Acasa Blog Top 5 masini cabrio dinsponibile in Romania in 2022
bmw z 4

Top 5 masini cabrio dinsponibile in Romania in 2022

Masini de lux 29/10/2022

Masina cabrio in Romania este de obicei a doua masina din garaj, masina “de duminica” pe care o scoti la plimbare. Masinile cabrio ofera un spatiu limitat in portbagaj, sunt adesea mai grele decat “fratii lor” cu plafon fix, iar structura caroseriei este mai putin rigida.

Totusi, placerea de a conduce intr-un model de autoturism decapotabil este desavarsita.

In Romania sunt disponibile masini cabrio in diferite configuratii, dimensiuni si preturi. Dar intrebarea ramane. Care este topul masinilor cabrio din Romania? Haideti sa aflam!

Top Masini Cabrio pentru Romania in 2022

1. Audi TT Roadster

- bcchauto- Top 5 masini cabrio dinsponibile in Romania in 2022

Audi TT Roadster

Audi TT Roadster este un cabrio suficient de rapid si distractiv pentru a satisface soferii pasionati. Gama de motoare TFSI incepe cu optiunea de 2.0 litri de 194 CP si continua cu o varianta de 242 CP, 302 CP (TT S) si 394 CP (TT RS). Varianta entry-level poate fi comandata doar cu tractiune fata, dar celelalte sunt doar “quattro.”

Spre deosebire de interiorul lui BMW Z4, care seamana foarte bine cu celelalte modele BMW, interiorul lui Audi TT Roadster are un caracter distinct care nu va va face sa va simtiti nicio clipa in interiorul unui A3 fara plafon. La interior, gasim un afisaj digital de 12 inch ca standard, iar tinuta de drum este una relaxata si placuta. Ii lipsesc dotarile high-tech de pe celelalte Audi, dar este o alternativa completa foarte buna pentru BMW Z4.

Audi TT Roadster nu are scaune in spate, iar portbagajul este unui destul de mic, suficient doar pentru doua genti de voiaj. Nu ai insa nevoie de mai mult pentru a te bucura de un weekend prelungit.

2. Mazda MX-5

- bcchauto- Top 5 masini cabrio dinsponibile in Romania in 2022

Mazda MX-5

O adevarata legenda, Mazda MX-5 a reusit sa ramana in fruntea listei de ,,Cele mai bine vandute masini sport” timp de 31 de ani.

Mazda MX-5 este probabil singura masina din istorie care si-a inregistrat de doua ori numele in Cartea Recordurilor Guinness. Lansat in 1989, modelul MX-5 a atins pragul de 531.890 de vanzari in doar zece ani cand a primit prima mentiune in cartea recordurilor. A doua mentiune a venit in 2007, cand modelul a atins vanzari record de 800.000 de unitati. MX-5 a castigat 86 de premii in intreaga sa istorie.

Mazda MX-5 ofera o manevrabilitate excelenta si performante dinamice la un pret foarte prietenos. Noul model este disponibil cu hard top sau soft top si cantareste cu 100 Kg mai putin decat predecesorul sau.

Vine in doua variante de motorizari – 1.5 litri si 132 CP sau 2.0 litri si 184 CP, ambele supraalimentate de un turbocompresor.

In ciuda pretului sau foarte rezonabil, Mazda MX-5 este una din acele masini cabrio foarte bine echipate. Chiar si modelele de baza beneficiaza de faruri cu LED, jante din aliaj de 16 inchi, aer conditionat, geamuri electrice, inchidere centralizata cu telecomanda si oglinzi incalzite.

Mazda MX-5 ofera o placere de condus aparte, fiabilitate si economie imposibil de egalat la acest pret. Presupunand ca aveti nevoie doar de doua locuri, iar spatiul pentru bagaje nu este o prioritate, este greu sa ii gasiti puncte slabe.

3. BMW Seria 4 Cabrio

- bcchauto- Top 5 masini cabrio dinsponibile in Romania in 2022

BMW Seria 4 Cabrio

BMW Seria 4 Cabrio este un cabriolet cu 4 locuri care vrea sa multumeasca o categorie mare de public. Varfurile de gama sunt versiunile M4 Competition si M440i xDrive, care ofera foarte multa agresivitate sportiva, dar vin si cu un pret pe masura. Totusi, aveti la dispozitia o gama larga de motoare pe benzina si diesel in 4 sau 6 cilindri cu preturi mai accesibile si performante echilibrate.

Habitaclul este foarte bine izolat si rafinat. Este genul de model cabrio in care poti purta cu usurinta o conversatie cu plafonul coborat si geamurile jos. Sistemul de infotainment este unul varf de gama, exista spatiu de stocare decent, iar scaunele din fata sunt foarte confortabile.

BMW Seria 4 Cabrio este o decapotabila completa, ce combina confortul si rafinamentul la rulare cu motoare foarte bune si manevrabilitate impresionanta.

 4. Mercedes E-Class Cabriolet

- bcchauto- Top 5 masini cabrio dinsponibile in Romania in 2022

Mercedes E-Class Cabriolet

Mercedes Clasa E Cabriolet este o decapotabila mare, luxoasa, cu accent pe confort si calitate. Este ca si cum canapeaua ta preferata ar avea roti. Si un parbriz. Si un motor. Si o insigna Mercedes.

Mercedes Clasa E Cabriolet este una dintre putinele masini cabrio cu 4 locuri care chiar ofera spatiu in spate pentru 2 adulti.

Gama de motoare include o selectie surprinzator de larga de optiuni diesel si benzina (atat cu 4 cat si cu 6 cilindri). Varful de gama este Mercedes AMG E53 4Matic+, cu grupul sau propulsor hibrid de 429 CP.

Interiorul luxos si de inalta calitate este insotit de un design exterior elegant, desi sistemul de infotainment nu este chiar atat de intuitiv pe cat ne-am dori. Pe ansamblu, Mercedes E-Class Cabriolet emana clasa si rafinament.

5. BMW Z4

- bcchauto- Top 5 masini cabrio dinsponibile in Romania in 2022

BMW Z4 Roadster

Suntem acum la cea de-a treia generatie de model BMW Z4 roadster, ultimul model fiind dezvoltat in tandem cu Toyota Supra.  

Manevrabilitate desavarsita si un motor turbo puternic sunt principalele asteptari pe care le poti avea de la un model de autoturism sport BMW, iar Z4 2022 ofera exact asta. Dar o parte a atractivitatii sale consta si in confortul de la interior care o poate transforma intr-un daily car confortabil.

Motorul de baza este un 2.0 cu 4 cilindri, supraalimentat, dar cel mai rafinat este modelul BMW M40i cu 6 cilindri in linie si o cutie in 8 trepte perfecta atat pentru conducerea sport, cat si pentru distante lungi.

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina