Acasa Blog Top 5 tehnologii avansate disponibile pe noile modele Hyundai
hyundai

Top 5 tehnologii avansate disponibile pe noile modele Hyundai

Masini de lux 21/05/2023

Pana sa ajungem la cele mai avansate tehnologii disponibile pe noile modele Hyundai, merita sa stim cum a luat nastere aceasta companie. Totul a inceput in 1967 cand Hyundai, care inseamna „modernitate” in limba coreeana, a fost infiintat ca un conglomerat cu viziunea de a moderniza Coreea de Sud postbelica. Calatoria automobilistica a companiei a inceput sub conducerea lui Chung Ju-Yung.

Primii pasi ai Hyundai in industria auto

Intrarea Hyundai in industria auto a fost marcata de colaborare. In 1968, Hyundai a incheiat un parteneriat cu Ford pentru a produce Cortina, un model popular in Marea Britanie, iar acest parteneriat a oferit companiei Hyundai cunostinte nepretuite despre productia si asamblarea automobilelor.

Primul model auto independent

In anii 1970, Hyundai a inceput proiectul dezvoltarii primului sau automobil proiectat independent, iar rezultatul a fost modelul Hyundai Pony in 1975, o masina proiectata de George Turnbull, fostul director general al Austin Morris la British Leyland. Pony, cu fiabilitatea sa si pretul accesibil, s-a dovedit a fi o etapa importanta in calatoria Hyundai catre succes.

Drumul spre pietele globale

Ambitiile Hyundai nu s-au oprit la succesul intern pentru ca in anii ’80 a inceput sa exporte Pony in Ecuador, marcand prima sa incursiune pe pietele internationale. Acest lucru a fost urmat la scurt timp de exporturi in Canada, facand din Hyundai prima masina coreeana vanduta in America de Nord.

Inovatie si expansiune in anii '90 si 2000

Anii '90 si 2000 au marcat o perioada de inovatie si expansiune semnificativa pentru Hyundai. Compania a lansat modelul Hyundai Sonata, care avea o caroserie completa proiectata intern, iar tot in aceasta perioada a avut loc, de asemenea, extinderea Hyundai pe noi piete, cum ar fi Europa si India.

Modele Hyundai in secolul XXI

Pe masura ce a pasit in secolul XXI, Hyundai a continuat sa inoveze si sa se dezvolte, iar in 2008 a lansat modelul Genesis, un sedan de lux care concureaza cu modele produse de Mercedes-Benz si BMW. In ultimii ani, Hyundai a fost in fruntea dezvoltarii de vehicule electrice si hibride, demonstrandu-si angajamentul fata de transportul durabil.

Viitorul tehnologiei auto este aici si este condus de Hyundai. Constructorul auto sud-coreean a fost intotdeauna in fruntea solutiilor tehnologice inovatoare care nu numai ca imbunatatesc experienta de conducere, dar acorda prioritate sigurantei, confortului si sustenabilitatii. Printre cele mai avansate tehnologii disponibile pe noile modele Hyundai se numara:

Hyundai SmartSense

Angajamentul Hyundai fata de siguranta este evident in suita de tehnologii de asistenta a soferului SmartSense. Aceasta include caracteristici precum Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist si Adaptive Cruise Control, toate concepute pentru a mentine soferul si pasagerii in siguranta pe sosea. O alta caracteristica de siguranta remarcabila pe care Hyundai o ofera este asistentul de evitare a coliziunii in unghiul mort care avertizeaza soferul cu privire la vehiculele aflate in unghiul mort si poate chiar sa actioneze franele daca este necesar pentru a preveni o coliziune. In plus, SmartSense este integrat pe multe modele Hyundai, incepand de la cele mai accesibile.

Cheia digitala Hyundai

Uita de cheile auto traditionale; cheia digitala Hyundai iti permite sa deblochezi, sa pornesti si sa conduci masina folosind doar smartphone-ul. In plus, poti sa imparti cheia digitala cu prietenii sau familia, facand folosirea masinii mai usoara ca niciodata.

Serviciul Blue Link Connected Car

Acesta integreaza vehiculul cu stilul tau de viata, fiind bazat pe cloud si iti permite sa pornesti masina de la distanta, sa folosesti aerul conditionat si multe alte functii, totul de pe smartphone.

Modele Hyundai cu tehnologie ecologica avansata

Hyundai este un lider in materie de solutii de conducere ecologice, oferind o gama impresionanta de vehicule hybrid si electrice. Aceste modele nu numai ca reduc amprenta de carbon, dar ofera si performante excelente. In plus, pe piata din Romania modelele Hyundai sunt unele dintre cele mai accesibile si asigura un raport calitate – pret excelent. De exemplu, Kona, unul dintre modelele Hyundai electrice se bucura de o mare popularitate datorita pretului redus de achizitie, dar si a faptului ca asigura o autonomie generoasa care in anumite conditii poate atinge chiar si 600 de kilometri. 

Sistem solar de incarcare pe plafon

Cu acest sistem masina se poate incarca de la soare, fiind o tehnologie cu adevarat utila in conditiile in care numarul masinilor electrice si hybrid este tot mai ridicat, dar infrastructura nu este inca pregatita pentru a face fata. Sistemul converteste lumina soarelui in energie electrica, dand un impuls bateriei si sporind eficienta, facand astfel modelele Hyundai mult mai atractive.

Prin modelele sale, Hyundai continua sa impinga limitele atunci cand vine vorba de incorporarea de tehnologii avansate in vehiculele sale. Cu aceste functii avansate, a conduce un Hyundai nu inseamna doar a ajunge din punctul A in punctul B, ci si a te bucura de calatorie, dar si de tehnologie. Numeroase modele Hyundai comercializate pe piata din Romania sunt la mare cautare, incepand de la hatchback-ul i30, la SUV-urile Tucson sau Santa Fe, iar mare parte din succesul acestora este datorat tehnologiilor avansate integrate care la alti producatori se gasesc exclusiv in versiunile de top ale celor mai scumpe modele

Distribuie articolul:
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina