiu in interiorul masinii si imbunatateste manevrabilitatea, eficienta consumului de combustibil si performanta generala.

Avantajele principale

Sistemul E-corner Hyundai aduce numeroase beneficii, incepand de la manevrabilitatea vehiculului  care are mult de castigat, oferind un control precis si permitand manevre usoare, chiar si in cele mai dificile conditii. In plus, E-corner Hyundai creste, de asemenea, eficienta combustibilului prin reducerea pierderilor mecanice. Sistemul cu motor pe roti asigura ca mai multa energie este transmisa direct catre roti, ceea ce duce la o scadere a pierderilor de energie.

Viitorul parcarii - Sistemul e-corner de la Hyundai

Hyundai planuieste sa incorporeze sistemul e-corner in mai multe modele, facand aceasta solutie revolutionara de parcare accesibila unui numar mai mare de soferi. Odata cu lansarea sa, producatorul a stabilit un nou standard pentru tehnologia de parcare, iar inovatia ar putea influenta si alti producatori auto sa dezvolte sisteme similare, transformand industria auto.

Modele Hyundai care dispun de sistemul E-corner

Ioniq 5 este unul dintre primele modele care dispun de sistemul E-corner Hyundai, acesta fiind un vehicul complet electric care se remarca prin autonomie, performanta si, bineinteles, prin tehnologie. De asemenea, se asteapta ca versiunea 2023 a Ioniq 6 sa dispuna de acest sistem care prezinta viitorul vehiculelor electrice Hyundai, iar E-corner joaca un rol esential. Angajamentul Hyundai fata de sustenabilitate este evident in promovarea tehnologiei ecologice. Odata cu lansarea modelului Ioniq, primul automobil din lume oferit in trei optiuni electrice, coreenii si-au demonstrat dedicarea pentru un viitor mai verde.

Sistemul E-corner Hyundai este o tehnologie inovatoare, care schimba regulile jocului si care modeleaza viitorul vehiculelor electrice, iar datorita numeroaselor sale beneficii vehiculele electrice Hyundai devin o alegere dezirabila pentru multi. Pe masura ce pasim in viitorul condusului automatizat, sistemul e-corner de la Hyundai este o dovada a posibilitatilor. Acest sistem nu numai ca simplifica procesul de parcare, dar adauga si un nivel de siguranta si eficienta care lipseste in prezent metodelor traditionale de parcare. Este o tehnologie care ne aduce cu un pas mai aproape de vehiculele complet automatizate, asa cadData viitoare cand esti intampinat de un loc de parcare ingust, nu uita ca parcarea laterala nu a fost niciodata mai usoara.

Hyundai continua sa fie o forta de luat in seama in industria auto globala. Cresterea lor constanta si cifrele impresionante de vanzari sunt dovada popularitatii lor in randul consumatorilor. In 2020, Hyundai a fost al treilea cel mai mare producator de autovehicule la nivel global, un indiciu clar al pozitiei sale dominante, iar in 2023 isi continua dinastia in toata lumea.

Sursa foto: https://www.greencarreports.com/

Distribuie articolul:

Categorii

Articole recente

cele mai scumpe masini din lume
Cele mai scumpe masini din lume
Citeste mai mult

s60 my24 fuel og
Cele mai bune masini pentru soferi la 18 ani
Citeste mai mult

359310300_237810539099304_1314413748499435122_n \(1\) min
Ce trebuie sa faci cand cumperi o masina rulata? Ghid complet
Citeste mai mult

pozitia corecta la volan
Pozitia corecta la volan - Ghid pentru un condus sigur si confortabil
Citeste mai mult

Despre noi

BCCH Auto Switzerland
Automobile de lux noi si rulate
Echipa BCCH Auto Switzerland ofera clientilor consultanta necesara achizitionarii unui autovehicul din stocul propriu sau la comanda de oriunde din tarile Uniunii Europene. Angajamentul echipei noastre este acela de a oferi un nivel inalt al calitatii serviciilor si autovehiculelor vandute.
Vezi cele 2899 masini
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina