Acasa Blog Top 10 masini de lux sigure in 2022
mercedes 3 class

Top 10 masini de lux sigure in 2022

Masini de lux 08/06/2022

Sunt masinile de lux mai sigure decat cele economice?

A compara masinile de lux cu cele economice este ca si cum ai compara merele cu portocale. Tehnologia de ultima ora in masinile de lux este cu mult peste masinile obisnuite, cu masuri standard de siguranta si cu caracteristici suplimentare de siguranta, cum ar fi asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie, senzori de alertare si un sistem de navigatie imbunatatit. In plus, masinile de lux se claseaza mai bine in ceea ce priveste testele de impact avand rezultate mai bune decat masinile obisnuite.

Ce face o masina sa fie sigura?

Limitarea vitezei –  viteza este unul dintre factorii cei mai periculosi in accidentele mortale de masina, viteza excesiva cauzeaza 30% din accidentele rutiere care includ si decese. Desi nu exista nicio tehnologie care sa elimine imprudenta soferului, afisajele active ale limitelor de viteza in masinile de lux pot incuraja conducerea responsabila sau pot servi drept dovada a depasirii vitezei.

Lumina – Majoritatea accidentelor de masina au loc dupa apusul soarelui, riscand atat viata soferilor, cat si a pietonilor. In timp ce factori precum alcoolul si oboseala contribuie la aceste accidente, vizibilitatea redusa ramane cea mai presanta cauza a accidentelor nocturne. Noaptea, soferii se bazeaza pe faruri pentru a-i ghida. Cu toate acestea, farurile standard cu faza scurta pun vehiculele in pericol pentru viteze de peste 70 km/h din cauza vizibilitatii limitate.

Sistem avansat de navigatie – Masinile de ultima generatie, cum ar fi Cadillac, BMW si Mercedes-Benz, au afisaje head-up (HUD) care arata instructiunile de viteza si navigatie mai aproape de nivelul privirii soferului, spre deosebire de mijlocul masinii, asa cum este standard pentru vehicule economice pana la gama medie. Aceste sisteme avansate tin ochii soferului pe sosea, limitand distragerile.

Sisteme anti-coliziune – Sistemele de siguranta au atins cote incredibile odata cu introducerea camerelor pentru unghiul mort, dar producatorii de masini au facut eforturi suplimentare pentru a crea o retea de senzori care sa vina in ajutorul soferului. Acesti senzori pot ajuta la detectarea semnelor de pericol sau sa identifice cat de rapide sunt masinile din jurul tau, dar si pentru a ajuta la schimbarea benzilor, corectand eficient directia de mers a masinii.

Top 10 masini de lux sigure in 2022

Ori de cate ori majoritatea oamenilor decid sa cumpere o masina noua, ei considera de obicei bugetul, valoarea utilitatii, costul de proprietate, costurile de functionare si chiar valoarea de revanzare drept factori esentiali, dar destul de rar siguranta pe care aceasta o ofera. Cu toate acestea, determinarea sigurantei vehiculului este, fara indoiala, unul dintre factorii cei mai critici in timpul procesului de cumparare a unei masini noi.

Din pacate, majoritatea oamenilor echivaleaza siguranta vehiculului cu prezenta anumitor caracteristici sau tehnologii de siguranta a vehiculului, mai degraba decat cu rezultatele testelor de impact sau rezistenta la impact ale masinii. De aceea am ales sa te ajutam si sa facem noi asta pentru tine.

Iata o lista cu cateva masini de lux clasate printre cele mai bune alegeri din punctul de vedere al sigurantei pentru 2022.

  • Tesla Model 3
- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Tesla Model 3 este in prezent unul dintre cele mai bine vandute vehicule electrice de pe piata, oferind un amestec ideal de pret, performanta si autonomie. Cu bateriile montate sub podea, Modelul 3 are un centru de greutate scazut, care este bun pentru schimbarea clara a directiei, pentru stabilitate in viraje si pentru o directie precisa. Tesla comercializeaza Model 3 ca fiind cea mai sigura masina la nivel global, iar IIHS pare sa fie de acord. Modelul 3 a primit o alegere de top in materie de siguranta pentru evaluarile generale de rezistenta la impact „Bine” si evaluarile „Superior” pentru toate sistemele sale de prevenire si atenuare a accidentelor. NHTSA aproba, de asemenea, siguranta Modelului 3, acordandu-i calificative de cinci stele pentru toate categoriile de siguranta.

Tesla Model 3 RWD Ryzen
Tesla Model 3 RWD Ryzen
2022
23.300 km
Electric
46.950 €
TVA deductibil
Tesla Model 3 Standard Range Plus
Tesla Model 3 Standard Range Plus
2022
11.900 km
Electric
39.949 €
TVA deductibil

Genesis G80

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Genesis nu face compromisuri in ceea ce priveste designul exterior, calitatea interioara eleganta si spatiul pentru un pret mai mic. Genesis G80 2022 este o alegere de top in materie de siguranta IIHS, primind un rating „Bine” pentru rezistenta la accident si „Superior” pentru evitarea accidentului si sisteme de atenuare. Daca acest lucru nu este suficient de impresionant, G80 a primit si un rating de cinci stele NHTSA la toate testele de siguranta.

Mercedes-Benz E-Class

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Dupa o reimprospatare a modelului din anul 2021, Clasa E a sosit in 2022 cu modificari minime. Cu toate acestea, exista o serie de lucruri care pot fi apreciate la Clasa E, inclusiv un interior elegant cu materiale de calitate superioara, tehnologie de ultima ora si un grup motopropulsor eficient fara efort pentru modelul E450. La fel ca modelul Clasa C, Clasa E a primit calificativul „de baza” de la IIHS pentru sistemul sau standard de prevenire a accidentelor in relatia vehicul – pieton. Cu toate acestea, Clasa E a avut evaluari „Bine” pentru rezistenta la impact si ancorele scaunelor pentru copii si evaluari „Superior” pentru alte sisteme de prevenire si atenuare a accidentelor. NHTSA a acordat Mercedes-Benz E-Class un rating excelent de cinci stele de siguranta in toate categoriile de pe bord.

Mercedes-Benz Clasa E 300e 4MATIC sedan
Mercedes-Benz Clasa E 300e 4MATIC sedan
2020
45.400 km
Hibrid
46.600 €
TVA deductibil
Mercedes-Benz E 220d 4Matic AMG Line
Mercedes-Benz E 220d 4Matic AMG Line
2020
77.150 km
Diesel
40.500 €
TVA deductibil
Mercedes-Benz E 220d 4Matic AMG-Line
Mercedes-Benz E 220d 4Matic AMG-Line
2019
135.200 km
Diesel
36.000 €
TVA deductibil

Audi A6

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

In ciuda faptului ca este una dintre cele mai scumpe masini de lux din clasa sa, Audi A6 emana stil, performanta si tehnologie in egala masura. Modelul se mandreste cu o abundenta de confort si un interior atractiv, cu o calitate Audi fina. IIHS evalueaza A6 ca fiind o alegere de top in materie de siguranta, deoarece obtine evaluari „Bine” in general pentru rezistenta la accident, evitarea accidentelor si atenuarea accidentelor. Pe langa un rating de patru stele in testele de impact frontal, Audi A6 se mandreste cu un impresionant rating general de siguranta de cinci stele de la NHTSA.

Audi A6 50TDI quattro tiptronic S-Line
Audi A6 50TDI quattro tiptronic S-Line
2021
66.500 km
Diesel
56.800 €
TVA deductibil
Audi A6 40TDI quattro S tronic S-Line
Audi A6 40TDI quattro S tronic S-Line
2023
6.450 km
Diesel
0 €
TVA deductibil
Audi A6 50 TFSI e quattro
Audi A6 50 TFSI e quattro
2020
154.200 km
Hibrid
30.600 €
TVA deductibil

Volvo S60

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Volvo S60 poate avea un aspect exterior restrans, dar elegant, iar interiorul sau unic scandinav este unul dintre cele mai impresionante din clasa sa. Pe langa faptul ca isi rasfata pasagerii cu lux, S60 se mandreste cu optiuni de propulsie moale, care sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil si rapide. Volvo S60 a primit cea mai buna alegere in materie de siguranta a IIHS, cu un rating „Bine” pentru rezistenta la impact si un rating „Superior” pentru sistemele sale de prevenire si atenuare a accidentelor. Pe de alta parte, NHTSA a acordat lui S60 o evaluare generala de cinci stele pentru siguranta in caz de accident lateral si rasturnare si o evaluare de patru stele din testele de impact frontal.

Acura TLX

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Acura a reproiectat TLX, iar modelul 2022 este acum o varianta viabila in categoria masinilor de lux de dimensiuni medii. Acura TLX 2022 se numara printre alegerile de top in materie de siguranta IIHS, cu evaluari „Bine” in general pentru rezistenta la impact si evaluari „Superior” pentru sistemele sale de prevenire si atenuare a accidentelor. In plus, masina se claseaza foarte bine in testele de siguranta NHTSA, cu o evaluare generala de cinci stele in toate categoriile de siguranta.

Kia Stinger

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Kia Stinger este acum mai eleganta ca niciodata. Modelul 2022 este o masina sport de lux  cu un turbocompresor de 2,5 litri in linie, capabil de 300 CP si 311 lb-ft de cuplu. Kia Stinger 2022 a optinut rezultate de top in materie de siguranta IIHS pentru o evaluare generala „Bine” in rezistenta la impact si evaluari „Avansat” la „Superior” pentru sistemele sale de prevenire si atenuare a accidentelor. Sedanul mare Kia are rezultate favorabile si la testele de siguranta ale NHTSA, cu o evaluare generala de cinci stele. Cu toate acestea, ratingul scade usor la patru stele pentru siguranta in caz de accident frontal.

KIA Stinger 3.3 T-GDI AWD GT
KIA Stinger 3.3 T-GDI AWD GT
2020
35.200 km
Benzina
41.580 €
TVA deductibil
Kia Stinger GT 3.3 T-GDI AWD
Kia Stinger GT 3.3 T-GDI AWD
2018
36.900 km
Benzina
40.180 €
TVA deductibil

Lexus ES 350

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Lexus ES 350 s-a bucurat de actualizari constante care l-au pastrat potrivit pentru piata de la proiectarea primului model in 2019. ES 350 este un cruiser elegant care atrage multi entuziasti. Pe langa confortul superior, Lexus ES 350 2022 a fost premiat cu o alegere de top in materie de siguranta IIHS pentru rezistenta la impact „Buna” si evaluarile de ancorare a scaunului pentru copii, fara a uita evaluarile „Avansat” si „Superior” in testele sistemelor de prevenire si atenuare a accidentelor. NHTSA a acordat evaluari de cinci stele ES 350, in ciuda faptului ca a primit evaluari de patru stele pentru siguranta in caz de accident frontal si rasturnare.

Lexus Seria ES 300h Limited Edition
Lexus Seria ES 300h Limited Edition
2023
12.200 km
Benzina
49.850 €
TVA deductibil
Lexus Seria ES 300h Limited Edition
Lexus Seria ES 300h Limited Edition
2023
13.600 km
Hibrid
49.850 €
TVA deductibil
Lexus Seria ES 300h Luxury Line
Lexus Seria ES 300h Luxury Line
2021
12.100 km
Hibrid
59.900 €
TVA deductibil

Mercedes-Benz C-Class

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

In timp ce asteptam modelul 2022 reproiectat mai tarziu in cursul anului, Mercedes-Benz Clasa C este inca o optiune de lux excelenta. IIHS a inclus Clasa C printre alegerile sale de top in materie de siguranta, acordand masinii calificative generale „Bine” pentru rezistenta la impact si ancorele scaunelor pentru copii. In ciuda evaluarii „de baza” pentru sistemele standard de prevenire a accidentelor frontale de la vehicul la pieton, Clasa C a primit calificativul „Superior” pentru sistemele sale de prevenire si atenuare a accidentelor. Aceasta clasa a primit, de asemenea, evaluari de cinci stele de la NHTSA in ansamblu si pentru siguranta in accidente laterale, in timp ce siguranta la impactul frontal si la rasturnare a primit evaluari de patru stele.

Mercedes-Benz C 220d Avantgarde
Mercedes-Benz C 220d Avantgarde
2016
32.200 km
Diesel
28.700 €
TVA nedeductibil
Mercedes-Benz C 200 4Matic AMG Line
Mercedes-Benz C 200 4Matic AMG Line
2023
3.800 km
Benzina
51.999 €
TVA deductibil
Mercedes-Benz C 200 AMG Line
Mercedes-Benz C 200 AMG Line
2023
10.850 km
Benzina
51.899 €
TVA deductibil

Volvo S90

- bcchauto- Top 10 masini de lux sigure in 2022

Sedanul emblematic premium S90 al Volvo este un concurent formidabil in segmentul sau, deoarece ofera un stil scandinav minimalist, care se indeparteaza de modelele germane dominante. Cu toate acestea, S90 renunta la sportivitate, favorizand un profil extins cu o cabina confortabila, care este grozava pentru o calatorie linistita, confortabila si relaxata. Volvo S90 a primit o alegere IIHS de top in materie de siguranta, care consta in evaluari „Bine” la toate testele de rezistenta la impact si o calificare „Superior” pentru sistemul sau standard de prevenire a accidentelor intre vehicule. Cu toate acestea, IIHS i-a acordat masinii o calificare redusa „Avansat” pentru sistemul sau standard de evitare a accidentelor si atenuarea acestora.

Volvo S90 T8 Recharge AWD R-Design
Volvo S90 T8 Recharge AWD R-Design
2022
18.900 km
Hibrid Plug-In
53.990 €
TVA deductibil
Volvo S90 T8 AWD Recharge Ultimate
Volvo S90 T8 AWD Recharge Ultimate
2022
29.000 km
Hibrid
51.000 €
TVA deductibil
Volvo S90 Recharge T8 Ultimate Dark
Volvo S90 Recharge T8 Ultimate Dark
2022
13.200 km
Benzina
56.900 €
TVA deductibil
Volvo S90 T5
Volvo S90 T5
2018
56.000 km
Benzina
32.850 €
TVA deductibil
Volvo S90 D4 Geartronic Momentum
Volvo S90 D4 Geartronic Momentum
2018
86.800 km
Diesel
32.983 €
TVA deductibil
Distribuie articolul:
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina