Acasa Blog Totul despre noul Audi A4 2023
exterior

Totul despre noul Audi A4 2023

Audi se pregateste in 2023 pentru lansarea generatiei a sasea a modelului sau de clasa medie superioara A4. Un prototip de caroserie break, denumit Audi Avant, a fost deja surprins in probele de iarna. Compania situata in Ingolstadt a introdus modelul A4 B9 (Tip 8W) in 2017, iar in 2020 a trecut printr-un facelift semnificativ. Noua generatie a modelului A4 va fi lansata in 2023, cu trei ani inainte ca firma sa lanseze exclusiv modele complet electrice si sa inceteze aproape in intregime productia de motoare conventionale pana in 2033.

Design Audi A4 2023

 

Design Exterior

Noul Audi A4 2023 pastreaza designul conservator, distinctiv pentru sedanurile A3, A6 si A8. Autoturismul este meticulos realizat si arata impresionant, reflectand pretul de pornire de 41.395$ conform Cars and Driver. Cu un aspect elegant si sportiv, ofera o experienta de condus luxoasa, echilibrata cu agilitate. Motoarele sale turbo echipate cu patru cilindri permit o accelerare rapida, in timp ce consumul de combustibil este eficient. Tractiunea integrala standard si suspensia reglabila asigura o manevrabilitate armonioasa si o aderenta excelenta in conditii meteo nefavorabile.

Caroseria are manere clasice ale portierelor si o linie a centurii inalta, care se ridica usor spre partea din spate. Plafonul inclinat confera viitorului Audi A4 o forma dinamica. Caroseria se ingusteaza usor spre partea din spate, incheindu-se cu un spoiler pe marginea plafonului, care include si o a treia lumina de frana. La partea din spate se poate observa un hayon lat si inclinat, precum si blocurile de lumini inguste. In general, dimensiunile acestui prototip raman similare cu cele ale modelului actual.
 

Design Interior

interior

Interiorul este asamblat meticulos din materiale premium, asa cum era de asteptat de la un producator de lux precum Audi, iar designul poate fi perceput ca fiind avangardist. Designul exterior este de asemenea putin conservator, iar rivalii precum Alfa Romeo Giulia, Genesis G70 si Mercedes-Benz C-Class ofera mai multa stralucire sau mai multa implicare a soferului. Cu toate acestea, A4 exceleaza in a furniza propria marca de calitate discret exprimata, ceea ce face masina la fel de convingatoare ca o limuzina luxoasa.

Interiorul Audi A4 combina cu succes forma si functionalitatea prin utilizarea materialelor de inalta calitate si a caracteristicilor tehnologice accesibile. Designul bordului este simplu si curat, creand un aspect artistic contemporan. Majoritatea butoanelor sunt amplasate ergonomic si au o constructie solida, astfel incat sa fie usor accesibile si placute la atingere. Scaunele din spate sunt confortabile si spatioase, cu perne modelate estetic, dar spatiul total din cabina A4 poate fi un pic limitat. Pentru o solutie mai practica pentru transportul bagajelor, varianta A4 Allroad wagon poate fi alegerea potrivita in special pentru familii cu copii. In plus, bancheta A4 se poate rabata intr-un raport util de 40/20/40, ceea ce face posibila transportarea obiectelor mai lungi, cum ar fi schiurile.

 

Versiuni si Performanta

 

Audi ofera doua versiuni ale modelului A4, denumite 40 si 45. Ambele variante sunt echipate cu un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri si un sistem hibrid de 12 volti, precum si cu tractiune integrala. Cu toate acestea, puterea lor variaza: A4 40 produce 201 cai putere, in timp ce A4 45 genereaza 261 de cai putere, facandu-l mai potent decat versiunea 40. In ceea ce priveste transmisia, singura optiune disponibila este o cutie automata cu sapte trepte, desi unii ar prefera o cutie de viteze manuala cu sase trepte.

Cand a fost testat, A4 45 bine echipat a reusit sa ajunga la 100 km/h in doar 4,8 secunde, iar transmisia automata s-a comportat excelent, schimband vitezele rapid si fara probleme. Directia precisa, miscarile bine controlate ale caroseriei si aderenta puternica pe carosabil impreuna fac din A4 un vehicul cu manevrabilitate deosebita. Cu toate acestea, de obicei, masinile cu astfel de raspunsuri rapide necesita sacrificii in calitatea de rulare, dar A4 reuseste sa absoarba denivelarile cu usurinta, fara a compromite prea mult manevrabilitatea. Feedback-ul directiei este mai redus la viteze mai mici si pe autostrada, dar devine foarte exact atunci cand conduci cu viteza pe drumuri cu multe viraje.

 

Tehnologie

 

Fiecare automobil A4 are un sistem infotainment care cuprinde un ecran tactil de 10,1 inci si suport wireless pentru Apple CarPlay si Android Auto. Cele doua modele superioare, Premium Plus si Prestige, imbunatatesc experienta cu un afisaj digital de 12,3 inci in locul celui de 7,0 inci al modelului de baza si cu doua porturi USB pentru incarcarea dispozitivelor pasagerilor din spate. Navigatia integrata este disponibila doar pe modelul Prestige. In ceea ce priveste sistemul audio, exista un sistem standard cu 10 difuzoare si un sistem premium Bang & Olufsen cu 19 difuzoare disponibil.

 

Motorizare

 

Noul Audi A4 va fi unul dintre ultimele modele ale producatorului german care va utiliza motoare pe combustie, dar va fi construit pe platforma modulara longitudinala (MLB-Evo), ca si predecesorul sau. Aceasta platforma prevede pozitionarea longitudinala a motoarelor si a tractiunii fata in mod standard, iar tractiunea integrala Quattro va fi disponibila optional.

Pentru a respecta noile reglementari privind emisiile, noul Audi A4 2023 va utiliza un sistem electric imbunatatit de 48 de volti pentru versiunea mild-hybrid. Pentru versiunea plug-in-hybrid, va fi implementata o baterie mai mare, care va asigura o autonomie mai mare si un consum mai mic. Motoarele diesel turbo vor fi disponibile pana la incheierea ciclului de productie al modelului, iar divizia Sport de la Audi va dezvolta in continuare versiunile S si RS ca modele de top. Acestea vor fi oferite ca PHEV pe baza platformei MLB sau ca versiune pur electrica.
 

Siguranta si asistenta pentru sofer

 

Noul Audi A4 2023 va include o suita completa de caracteristici de siguranta si asistenta pentru sofer, menite sa creasca nivelul de protectie si confort pe drum. Acestea vor cuprinde sisteme de avertizare a coliziunilor frontale, franare automata de urgenta, monitorizare a unghiului mort, asistenta la mentinerea benzii de circulatie si control adaptiv al vitezei. De asemenea, va fi disponibil un sistem avansat de asistenta la parcare, care va ajuta soferul sa parcheze masina in spatii inguste.


Audi A4 2023 reprezinta o evolutie importanta pentru modelul sau de clasa medie superioara, combinand un design rafinat si o performanta impresionanta cu tehnologia avansata si siguranta de ultima ora. Cu toate acestea, mentine caracterul conservator si calitatea discret exprimata care a facut din A4 un favorit in randul fanilor marcii. Cu lansarea sa in 2023, Audi A4 va fi pregatit sa faca fata competitiei puternice din segmentul sau si sa se afirme ca o alegere excelenta pentru cumparatorii de masini de lux.

 

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina