Acasa Blog Hyundai: Modele de masini electrice si hibrid
IONIQ 5

Hyundai: Modele de masini electrice si hibrid

Protejarea mediului inconjurator a devenit un factor esential in ultimii ani, in special in industria auto care s-a adaptat acestor noi provocari producand vehicule ce corespund ultimelor cerinte tehnologice.

De-a lungul timpului producatorul Hyundai a fost implicat intr-o serie de initiative si parteneriate care vizeaza producerea si promovarea masinilor cu emisii reduse de CO2. Hyundai este unul dintre cei mai bine pozitionati producatori auto. Interbrand a mentionat ca Hyundai a devenit lider in industria autoturismelor cu zero emisii prin dezvoltarea tehnologiilor bazate pe hidrogen. Hyundai este, de asemenea, una dintre cele mai promitatoare marci de masini care proiecteaza si produc  adevarate opere de arta.

Hyundai Romania

Hyundai Motors a construit un sistem de productie care transcede granitele geografice cu scopul de a produce vehicule care se potrivesc preferintelor si stilurilor de viata in functie de regiune.  Fiecare fabrica Hyundai din lume produce modele de masini special adaptate nevoilor locale.

Modelele Hyundai electrice si hibrid de pe piata auto din Romania sunt produse in fabricile firmei din Europa. Hyundai Auto Romania a dezvoltat o vasta retea de distributie nationala a marcii. Hyundai are in Romania in prezent 32 de locatii showroom si 38 de locatii service. Astfel, acestia reusesc sa asigure disponibilitatea serviciilor Hyundai la nivel national indiferent de zona in care se afla clientii.

Hyundai bate recordul cu modelul electric alimentat cu hidrogen

Producatorul sud-coreean stabileste un nou record de autonomie cu modelul electric Nexo, alimentat cu hidrogen: 778 de kilometri. Cei de la Hyundai Motor au anuntat ca modelul lor alimentat cu hidrogen a parcurs o distanta record de 778 kilometri, ramanand cu o autonomie a bateriei de 49 de km la finalul calatoriei. Hyundai a devenit recent cel mai mare producator la nivel mondial de vehicule electrice pe baza de hidrogen, ajutat de o crestere semnificativa a vanzarilor din Coreea de Sud. 

Producatorul asiatic a anuntat ca a reusit sa doboare recordul pentru cea mai lunga distanta parcursa de acest model intre incarcari. Cel care a condus modelul Nexo pe aceasta distanta de 778 kilometri a fost Bertrand Piccard care a declarat: ”Cu aceasta aventura am demonstrat ca prin intermediul tehnologiilor curate nu mai avem nevoie de prototipuri experimentale revolutionare pentru a bate recorduri. Toata lumea o poate face acum cu vehiculele standard cu zero emisii. O noua era a performantei incepe, in beneficiul protejarii mediului.”

Modelele Hyundai IONIQ. I’m in charge

Noua gama Hyundai de vehicule electrice: IONIQ, brandul dedicat exclusiv produselor cu propulsie electrica. Scopul celor de la Hyundai este de a le oferi clientilor o experienta centrata pe solutii adaptate unui stil de viata conectat. 

Denumirea “IONIQ” – obtinuta prin adaugarea cuvintelor “ion” si “unic” – a fost inspirata din elemetele, materialele si tehnicile folosite. Ionii sunt atomi incarcati, ceea ce sugereaza o combinatie inteligenta a diferitelor platforme ale masinii. A doua parte a numelui este preluata din cuvantul “unic”, evidentiind angajamentul Hyundai de a proteja mediul inconjurator si dorinta de a oferi clientilor o experienta care sa le depaseasca asteptarile. In 2016, Hyundai a lansat IONIQ, primul si singurul vehicul din lume disponibil in versiunea hybrid, plug-in si electrice, oferind consumatorilor libertatea de a alege modelul  ecologic cel mai potrivit stilurilor lor de viata.

IONIQ Hybrid

hyundai IONIQ Hybrid

IONIQ Hybrid

Cei de la Hyundai au realizat un design exterior extraordinar, care aduce in acelasi timp o constributie semnificativa la imbunatatirea performantelor aerodinamice. Modul Eco imbunatateste eficienta de consum, in timp ce modul Sport permite rularea intr-un regim sportiv de condus.

IONIQ  Electric

Hyundai IONIQ Electric

IONIQ Electric

Modelul Hyundai IONIQ Electric vine din fabrica dotat cu un propulsor electric care dezvolta 136 CP, asigurand o viteza maxima de 165 km/ h. Mobilitatea pur electrica este oferita prin intermediul unei baterii litiu-ion polimer cu o autonomie estimata la 311 km. EPCU este programat sa indeplineasca simultan sarcini complexe, contribuind la reglarea sistemelor electrice si electronice, precum invertorul AC/ DC, unitatea de control sau convertorul DC-DC.

IONIQ Plug in

Hyundai IONIQ Plug-in

IONIQ Plug-in

Avand la dispozitie atat propulsorul electric cat si motorul pe benzina,  modelul Hyundai IONIQ Plug-in demareaza cu 141 CP. Modul Eco include functia ,,Coasting”, care analizeaza traficul si conditiile rutiere, contribuind la reducerea consumului de carburant. In functie de datele primite de la sistemul de navigatie, ECO DAS avertizeaza in timp util soferul pentru a reduce viteza, minimizand utilizarea franei si consumul de carburant. In modul pur electric, IONIQ poate parcurge 66 km* cu o singura incarcare a bateriei, oferind o autonomie de peste 1.000 km** in modul combinat (electric si hibrid).

KONA Hybrid

Hyundai KONA Hybrid

KONA Hybrid

Modelul Hyundai KONA Hybrid propune o experienta captivanta de condus, la pachet cu noile tehnologii pentru siguranta si pentru conectivitate. Combinatia intre motorul traditional pe benzina si propulsorul electric asigura eficienta, protejand in acelasi timp mediul inconjurator. In functie de modul de condus, noul KONA Hybrid comuta perfect intre motorul electric si cel conventional sau, uneori, pot fi utilizate simultan. Folosind motorul electric pentru a decelera autovehiculul si pentru a recupera energia, un sistem regenerativ de franare incarca bateria.

KONA Electric 

Hyundai KONA Electric

KONA Electric

Designul noului model Hyundai, KONA Electric, este caracterizat de formele fluide, aerodinamice si de liniile sculptate, care se imbina armonios. In plus, noile faruri cu LED, alaturi de luminile de zi cu forma alungita, oglindesc aspectul unic al semnaturii luminoase din partea frontala. Modelul beneficiaza de doua variante de propulsoare. Cu ajutorul sistemului reglabil de franare regenerativa, conducatorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea franarii regenerative, utilizand padelele aflate in spatele volanului. Sistemul recupereaza energia atunci cand este posibil. Mentinand apasata padela stanga, conducatorul auto poate opri autovehiculul fara a utiliza franele. Impreuna cu senzorul radar, sistemul de franare regenerativa controleaza automat decelerarea, in functie de conditiile de trafic.

IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5

IONIQ 5

IONIQ 5 redefineste mobilitatea electrica datorita designului progresist, performantelor remarcabile, precum si datorita sistemului de incarcare ultra-rapida. Avand ca sursa de inspiratie Pony, primul model al marcii Hyundai, IONIQ 5 reprezinta un simbol pentru povestea celor 45 de ani Hyundai. IONIQ 5 este primul autovehicul electric al gamei care utilizeaza platforma Hyundai E-GMP. Arhitectura E-GMP asigura un ampatament lung, contribuind la maximizarea spatiului interior.

Consum de energie si autonomie:

IONIQ Hybrid

Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2(g/km) – 3.6/85 

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza joasa – 4.5/102 

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza medie – 4.1/93

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza inalta – 4.0/91 

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza extrainalta – 5.5/126

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) combinat – 4.6/105

Nivel poluare – EURO 6d


*Eficienta consumului este influentata in primul rand de comportamentul la volan, de starea autovehiculului, de folosirea echipamentelor din dotarea masinii, dar si de alti factori externi (trafic intens, conditii meteo, calitate carburant etc.).

IONIQ  Electric

Consum de energie in Wh/km: 138
Autonomie electrica in km: 311

IONIQ Plug in

Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2(g/km) mediu – 1.1/26 

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) – 1.1/26

Autonomie mod electric (km) – mixt/city – 52/66

Consum energie electrica Wh/km – 117

Nivel poluare – EURO 6d TEMP EVAP ISC

*Eficienta consumului este influentata in primul rand de comportamentul la volan, de starea autovehiculului, de folosirea echipamentelor din dotarea masinii, dar si de alti factori externi (trafic intens, conditii meteo, calitate carburant etc.).

KONA Hybrid

Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2(g/km) urban – 3.6-4.0/81-90 

Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2(g/km) extraurban – 3.9-4.5/90-103

Consum oficial* NEDC (litri/100 km)/CO2(g/km) mediu – 3.9-4..3/90-99

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza joasa – 4.5-5.0/103-114

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza medie – 4.2-4.6/95-106

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza inalta – 4.5-4.8/1.3-109 

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) faza extrainalta – 6.0-6.3/137-145

Consum oficial* WLTP (litri/100 km)/CO2(g/km) combinat –5.0-5.3/114-122

Nivel poluare – EURO 6d


*Eficienta consumului este influentata in primul rand de comportamentul la volan, de starea autovehiculului, de folosirea echipamentelor din dotarea masinii, dar si de alti factori externi (trafic intens, conditii meteo, calitate carburant etc.).

KONA Electric

Autonomie baterie – 67,5 kWhConsum de energie in kWh/100km: 16,2
Autonomie electrica in km: 484

IONIQ 5

Autonomie baterie – 72,6 kWh

Consum de energie in kWh/100km: 17,7
Autonomie electrica in km: 278 – 307

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina