Acasa Blog Afla totul despre Toyota Rav 4 2023
7 1 scaled

Afla totul despre Toyota Rav 4 2023

Toyota Rav 4 este unul dintre cele mai populare SUV-uri din lume, iar lansarea noului model din 2023 a starnit un interes crescand in randul cumparatorilor. Daca esti  in cautarea unui automobil de familie capabil, spatios, fiabil si cu performante remarcabile, Toyota Rav 4 2023 ar putea fi alegerea perfecta pentru tine.

In acest articol, vom discuta in detaliu despre caracteristicile noii Toyota Rav 4 2023, pentru a va ajuta sa decideti daca acesta este automobilul potrivit pentru nevoile dvs.

Design exterior Toyota Rav 4 2023

toyota rav 4

Design-ul exterior al noii Toyota Rav 4 este o combinatie de stil si functionalitate. Liniile sportive si grila impunatoare dau un aspect puternic si sigur acestui SUV, in timp ce farurile LED si stopurile integrate imbunatatesc vizibilitatea in conditii de conducere dificile. De asemenea, acest model dispune de jante din aliaj de 17, 18 sau 19 inci, care ofera un aspect sofisticat si o performanta de neegalat pe drum.

Masina are forme caracteristice patratoase, care sunt accentuate de rotile cu un design negru elegant si praguri de protectie similare. Acestea ofera o imagine puternica si robusta. Grila frontala impresionanta, cu dimensiuni generoase si contrast clar cu farurile, creeaza o imagine a unei masini determinate si “incruntate”.

Desi poate parea intimidanta, aceasta este in realitate destul de capabila, cu o garda la sol de 19 cm, perfecta pentru a face fata unei variate arii de utilizare, inclusiv drumurilor accidentate.. Farurile sunt deosebit de interesante, cu “semnatura” DRL in forma literei “C”, care ofera un aspect distinct si contribuie la imaginea dura a masinii. Forma acuta a farurilor se incadreaza perfect in imaginea generala a masinii.

Interiorul Toyota Rav 4

interior toyota rav 4

Interiorul noii Toyota Rav 4 2023 este proiectat pentru a oferi confort si spatiu pentru intreaga familie. Scaunele sunt confortabile si se pot regla electric, iar sistemul de climatizare cu doua zone va permite sa setati temperatura perfecta in functie de preferintele dvs. De asemenea, spatiul pentru bagaje este generos, cu un volum de incarcare  de 589 litri, care poate fi extins pana la 1.735 litri prin rabatarea scaunelor spate.

Interiorul Toyota RAV4 2023 ofera o experienta de calitate remarcabila, cu materiale solide si durabile, chiar daca nu sunt intotdeauna cele mai rafinate din clasa. Comenzile pentru incalzire sunt accesibile si usor de utilizat, iar oglinda retrovizoare panoramica ofera o vizibilitate excelenta.

Sistemul infotainment de pe noul RAV4 a fost mult imbunatatit fata de generatia anterioara, acesta oferind un ecran de 10,5”, cu o grafica foarte prietenoasa cu utilizatorul si cu o cursivitate mult mai comparativ cu sistemul anterior. Acum noul sistem infotainment permite a utilizarea aplicatiilor Android Auto sau Apple CarPlay fara conectarea unui cablu.

Conectivitate si tehnologie

- bcchauto- Afla totul despre Toyota Rav 4 2023

Noua Toyota Rav 4 2023 vine cu o gama de caracteristici avansate de conectivitate si tehnologie. Sistemul infotainment este compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto, astfel incat sa puteti accesa aplicatiile si functiile telefonului dvs. prin ecranul tactil de 10,5 inci sau prin comenzi vocale.

Toyota RAV4 2023 ofera o gama larga de optiuni de echipare, incluzand nivelurile Dynamic si Luxury pentru varianta pe benzina de 2 litri, precum si mai multe optiuni hibrid de 2.5 litri 4×2 si 4×4. Modelul de baza este dotat cu jante din aliaj de 17 inchi, faruri cu LED, senzori de parcare din spate, afisaj infotainment de 10’5”  inchi, camera retrovizoare si radio DAB.

Cu optiuni de echipare premium, se adauga roti de 18 inchi, intrare fara cheie, hayon electric, senzori de parcare fata si spate si navigatie prin satelit. Acestea sunt, de asemenea, dotate cu un volan incalzit, tapiterie din piele, spalatoare de  faruri si dispozitive de dezghetare a stergatoarelor de parbriz.

Optiunile aditionale includ un sistem stereo premium JBL cu noua difuzoare si o trapa panoramica. Navigatia prin satelit poate fi adaugata la versiunea de baza ca optiune.

Sisteme de siguranta

Noua Toyota Rav 4 2023 vine cu o gama completa de sisteme de siguranta pentru a va proteja pe dvs. si pe cei dragi. Sistemul de franare automata de urgenta poate detecta pietonii si alte vehicule si poate frana automat daca soferul nu reactioneaza la timp. De asemenea, sistemul de asistenta la mentinerea benzii si sistemul de monitorizare a unghiului mort va vor ajuta sa ramaneti in siguranta pe drum.

Toyota RAV4 a fost evaluat cu un scor impresionant de cinci stele de catre Euro NCAP dupa testele de siguranta efectuate in primavara anului 2019. Rezultatul remarcabil a fost obtinut prin implementarea unor tehnologii avansate de siguranta in cel mai recent model, printre care se numara cea de-a doua generatie a sistemului Toyota Safety Sense.

Acest sistem include functii precum franarea de urgenta autonoma, care poate detecta pietonii sau biciclistii atat in timpul zilei cat si in intuneric, asigurand astfel un nivel inalt de protectie pentru sofer si pasageri. De asemenea, controlul adaptiv al vitezei de croaziera a fost optimizat pentru a oferi o accelerare si decelerare mai lina in trafic, reducand astfel riscul de accidente.

In plus, Toyota RAV4 ofera tehnologii avansate pentru a facilita si imbunatati siguranta conducerii pe distante lungi, in special pe autostrazi. Acestea includ monitorizarea punctului mort si asistenta la mentinerea benzii de circulatie, ambele contribuind la prevenirea accidentelor si la conducerea mai sigura a autovehiculului.

Performanta si eficienta energetica

Toyota RAV4 4 se bazeaza pe platforma Toyota New Global Architecture (TGNA), care ofera un nivel ridicat de performanta si manevrabilitate si este utilizata si pentru modele precum Toyota Corolla, C-HR si Prius. Acest model ofera o calitate a conducerii superioara, gratie suspensiilor mai avansate fata de versiunea anterioara, asigurand un echilibru excelent in viraje si o aderenta mai buna pe sosea, fara a pierde stabilitatea la niveluri ridicate de inclinare a caroseriei.

Varianta hibrida a RAV4 2023 este propulsata de un motor pe benzina de 2,5 litri cu patru cilindri combinat cu un motor electric si o baterie. Acest sistem de propulsie ofera putere de 215 CP pentru versiunea cu tractiune fata si 219 CP pentru versiunea cu tractiune integrala, oferind acceleratii rapide, cu un timp de 0-100 km/h de 8,4 secunde (pentru versiunea cu tractiune fata) si 8,1 secunde (pentru versiunea cu tractiune integrala), care sunt competitive pentru clasa sa.

Cu toate acestea, sistemul gandit de Toyota  poate sa nu fie pe placul soferilor care apreciaza un stil de conducere mai sportiv, deoarece transmisia CVT poate sa cauzeze un sentiment de detasare de actiune in anumite situatii. In comparatie cu modele precum Ford Kuga sau Mazda CX-5, Toyota RAV4 poate sa nu fie la fel de atractiva pentru acesti soferi entuziasti.

Versiuni si preturi Toyota Rav 4

Noua Toyota Rav 4 este disponibila in mai multe versiuni, inclusiv Rav 4, Rav 4 Hybrid, Rav 4 Hybrid 4×4 Adventure si Rav 4 Hybrid Limited. Preturile pentru acest model variaza in functie de versiunea aleasa, cu o gama care incepe de la aproximativ 41.500 EUR si poate ajunge la aproximativ 53.000 EUR   pentru versiunea top of the line. Fiecare versiune ofera un set distinct de caracteristici si dotari, astfel incat sa puteti alege modelul care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina