Acasa Blog Tipuri de masini preferate de romani in functie de caroserie
tipuri de masini

Tipuri de masini preferate de romani in functie de caroserie

Sfaturi automobile 03/09/2023

Exista diferite tipuri de masini, iar industria auto este intr-o continua schimbare si evolutie in incercarea de a raspunde tuturor nevoilor aratate de soferi si pasageri. De la inventia lor si pana in prezent, masinile au fost mereu un simbol al libertatii, eficientei si evolutiei tehnologice, astfel nu doar ca ne duc dintr-un punct in altul, dar reprezinta si un statut, un stil de viata. In Romania, piata auto este in continua crestere, reflectand dorinta romanilor de mobilitate si independenta. Acestia au diferite preferinte in functie de caroserie, unii optand pentru hatchback-uri, altii pentru coupe-uri, sedan-uri sau SUV-uri.

Ce este caroseria?

Caroseria unei masini este exteriorul ce defineste forma si designul acesteia, iar alegerea unui anumit tip de caroserie poate influenta confortul, spatiul si aerodinamica vehiculului.

Ce inseamna hatchback

Un autoturism hatchback este cel care dispune de „a 5a portiera”, portbagajul deschizandu-se generos, oferind posibilitatea incarcarii cu usurinta a tuturor obiectelor dorite. De regula, sunt masini de oras, compacte, foarte practice, usor de condus si parcat, fiind o alegere excelenta in nenumarate conditii.

Ce inseamna coupe

Coupe-urile sunt masini cu doua portiere si, de obicei, un profil mai sportiv, fiind preferate pentru designul lor atragator si pentru performanta. Avand doar doua portiere, sunt mai putin practice, insa nu trebuie confundate cu cele in doua locuri, intrucat dispun de locuri in spate.

Ce inseamna sedan

Un sedan dispune de o caroserie de tip inchis si de obicei vine cu patru portiere, fiind ideal pentru familii datorita spatiului generos oferit, dar si pentru segmentul business.

Ce inseamna SUV

SUV-urile (Sport Utility Vehicle) sunt masini mai inalte, robuste, potrivite atat pentru oras cat si pentru teren accidentat, iar acestea au castigat o popularitate tot mai mare in ultimul deceniu.

Tipuri de masini preferate de romani in functie de tipul de caroserie

Sunt mai multe tipuri de masini pe care romanii le prefera, iar totul depinde de nevoi, buget si gusturi. Bineinteles, se poate observa o crestere considerabila a preferintelor pentru SUV-uri care sunt la mare cautare, insa acest lucru nu inseamna ca versiunile break, sedan, hatchback sau coupe trebuie neglijate.

SUV

hyundai tucson

Este bine cunoscut faptul ca SUV-urile sunt la mare cautare, iar printre cele mai populare modele putem aminti de Dacia Duster, Volkswagen Tiguan, Toyota RAV4, Toyota Yaris Cross, Hyundai Tucson si nu numai. Acestea vin cu un spatiu interior generos, dar si cu o garda la sol mai mare, motiv pentru care pot fi ideale pentru drumurile mai putin accesibile. De asemenea, sunt foarte sigure si ofera o pozitie la volan excelenta, astfel ca soferii beneficiaza de o vizibilitate excelenta de fiecare data cand conduc. Mai mult, chiar daca este subiectiv atunci cand vine vorba de design, numerosi soferi prefera aspectul unui SUV pentru ca este considerat atractiv si inspira putere. De exemplu, Hyundai Tucson este unul dintre cele mai bine vandute SUV-uri in Romania in ultimii ani datorita faptului ca a venit cu un aspect fresh, dar si cu numeroase functii si tehnologii menite sa asigure soferilor o experienta cat mai placuta de fiecare data cand se afla la volan.

Hatchback

focuys

Chiar daca SUV-urile sunt cele mai populare, hatchback-urile reprezinta un tip de masina care are proprii adepti. Printre cele mai populare modele putem aminti de Ford Focus, Opel Astra, Volkswagen Polo, Hyundai I30, Kia Cee’d, Peugeot 208 si nu numai. Acestea sunt excelente in traficul urban datorita dimensiunilor compacte, asadar o alegere ideala pentru cei care vor sa se miste rapid, sa nu aiba o problema cu locurile de parcare si sa se bucure de un consum scazut de carburant. Mai mult, acestea vin, de regula, cu un portbagaj generos, dar si cu confortul de a putea incarca fara probleme diferite obiecte. Unul dintre cele mai cautate hatchback-uri in ultimii ani in Romania este Volkswagen Golf, ajuns astazi la cea de-a opta generatie. Cu un aspect modern si tehnologii de ultima generatie, acest model este renumit pentru fiabilitatea sa si pentru abilitatea de a-si pastra valoarea in timp.

Coupe

s class coupe

Modelele coupe sunt adesea vazute ca masini de lux sau sport, fiind alese de catre cei care cauta performanta si un design special in acelasi timp. Cine prefera coupe-urile? Adesea, entuziastii auto si cei care doresc o masina cu un aspect mai sportiv si performant si pe care nu ii deranjeaza accesul mai putin facil pe locurile din spate. Bineinteles, coupe-urile sunt tipuri de masini care nu vor fi alese de catre cei cu familii si copii, cel putin ca autoturism principal, insa se bucura in continuare de popularitate. Numeroase modele de masini sunt disponibile inclusiv in versiune coupe, in special hatchback-urile sau sedan-urile de lux. La acest capitol putem aminti de Volkswagen Golf, Ford Focus, Honda Civic, Audi A5, BMW Seria 3 si nu numai. Printre cele mai populare modele Coupe din Romania se numara Mercedes-Benz C Class, acesta fiind un autoturism premium care asigura o experienta de neegalat pentru soferi si pasageri.

Sedan

porsche sedan

Acest tip de masina este asociat, de regula, cu oamenii de afaceri sau cu domeniul business in general. Totusi, reprezinta o optiune excelenta inclusiv pentru familiile cu copii intrucat dispun de un spatiu generos pentru bagaje si pentru pasageri, fiind astfel o optiune excelenta pentru calatoriile lungi. In acelasi timp, asigura un grad ridicat de confort, iar printre cele mai populare modele se numara Renault Megane, Volkswagen Passat, Honda Accord, Mazda 3, Ford Focus, Opel Astra si nu numai. Un sedan foarte des intalnit  in Romania este Skoda Octavia, ceea ce este datorat faptului ca vine cu un aspect modern, fiabilitate, un pret bun, iar multe firme aleg sa isi alcatuiasca flotele auto cu acest model.

Break

bmw break

Sunt multe modele de masini care sunt realizate inclusiv in versiune break, diferenta principala fiind portbagajul mai generos si mai mult spatiu la interior. Acestea sunt intalnite cel mai des in cazul famiilor cu copii mici intrucat permit parintilor sa transporte mereu tot ceea ce au nevoie, de la bagaje, la jucarii, biciclete si nu numai, facand fiecare drum o adevarata placere. Printre modelele populare putem aminti de Volkswagen Golf, Renault Megane, Opel Astra, Ford Focus si nu numai. Si Volkswagen Golf si Passat in versiunea break sunt la mare cautare in Romania pentru ca pot fi achizitionate la un pret bun, iar raportul calitate – pret este excelent. Bineinteles, conteaza si renumele producatorului german, care este bine cunoscut pentru fiabilitatea si calitatea autoturismelor pe care le produce.

Fiecare tip de masina si caroserie vine cu propriile sale avantaje, adaptate diferitelor nevoi ale soferilor. Pe masura ce tehnologia avanseaza si obiceiurile se schimba, este posibil sa vedem noi tipuri de caroserii sau tendinte pe piata auto din Romania. Cert este ca pasiunea pentru masini ramane constanta, indiferent de model sau marca. Tendinta pentru SUV-uri poate fi observata in Europa, inclusiv in Romania, iar modelele sedan sunt din ce in ce mai putin cautate, insa fiecare tip de caroserie are proprii adepti.

Indiferent de tipul de caroserie pe care il preferi, la BCCH Auto Switzerland te asteptam cu o gama generoasa de masini, astfel incat sa ai certitudinea ca iti vei gasi preferata.

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina