Acasa Blog Volkswagen Golf – Evolutia unui model iconic de-a lungul generatiilor
evolutia volkswagen golf \(1\)

Volkswagen Golf – Evolutia unui model iconic de-a lungul generatiilor

Masini de lux 21/05/2023

Te-ai intrebat vreodata cum a evoluat modelul Golf al celor de la Volkswagen, un nume sinonim cu fiabilitatea si caracterul practic, de-a lungul deceniilor? Acesta este unul dintre cele mai populare modele din lume, fiind o alegere comuna si pentru romanii care isi doresc un autoturism fiabil pe care se pot baza in fiecare zi.

Inceputurile umile - Prima generatie Volkswagen Golf (1974-1983)

Prima generatie Volkswagen Golf a sosit in 1974, inlocuind indragitul Beetle. A fost un an schimbator pentru VW, introducand o configuratie noua, cu tractiune fata si un motor racit cu apa. Acest hatchback era compact, elegant si eficient din punct de vedere al consumului de combustibil – cu alte cuvinte o combinatie perfecta pentru perioada crizei petroliere a anilor ’70. Primul Golf a fost intampinat cu entuziasm atat de critici, cat si de consumatori. Pana la sfarsitul acestei generatii, VW a vandut peste 6,8 milioane de unitati, consolidand astfel locul lui Golf in istoria automobilelor.

A doua generatie - Un salt inainte (1983-1991)

Cea de-a doua generatie Volkswagen Golf a debutat in 1983, oferind un interior mai spatios si o eficienta imbunatatita a consumului de combustibil. Aceasta generatie a vazut, de asemenea, includerea unui model decapotabil si tehnologiei ABS in clasa sa. In pofida scepticismului initial din cauza designului conservator, a doua generatie Golf a cucerit publicul cu confortul, caracteristicile de siguranta si performantele sale imbunatatite, vanzandu-se in peste 6,3 milioane de unitati.

A treia generatie - Atingerea maturitatii (1991-1997)

A adus schimbari semnificative, inclusiv un design mai aerodinamic, airbaguri frontale duble si introducerea motorului turbodiesel TDI. Aceasta generatie a nascut, de asemenea, Volkswagen Golf Golf VR6 de inalta performanta, cu un motor V6 de 2.8L si a fost bine primita, fiind laudata pentru dotarile de siguranta si pentru varietatea de motoare. Vanzarile sale au ajuns la 4,83 milioane de exemplare.

A patra generatie - Imbratisarea noului mileniu (1997-2003)

Acest Volkswagen Golf a imbratisat noul mileniu cu un design mai rafinat si un accent pe calitate si a vazut introducerea sistemului ESP si a laudatului motor 1.9 TDI. A devenit, de asemenea, sinonim cu durabilitatea si calitatea constructiei, mandrindu-se cu interioare premium si o constructie solida. De-a lungul timpului, a patra generatie Golf a fost laudata pentru confort si fiabilitate, iar in ciuda unor critici privind designul sau exterior conservator, s-a vandut in peste 4,99 milioane de unitati, dovedind ca intotdeauna calitatea este o reteta castigatoare.

A cincea generatie - Un salt tehnologic (2003-2008)

Aceasta generatie Volkswagen Golf a marcat un salt tehnologic semnificativ odata cu introducerea cruise control, a farurilor bi-xenon si a imbunatatirii motorului 1.9 TDI prezent pe generatia anterioara, devenind un concurent tehnologic pe piata. Acest Golf a cucerit criticii si consumatorii cu progresele tehnologice, senzatia de lux si performantele lui GTI, vanzand 3.4 milioane de unitati.

A sasea generatie - Rafinament si inovatie (2008-2012)

Cea de-a sasea generatie Volkswagen Golf a fost axata pe rafinament si inovatie. Designul exterior a fost infrumusetat, iar interiorul s-a bucurat de o finisare si mai calitativa. In aceasta generatie au fost introduse noi tehnologii, inclusiv sistem de asistenta la parcare. Modelul a fost laudat pentru calitatea constructiei, confortul si introducerea de noi tehnologii si chiar a castigat premiul World Car of the Year in 2009, consolidandu-i si mai mult mostenirea. Pana la finalul productiei sale, s-a vandut in peste 2,85 milioane de unitati.

A saptea generatie - Eficienta si confort (2012-2019)

A saptea generatie VW Golf a fost o clasa de maestru in materie de eficienta si confort. A fost construita pe noua platforma MQB, care a imbunatatit manevrabilitatea si a permis o mai buna eficienta a consumului de combustibil. Aceasta generatie a vazut, de asemenea, introducerea modelului e-Golf complet electric, marcand primul pas major al VW spre electrificare. Cea de-a saptea generatie Volkswagen Golf a fost laudata pentru manevrabilitatea sa, eficienta consumului de combustibil si introducerea modelului e-Golf. A castigat premiul World Car of the Year in 2013 si s-a vandut in peste 6 milioane de unitati.

A opta generatie: In viitor (2019-prezent)

Cea mai recenta generatie Volkswagen Golf este o dovada a angajamentului VW fata de inovatie. Se mandreste cu un cockpit complet digital, sisteme avansate de asistenta pentru sofer si multe alte optiuni menite sa asigure un plus de confort. Design-ul este un amestec de elemente clasice ale Golfului, cu o nota futurista, iar modelul a fost laudat pentru caracteristicile sale tehnologice avansate, calitatea constructiei si angajamentul fata de electrificare. Vanzarile sale sunt in curs de desfasurare, iar acesta continua sa modeleze viitorul VW.

De la inceputurile sale umile din 1974 pana la actuala generatie a opta, Volkswagen Golf a impins in mod constant limitele a ceea ce poate fi o masina compacta. A evoluat de-a lungul generatiilor, adaptandu-se la cerintele in schimbare ale pietei auto, pastrandu-si in acelasi timp valorile sale de baza de fiabilitate, practicalitate si calitate. Golf este mai mult decat o simpla masina, fiind o bijuterie care a lasat o amprenta de nesters in peisajul auto.

Sursa foto: www.beyond.ca

Distribuie articolul:

Categorii

Articole recente

suv uri mici 4x4
Descopera top 5 SUV-uri mici 4x4 perfecte pentru drumurile din Romania
Citeste mai mult

masini coreene hyundai
Cele mai populare marci de masini coreene
Citeste mai mult

mini cooper electric
Afla totul despre noul Mini Cooper Electric
Citeste mai mult

suv uri cutie automata \(1\)
Cele mai reusite SUV-uri cu cutie automata din ultimii 10 ani
Citeste mai mult

Despre noi

BCCH Auto Switzerland
Automobile de lux noi si rulate
Echipa BCCH Auto Switzerland ofera clientilor consultanta necesara achizitionarii unui autovehicul din stocul propriu sau la comanda de oriunde din tarile Uniunii Europene. Angajamentul echipei noastre este acela de a oferi un nivel inalt al calitatii serviciilor si autovehiculelor vandute.
Vezi cele 622 masini
Urmariti-ne activitatea:
Copyright © 2023 BCCH Group Switzerland AG SRL. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marca a societatii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucurestilor 289 Otopeni, 075100, Romania
Nr. de inregistrare la Registrul Comertului J40/14909/2019, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina
Consultant vanzari Consultant vanzari Consultant vanzari
Contacteaza un consultant
BCCH Auto Switzerland
Pentru a incepe o conversatie cu un consultant BCCH Auto Switzerland, te rugam sa introduci mesajul mai jos, iar un consultant o sa ti se aloce automat.
Mesajul catre consultant