Acasa Blog BMW: Modele de masini electrice si hibrid
bmw i7

BMW: Modele de masini electrice si hibrid

Viitorul este electric! Si acesta nu este un slogan de campanie publicitara, ci o afirmatie cat se poate de reala pentru industria auto. In ultimii ani, investitiile in modele electrice si cele hibrid au crescut considerabil: toti producatorii de automobile ofera din ce in ce mai multe modele electrice cu autonomie tot mai mare, autoritatile implementeaza programe de co-finantate pentru achizitionarea masinilor electrice atat de catre persoane fizice, cat si de catre companii, iar furnizorii de energie investesc in infrastructura de incarcare electrica. 

BMW Romania

Din randul producatorilor auto care aduc lansari spectaculoase in zona masinilor electrice am ales sa vorbim despre modelele electrice sau hibrid de la BMW Romania. Producatorul auto este cunoscut pentru modelele sale premium cu veleitati sportive, dar si pentru inovatia continua in domeniul auto.

Cu un plan de dezvoltare durabila pe 10 ani, BMW Group isi subliniaza angajamentul fata de Acordul de mediu de la Paris, principalul obiectiv fiind extinderea mobilitatii electrice. In prezent, modelele cu sistem de propulsie electrica sau plug-in hybrid ale marcilor BMW reprezinta aproximativ 13,3% din totalul inmatricularilor noi din Europa. Aceasta inseamna de 1,5 ori cota medie a tuturor marcilor, care este in jur de 8%. Compania se asteapta ca acest nivel sa ajunga de la un sfert in 2021, la o treime in 2025 si la 50% in 2030.

In Romania, BMW este lider in ceea ce priveste livrarile de automobile plug-in hybrid si pe a treia pozitie in ceea ce priveste automobilele complet electrice.

Avantaje autoturism BMW

Cel mai bun din ambele universuri: modele plug-in hybrid de la BMW. Datorita interactiunii controlata inteligent intre cele doua sisteme de propulsie, modelele plug-in hybrid de la BMW combina ce este mai bun din ambele universuri. Acestea faciliteaza condus full electric in traficul urban, deosebit de util pentru naveta intre domiciliu si locul de munca, precum si autonomie generala mare pentru calatorii pe distante lungi. 

Autonomia electrica este marita prin intermediul recuperarii de energie in fazele de franare. Mai mult, gestiunea inteligenta a energiei ofera posibilitatea de a economisi energia bateriei de inalta tensiune special pentru condus fara emisii in zonele rezidentiale. Preconditionarea interiorului este standard si garanteaza confort optimizat in orice sezon datorita incalzirii auxiliare si aerului conditionat.

Modelele BMW

Modelele BMW i se afla in prima linie a viitorului mobilitatii. Lansat in 2010, BMW i dezvolta automobile cu propulsie complet sau partial electrica. Mai mult de atat, aceste modele inspira o noua intelegere a relatiei dintre masina si sustenabilitate. Exploreaza alaturi de noi modelele BMW i!

BMW i3

- bcchauto- BMW: Modele de masini electrice si hibrid

BMW I3

O masina electrica cu o dinamica de condus exceptionala si dotata cu tehnologie de ultima ora. BMW i3 este un automobil ideal pentru cei care stiu ce vor si este o expresie a unui stil de viata revolutionar. Combina de minune sustenabilitatea cu emotia si eficienta inteligenta cu manevrabilitatea sportiva. Asa se simte placerea pura de a conduce.

BMW i4

- bcchauto- BMW: Modele de masini electrice si hibrid

BMW I4

Primul BMW Seria 4 Gran Coupé pur electric stabileste noi standarde. Performantele extraordinare sunt completate de confortul excelent si emisiile locale zero. Impresionant si indraznet sunt cuvintele care descriu cel mai bine noul BMW i4 pur electric. Farurile dinamice si inclinate contribuie la caracterul expresiv al acestui automobil cu patru usi, la fel cum o fac si arcadele rotilor si geamurile laterale din spate.

BMW i4 eDrive35 MSport Pro
BMW i4 eDrive35 MSport Pro
2023
7.400 km
Electric
54.500 €
TVA deductibil
BMW i4 Gran Coupe eDrive35 M-Sport
BMW i4 Gran Coupe eDrive35 M-Sport
2023
7.000 km
Electric
54.681 €
TVA deductibil

BMW i8

- bcchauto- BMW: Modele de masini electrice si hibrid

BMW i8

Prezentat in 2009, la Salonul Auto International (IAA) din Germania, sub forma de automobil concept BMW Vision Efficient Dynamic, BMW i8 este prima masina sport plug-in hybrid produsa in masa din lume. Aceasta combina sustenabilitatea cu un design unic si indraznet si performante extraordinare.

BMW i8 Pure Impulse
BMW i8 Pure Impulse
2015
74.100 km
Hibrid
65.000 €
TVA nedeductibil
BMW i8 COUPE
BMW i8 COUPE
2019
85.700 km
Hibrid
74.800 €
TVA deductibil
BMW i8 Roadster 1.5/11.6 kWh (374 CP) xDrive Automatic
BMW i8 Roadster 1.5/11.6 kWh (374 CP) xDrive Automatic
2018
78.100 km
Hibrid
96.089 €
TVA deductibil

BMW iX3

- bcchauto- BMW: Modele de masini electrice si hibrid

BMW iX3

Cu primul SAV BMW pur electric, BMW integreaza tehnologiile viitorului in conceptele auto actuale. Optiunile de incarcare inteligente sunt combinate cu cea mai spectaculoasa dinamica de condus si cu un design cu contururi clare si puternice. In 2021, noul BMW X3 cu propulsie electrica si-a facut debutul in showroom-uri. Acest automobil electric este usor de recunoscut din exterior gratie grilei frontale unice BMW i. Interiorul beneficiaza de numeroase elemente de design spectaculoase, cum ar fi, de exemplu, butonul de pornire albastru si lumina ambientala standard, predefinita in albastru BMW i. 

BMW iX

- bcchauto- BMW: Modele de masini electrice si hibrid

BMW iX

Primul SAV pur electric cu tractiune integrala de la BMW – BMW iX ofera lux, minimalism redefinit si un motor care beneficiaza de tehnologie de ultima generatie. Confortul maxim face echipa cu designul monolitic si senzatia unica de spatiu: Este automobilul unei noi generatii. Forma purista a noului BMW iX, cu linii minimaliste, dar caracteristice, si detalii integrate fara cusur care scot in evidenta spiritul inovator al automobilului. Sa nu uitam de forma de T din fata si cele mai subtiri faruri dezvoltate vreodata de BMW care se potrivesc perfect cu grila frontala dubla plina de personalitate. Manerele incastrate, portierele fara cadru si contururile dreptunghiulare ale arcadelor rotilor se unesc pentru a crea o aura moderna si indrazneata.

BMW i7

- bcchauto- BMW: Modele de masini electrice si hibrid

BMW i7

Primul BMW i7 integral electric combina performantele electrice cu divertismentul multisenzorial pentru a produce o experienta automobilistica de neuitat. Din 2022, BMW Seria 7 (G70), ca noua imagine a clasei de lux, a vazut lumina zilei combinand eleganta pura cu caracteristici remarcabile de condus si divertisment multi-senzorial.

Consum de energie si autonomie:

BMW i3
Consum de energie in kWh/100km: 15,3 – 16,6
Autonomie electrica in km: 278 – 307

BMW i4
Consum de energie in kWh/100km: 16 – 24
Autonomie electrica in km: 493 – 591

BMW iX3
Consum de energie in kWh/100km: 18,6 – 19,0
Autonomie electrica in km: 450 – 458

BMW iX
Consum de energie in kWh/100km: 19,4 – 23,0
Autonomie electrica in km: 327 – 630

BMW i7 xDrive60
Consum mixt de energie, in kWh/100 km (WLTP): 18,4 – 19,6
Autonomie electrica in km (WLTP): 590–625

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina