Acasa Blog Mercedes-Benz: Modele de masini electrice si hibrid
modele electrice mercedes

Mercedes-Benz: Modele de masini electrice si hibrid

Mercedes-Benz  Romania

Compania planuieste ca pana in anul 2025 sa aiba o pondere de 50% in portofoliul de masini electrice si plug-in hybrid. Mercedes-Benz Romania vrea un viitor mai sustenabil si de aceea alege sa se extinda pe piata masinilor electrice.

„Ne dorim un viitor mai sustenabil, iar pentru asta ne reducem amprenta de carbon nu numai in cazul modelelor noi de autovehicule pe care le vindem, ci si in ce priveste intregul lant de aprovizionare. Noul EQS de la Mercedes EQ, de exemplu, este produs fara emisii de carbon” a declarat Amanda Zhang, CEO al Mercedes-Benz Romania. 

Reprezentantii companiei considera ca programul guvernamental de subventii este important pentru a sprijini trecerea la masinile electrice. Directorul de vanzari de la Mercedes-Benz Romania a punctat faptul ca „Programul local Rabla de subventionare a contribuit cu siguranta la impulsionarea tranzitiei catre electrificare. Suntem tara din Europa cu unul dintre cele mai avantajoase programe de acest fel”.

Mercedes-Benz: 1.000 km autonomie

Compania Mercedes-Benz este prima care reuseste sa atinga pragul de 1.000 km in autonomia bateriei. Prototipul Mercedes Visio EQXX a circulat intre sediul producatorului german de automobile si Riviera Franceza, incheindu-si calatoria cu bateria la 15% din capacitatea sa. Potrivit producatorului german, masina a plecat din fabrica sa din Sindelfingen, langa Stuttgart, si a calatorit prin Elvetia si Italia pana in orasul Cassis de pe coasta mediteraneana a Frantei.

Descris drept „cel mai eficient si aerodinamic vehicul”, EQXX a fost dezvaluit la CES 2022 din Las Vegas, cu o autonomie estimata de aproximativ 1,000 de kilometri.

In plus, CEO-ul Mercedes-Benz Ola Kallenius a declarat: „programul tehnologic din spatele acestui prototip macheaza o piatra de hotar in dezvoltarea vehiculelor electrice”. Mercedes-Benz planuieste sa cheltuiasca 60 de miliarde de euro pana in 2026 pentru a depasi Tesla in masini electrice.

Modelele Mercedes-EQ

Mercedes-EQA

mercedes benz EQA

Mercedes-Benz EQA

Silentios si dinamic, elegant, dar si sportiv, noul model EQA desfiinteaza toate granitele si combina cu mare succes contrastele. Cu elemente noi si remarcabile de design, acest Mercedes Electric este intotdeauna o aparitie electrizanta care are elemente noi de design si inovatii la cel mai inalt nivel.

Mercedes-EQB

mercedes-benz eqb

Mercedes-Benz EQB

Cu un spatiu de incarcare extrem de generos si o cabina spatioasa cu pana la sapte locuri, Mercedes-Benz Electric combina expresivitatea inconfundabila a masinilor Mercedes cu o noua perspectiva a condusului. Noul EQB nu este doar o masina, ci o experienta completa.

Mercedes-EQC

mercedes-benz eqc

Mercedes-Benz-EQC

Mercedes EQC emana modernitate si seninatate, nu dezamageste niciodata atunci cand vine vorba de putere si sportivitate, o varianta unica a SUV-ului electric Mercedes, o adevarata expresie a luxului.

Mercedes-EQE

mercedes-benz eqe

Mercedes-Benz EQE

Arta inovatoare a ingineriei Mercedes-Benz si designul avansat care evoca viitorul tehnologiei superioare se unesc pentru a crea o adevarata opera de arta care va va taia rasuflarea. Descoperiti o noua era a mobilitatii electrice cu modelul Mercedes EQE

Mercedes-EQS

mercedes-benz eqs

Mercedes-Benz-EQS

Un vehicul de lux cu designul emblematic Mercedes-EQ, modelul se bazeaza pe imaginea impresionanta a unui vehicul electric. Contururile caracteristice coupe-ului ii confera o atitudine dinamica si, in acelasi tip, eleganta caracteristica unui sedan mare de lux. Descoperiti definitia suprema a luxului auto si conduceti cel mai ravnit vehicul electric creat vreodata de Mercedes- Benz. Intrati intr-o noua era a simturilor uimitoare, definite de luxul extrem si de un nivel complet diferit de performanta cu noile modele electrice Mercedes EQS

Mercedes-EQV

mercedes-benz eqv

Mercedes-Benz EQV

Elementele de design concepute specal pentru seria EQ confera modelului EQV un caracter incitant si progresiv, atat la exterior, cat si la interior. Bucurati-va pe deplin de un confort superior intr-un cadru definit complet securizat, care a fost testat cu succes prin inspectii detaliate si sesiuni complexe de testare. Descoperiti acum modelele electrice Mercedes EQV.

Consum de energie si autonomie

Mercedes-EQA
Autonomie electrica in km: 429 

Timp de incarcare: 32 de minute la statiile cu incarcare rapida


Mercedes-EQB
Autonomie electrica in km: 423 

Timp de incarcare: 32 de minute la statiile cu incarcare rapida


Mercedes-EQC
Autonomie electrica in km: 361-420

Timp de incarcare: 40 de minute la statiile cu incarcare rapida

Mercedes-EQE
Autonomie electrica in km: 600

Timp de incarcare: 30 de minute pentru o incarcare de 80%


Mercedes-EQS
Autonomie electrica in km: 785

Timp de incarcare: 31 de minute la statiile cu incarcare rapida


Mercedes-EQV
Autonomie electrica in km: 355-357

Timp de incarcare: 45 de minute la statiile cu incarcare rapida

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina