Acasa Blog Buy-Back Auto – Explicarea procesului: avantaje si procedura
procesul de buy back scaled

Buy-Back Auto – Explicarea procesului: avantaje si procedura

Daca va ganditi sa schimbati masina, puteti folosi vechiul automobil ca avans integral sau partial pentru o masina noua sau rulata. Acesta este procesul de buy-back auto.

Pe scurt, puteti da masina veche la schimb pentru una noua la care adaugati diferenta de bani sau accesati una dintre variantele de finantare prin leasing disponibile.

Procesul de buy-back auto mai poate avea loc si in cazul in care persoanele care au masini in leasing doresc sa returneze masina dealerului auto.

Evaluarea autoturismului vechi

Pretul pe masina veche este stabilit pe baza unor evaluari asemanatoare cu cele de care se folosesc si firmele de asigurari de pe piata. Se iau in calcul mai multi factori, precum: vechimea automobilului, starea tehnica si vizuala, rulajul, dotarile, motorizarea dar si riscul de piata si felul in care se depreciaza acesta. De exemplu, un autoturism marca Audi din 2015 se depreciaza mai greu decat un autoturism Dacia Logan din acelasi an. In consecinta, si pretul de buy-back auto va fi mai mare. Vom explica mai multe in cele ce urmeaza.

Masina veche poate constitui avansul integral pentru o finanțare prin leasing, sau parte din suma necesara achizitionarii unei masini noi din resurse proprii. Vezi conditii obtinere leasing auto aici.

Avantajele procesului de buy-back auto

 1. Nu este nevoie sa-ti aloci timp pentru vanzarea masinii vechi (stabilirea vizionarilor si negocieri cu eventuali cumparatori).
 2. Nu mai ai grija actelor si documentelor necesare pentru radierea si vanzarea vechiului automobil (transcrierea dreptului de proprietate, radiere, inmatriculare).
 3. Costurile de evaluare a autoturismului vor fi suportate de dealerul auto.
 4. Clientul se poate folosi de vechea masina pana la semnarea actelor de finantare pentru noul vehicul.

Procedura de buy-back auto pas cu pas

Procedura de buy-back auto este una destul de simpla si include evaluarea masinii, setarea unui pret si decizia achizitiei unui nou automobil.

Iata aici pasii necesari de urmat pentru a face buy-back:

 1. Clientul se programeaza online sau la telefon pentru evaluarea masinii
 2. Clientul vine cu masina veche la evaluare. De regula, masinile oferite pentru buy back nu ar trebui sa fie mai vechi de 15 ani. Acestea trebuie sa aiba actele valabile, iar proprietarul sa fie prezent. Bineineteles, nu se poate face buy back pentru automobile care se afla sub litigii sau alte obligatii.
 3. In evaluarea masinii se vor lua in considerare urmatoarele aspecte:
  • Aspect vizual
  • Verificare tehnica detaliata (constatarea defectelor, daca exista)
  • Motorizare (cilindree, combustibil, putere, tipul cutiei de viteze si norma de poluare)
  • Istoric service (daca exista intrari in service)
  • Rulaj (numarul de kilometri parcusi)
  • Istoricul proprietarilor, prima inmatriculare si eventuale daune si reparatii inregistrare in istoricul automobilului
 4. Se comunica pretul automobilului vechi pe baza datelor inregistrate la evaluarea masinii si in functie de preturile din piata
 5. Cu acordul clientului, se va intocmi un contract de vanzare cumparare, in care vanzatorul este clientul, iar cumparatorul este dealerul auto
 6. Clientul poate opta pentru cash in sau trade in
 7. In cazul unui trade-in, clientul este ajutat si indrumat in gasirea unui nou automibil din parcul dealerului, in vederea achizitiei
 8. Este predata masina veche odata ce s-a facut dovada platii tuturor taxelor si impozitelor aferente pentru respectivul autoturism (documentele doveditoare includ certificat de atestare fiscala cu zero datorii, fisa de inmatriculare vizata)
 9. In cazul unui trade in, clientul isi alege noua masina dorita si plateste diferenta sau acceseaza optiunile de finantare in leasing, folosind valoare masinii vechi pe post de avans
 10. Clientul preia masina noua si a scapat de grija celei vechi

In mare, acestia sunt pasii de urmat pentru accesarea procedurii de buy-back. Dupa cum puteti observa, nu este un proces complicat. Din contra, va va scapa de stresul vanzarii unei masini second-hand.

Procesul de buy-back auto este cea mai eficienta metoda de a valorifica autoturismul vechi fara anunturi de vanzare, telefoane sau negocieri cu samsari.

Distribuie articolul:
Alexandru Stăiculescu

Alexandru s-a alăturat echipei BCCH Group Switzerland AG la inceputul anului 2020. Anterior Alexandru a ocupat pozițiile de Director Executiv pentru afacerile grupului din domeniul transportului de persoane și din cel al vânzărilor de autovehicule second hand. Alexandru are o experiență de 10 ani în domeniul managementului vânzărilor și al proiectelor complexe care implică un număr mare de angajați și procese complexe de business engineering.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina