Acasa Blog Ghidul cumparatorului pentru Mercedes-Benz EQS - Noul varf de gama in mobilitatea electrica de lux
mercedes eq

Ghidul cumparatorului pentru Mercedes-Benz EQS - Noul varf de gama in mobilitatea electrica de lux

Pe masura ce lumea se indreapta spre un transport sustenabil, Mercedes-Benz EQS s-a impus ca un lider pe piata vehiculelor electrice de lux. Sedanul electric emblematic al marcii, este o intruchipare a inovatiei tehnologice, a excelentei in design si a luxului de neegalat.

Performanta - puterea intalneste eficienta cu Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS dispune de un sistem de propulsie electrica impresionant. Modelul de baza EQS 450+ se mandreste cu un singur motor electric care produce 329 de cai putere, in timp ce modelul EQS 580 4MATIC cu tractiune integrala dispune de doua motoare electrice, care genereaza o putere combinata de 523 cai putere. Ambele modele ofera o acceleratie puternica, acesta din urma reusind sa ajunga de la 0 la 100 km/h in doar 3,7 secunde.

Modelul EQS stabileste un nou punct de referinta pentru autonomia electrica, pachetul de baterii de 107,8 kWh oferind o autonomie estimata de pana la 785 de kilometri cu o singura incarcare. Datorita capacitatii de incarcare rapida de 200 kW, Mercedes-Benz EQS se poate reincarca de la 10% la 80% in doar 31 de minute, fiind o optiune ideala chiar si in timpul calatoriilor pe distante lungi. 

Design - o capodopera a esteticii moderne

Designul exterior al modelului Mercedes-Benz EQS este un amestec armonios de eleganta si aerodinamica. Silueta fara cusur si liniile minimaliste creeaza o prezenta vizuala deosebita, in timp ce farurile Digital Light ofera o nota futurista. Conform unui comunicat al companiei, acesta este cel mai aerodinamic automobil de serie din lume, contribuind la autonomia si eficienta sa impresionanta.

La interior, Mercedes-Benz EQS prezinta un habitaclu luxos si avansat din punct de vedere tehnologic. Hyperscreen-ul optional, un ecran din sticla curbata de 56 de inch care se intinde pe plansa de bord, serveste drept punct central, iar sistemul de infotainment MBUX ofera un control intuitiv asupra navigatiei, divertismentului si setarilor vehiculului. Cu spatiul sau amplu, materialele premium si iluminarea ambientala personalizabila, interiorul Mercedes-Benz EQS stabileste noi standarde in materie de lux auto.

Siguranta si asistenta pentru sofer si pasageri

Mercedes-Benz a fost intotdeauna in prima linie a sigurantei auto, iar EQS nu face exceptie. Caracteristicile de siguranta standard includ noua airbag-uri, camera 360 si sistemul PRE-SAFE, care pregateste vehiculul si ocupantii sai pentru o coliziune iminenta. In plus, EQS este echipat cu tehnologii avansate de asistenta a soferului, cum ar fi Active Distance Assist DISTRONIC, Active Steering Assist si Active Lane Change Assist, asigurand o experienta mai sigura si mai confortabila. Totodata, EQS beneficiaza de un sistem inteligent de climatizare cu filtrare a aerului HEPA, care asigura o calitate a aerului optima in habitaclu.

Personalizare - Adaptarea EQS la preferintele oricarei persoane

EQS ofera numeroase optiuni de personalizare, permitand cumparatorilor sa creeze un vehicul care sa le reflecte gusturile si cerintele personale. Vopseaua variaza de la clasicul negru si alb la nuante metalice uimitoare, iar modelele de jante variaza cu dimensiuni cuprinse intre 19 si 22 de inch. Interiorul Mercedes-Benz EQS dispune de numeroase  materiale de tapiterie, inclusiv piele Nappa si microfibra, iar diverse optiuni de finisaje, cum ar fi lemnul si aluminiul, ofera o nota sofisticata. In plus, cumparatorii pot opta pentru pachetele AMG Line Exterior si Interior pentru a spori atractivitatea sportiva a EQS-ului lor.

Simplitatea reincararii autoturismului

Programul Mercedes me Charge simplifica experienta de incarcare, acordand acces la o retea extinsa de statii publice de incarcare din intreaga tara. Cu ajutorul sistemului de plata integrat, proprietarii de EQS pot localiza si plati cu usurinta pentru incarcare, asigurand calatorii fara probleme si fara batai de cap.

In materie de reincarcare, Mercedes-Benz EQS ofera solutii eficiente si rapide pentru a se adapta stilului de viata al utilizatorilor sai. Cu ajutorul unui incarcator DC de mare putere, EQS poate atinge o incarcare de pana la 80% in aproximativ 30 de minute. In plus, sistemul de incarcare inteligenta acasa permite programarea si optimizarea procesului de reincarcare, pentru a beneficia de tarifele avantajoase ale furnizorului de energie electrica.

Aplicatia Mercedes Me

Pentru a imbunatati si mai mult experienta, EQS este compatibil cu aplicatia Mercedes me Connect, permitandu-ti sa monitorizezi si sa controlezi de la distanta diverse aspecte ale vehiculului, precum nivelul bateriei, preincalzirea temperaturii interioare, incuierea si descuierea portierelor sau localizarea masinii. De asemenea, se pot planifica rutele si localiza statiile de incarcare, precum si comanda incarcarea de la distanta si trimiterea de destinatii direct catre sistemul de navigatie al automobilului.

Mercedes-Benz EQS reprezinta viitorul mobilitatii electrice de lux, oferind un amestec perfect de performanta, eficienta, design si tehnologie de ultima generatie. Cu o autonomie de neegalat, caracteristici avansate de siguranta si optiuni de personalizare disponibile, EQS reprezinta o dovada a angajamentului Mercedes-Benz de a crea cea mai buna experienta de condus electric. Pentru cei care cauta ce e mai bun in materie de lux sustenabil, Mercedes-Benz EQS este alegerea clara.

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina