Acasa Blog Unul din cele mai bune SUV-uri - Bentley Bentayga
bentley bentayga

Unul din cele mai bune SUV-uri - Bentley Bentayga

Masini de lux 05/07/2023

Popularitatea SUV-urilor a crescut considerabil in ultimul deceniu si se astepta ca orice producator auto sa vina cu propriile versiuni, inclusiv cele de lux, astfel ca in 2015 a aparut Bentayga, primul model Bentley SUV. Istoria Bentley incepe cu infiintarea din 1919 de catre Walter Owen Bentley care a pornit angajamentul de a oferi performante puternice alaturi de rafinament si lux. Primii ani ai Bentley au fost marcati de realizari importante in lumea curselor auto, inclusiv victorii la prestigioasele curse de 24 de ore de la Le Mans intre 1924 si 1930. Pilotii acestor curse au avut o influenta semnificativa in promovarea reputatiei marcii pentru viteza si rezistenta. De aici si pana la primul model Bentley SUV mai este cale lunga, iar in anii ’30 compania se confrunta cu dificultati financiare, motiv pentru care a fost achizitionata de catre Rolly-Royce.

Acest lucru s-a tradus prin trecerea la statutul de furnizor de vehicule mai sofisticate si mai luxoase, pastrandu-si in acelasi timp un puternic avantaj in materie de performanta. Unul dintre cele mai importante momente din istoria Bentley a fost in 1980, odata cu lansarea modelului Bentley Mulsanne, o masina care a incapsulat cu adevarat amestecul de lux si putere pentru care brand-ul devenise faimos.

O noua era pentru Bentley

Brandingul premium al Bentley a fost consolidat si mai mult atunci cand grupul Volkswagen l-a achizitionat in 1998. Acestia au investit masiv, permitand Bentley sa profite de tehnologia de ultima ora, pastrandu-si in acelasi timp mostenirea bogata. Bentley-urile moderne, cum ar fi modelul Bentley Bentayga si coupe-ul Continental GT, intruchipeaza fuziunea dintre maiestria de neegalat, tehnologia inovatoare si performantele puternice.

Bentley este considerata o marca premium datorita atentiei meticuloase la detalii, a maiestriei si a respectarii celor mai inalte standarde de lux. Fiecare masina Bentley este fabricata manual in Crewe, Anglia, cu cele mai bune materiale, asigurand exclusivitate si individualitate. In plus, angajamentul continuu al Bentley fata de performanta, alaturi de reputatia istorica a marcii, a dus la consolidarea reputatiei sale de simbol al luxului in lumea auto.

Primul model Bentley SUV - Bentayga

Primul model Bentley SUV, Bentayga, a fost lansat in 2015. Denumit dupa Roque Bentayga, un varf accidentat din Insulele Canare, acesta a avut ca scop combinarea mostenirii marcii in ceea ce priveste luxul si performanta cu o capacitate off-road de neegalat. Proiectul a inceput in 2012, fiind vazut initial in vehiculul concept EXP 9 F de la Bentley, prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Cu toate acestea, designul final s-a indepartat de concept, adoptand un design Bentley mai conventional, dar distinctiv. Sub capota, a venit cu un motor W12 de 6 litri, ceea ce l-a facut cel mai rapid SUV la lansarea sa. Vehiculul a impresionat cu o viteza maxima de 306 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4 secunde.

De-a lungul anilor, producatorul britanic a extins gama de modele Bentley SUV, prezentand versiuni noi pentru Bentayga. In 2016, a lansat o varianta cu motor diesel V8 de 4 litri, marcand prima incursiune a Bentley in domeniul motoarelor diesel. Apoi, in 2018, a lansat o varianta hybrid, o alta premiera pentru marca, indicand o schimbare spre un lux sustenabil. In 2020, a aparut primul facelift considerabil pentru modelul Bentley SUV Bentayga, cu actualizari de design pentru a-l alinia mai aproape de noile Continental GT si Flying Spur. Modificarile au inclus o grila mai mare, faruri noi si un interior imbunatatit cu un ecran mai mare de 10.9 inch si integrare wireless a Apple Carplay si Android Auto.

Pana in 2023, Bentayga, prin diferitele sale versiuni, a continuat sa fie un bestseller, fiind cel mai popular model Bentley, cunoscut pentru ca imbina designul luxos, performantele ridicate si versatilitatea pe toate tipurile de teren intr-un mod pe care putini, daca nu chiar niciunul, dintre concurentii sai au reusit sa il egaleze.

Bentayga - cele mai bune vanzari pentru modelele Bentley SUV

De exemplu, in 2022 a fost pentru prima data in istorie cand Bentley a depasit pragul de 15.000 de autoturisme vandute, iar modelul SUV Bentley Bentayga a reprezentant 42% din totalul vanzarilor, versiunile Hybrid si Extended Wheelbase fiind la mare cautare. Anul 2022 a fost unul bun pentru Bentley, dupa Bentayga cele mai populare modele fiind cele din seria Continental GT si Continental GTC, vanzarile insemnand 30% din total. Si sedanul de lux Flying Spur s-a vandut foarte bine, in special datorita versiunii hybrid care ajuta la economii considerabile de carburant. 

Vanzarile Bentley in lume in 2022

America de Nord si de Sud reprezinta piata principala pentru Bentley, 28% din totalul vanzarilor de anul trecut fiind realizate aici. Piata chineza, Hong Kong si Macau inseamna 24% din totalul vanzarilor, cu o scadere de 9% in comparatie cu anul precedent, insa o crestere de 11% a avut loc in Europa, marcand 19% din totalul vanzarilor Bentley in 2022, iar la acest procent se adauga 10% comercializate exclusiv in Marea Britanie. Regiunea Asia Pacific marcheaza 13% din vanzarile totale, iar Orientul Mijlociu, India si Africa marcheaza 6%, cu 968 de unitati vandute.

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Categorii

Articole recente

cele mai scumpe masini din lume
Cele mai scumpe masini din lume
Citeste mai mult

s60 my24 fuel og
Cele mai bune masini pentru soferi la 18 ani
Citeste mai mult

359310300_237810539099304_1314413748499435122_n \(1\) min
Ce trebuie sa faci cand cumperi o masina rulata? Ghid complet
Citeste mai mult

pozitia corecta la volan
Pozitia corecta la volan - Ghid pentru un condus sigur si confortabil
Citeste mai mult

Despre noi

BCCH Auto Switzerland
Automobile de lux noi si rulate
Echipa BCCH Auto Switzerland ofera clientilor consultanta necesara achizitionarii unui autovehicul din stocul propriu sau la comanda de oriunde din tarile Uniunii Europene. Angajamentul echipei noastre este acela de a oferi un nivel inalt al calitatii serviciilor si autovehiculelor vandute.
Vezi cele 2899 masini
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina