Acasa Blog Toyota Hilux: Regele incontestabil al pick-up-urilor
toyota hilux

Toyota Hilux: Regele incontestabil al pick-up-urilor

Un pick-up este o combinatie perfecta intre versatilitate, putere si stil, iar Toyota Hilux este fara indoiala regele incontestabil in aceasta categorie. Totul a inceput cu prima generatie aparuta in 1968, iar de atunci modelul a evoluat constant de-a lungul a 8 generatii, fiecare aducand imbunatatiri semnificative. Generatia actuala, lansata in 2015, prezinta un design modern si robust, care imbina perfect functionalitatea cu stilul. Cu peste 50 de ani de succes si evolutie, a devenit un punct de referinta pentru duritate, fiabilitate si durabilitate in segmentul camionetelor.

Performante ale Toyota Hilux

Toyota Hilux este disponibil cu o gama larga de motorizari, incluzand motorul diesel 2.4 D-4D de 150 CP si motorul diesel 2.8 D-4D de 204 CP. Poti opta intre transmisia manuala cu 6 trepte si cea automata cu 6 trepte, ambele fiind disponibile atat pentru tractiunea spate, cat si pentru cea integrala. Sistemul de suspensie al Toyota Hilux asigura o calatorie confortabila si o manevrabilitate excelenta pe orice tip de teren, iar in functie de versiune, poate transporta o incarcatura de pana la 1.000 kg in bena de marfa si are o capacitate de remorcare de pana la 3.500 kg. In functie de motorizare si tractiune, consumul mediu de combustibil al Toyota Hilux variaza intre 7,5 si 10 litri la 100 km. Cu motorul de 204 CP, Toyota Hilux atinge 100 km/h in aproximativ 10 secunde si are o viteza maxima de peste 175 km/h limitata electronic.

Siguranta si fiabilitate

Toyota Hilux este echipat cu un pachet complet de sisteme de siguranta activa si pasiva, incluzand 7 airbag-uri, sistemul de franare automata de urgenta si controlul stabilitatii, iar fiabilitatea este unul dintre punctele forte, modelul fiind recunoscut pentru durabilitatea sa in conditii dificile. In plus, Hilux a primit un rating de 5 stele in testele Euro NCAP, demonstrand angajamentul Toyota pentru siguranta si protectia pasagerilor.

Un design inconfundabil

Farurile si stopurile LED ale Toyota Hilux confera vehiculului un aspect modern si agresiv, asigurand in acelasi timp o iluminare excelenta in toate conditiile. Mai mult, Hilux poate fi echipat cu jante de aliaj usor si anvelope all-terrain, pentru a face fata oricarei provocari. Designul robust al caroseriei si paleta variata de culori disponibile fac ca Toyota Hilux sa iasa in evidenta in orice situatie.

Si la interior sta bine, asigurand tot confortul necesar oricarei calatorii si loc suficient pentru cinci pasageri plus un nivel ridicat de ergonomie. Finisajele interioare de inalta calitate, incluzand pielea si materialele textile, confera un sentiment de confort si durabilitate, iar sistemul de infotainment este usor de utilizat si ofera numeroase functii menite sa faca mai buna viata soferilor si pasagerilor.

Diferite versiuni

Versiunea cu cabina simpla este ideala pentru cei care au nevoie de un vehicul de lucru robust si fiabil, oferind un spatiu de incarcare generos. Cabina dubla combina confortul si versatilitatea, oferind spatiu pentru cinci pasageri si un compartiment de incarcare suficient pentru majoritatea aplicatiilor, in timp ce cabina extra este o solutie intermediara intre cea simpla si cea dubla, oferind un echilibru intre spatiul interior si cel de incarcare.

Preturi

Preturile pentru Toyota Hilux incep de la aproximativ 38.000 de euro pentru versiunile de baza si ajung pana la peste 55.000 de euro pentru versiunea Hilux GR Sport. Bineinteles, exista numeroase optiuni suplimentare cu care pot fi echipate masinile pentru a raspunde la nevoile tuturor soferilor.

Toyota Hilux in comparatie cu rivalii din segment

Ford Ranger este un concurent de temut pentru Toyota Hilux, oferind performante similare si un design atractiv, insa poate fi mai scump in unele versiuni, iar fiabilitatea sa nu se ridica la nivelul Toyota. Situatia este similara si in cazul Volkswagen Amarok care se remarca prin confortul si calitatea materialelor interioare, dar are un pret de pornire mai ridicat decat Toyota Hilux. Mitsubishi L200 este o alternativa la Toyota Hilux, avand un design distinct si un pret accesibil, insa nu are acelasi nivel de recunoastere si fiabilitate ca Hilux.

Detinerea unei Toyota Hilux vine cu mai multe beneficii. Cerintele reduse de intretinere ale camionului, piesele accesibile si reteaua extinsa de service Toyota inseamna ca mentinerea Hilux-ului in forma maxima este simpla. In plus, faptul ca faci parte din comunitatea Hilux te aduce intr-o retea mondiala de entuziasti care impartasesc pasiunea pentru acest pick-up emblematic.

O investitie buna

Cand vine vorba de obtinerea celui mai bun randament din investitia ta, Toyota Hilux este o optiune buna. Nu numai ca ofera numeroase caracteristici, dar se mandreste si cu o eficienta excelenta a consumului de combustibil, costuri reduse de intretinere si o valoare de revanzare ridicata. Toti acesti factori contribuie la a face din Hilux o alegere inteligenta pentru oricine este in cautarea unui pick-up.

Toyota continua sa inoveze si sa imbunatateasca Hilux, asigurandu-se ca ramane o alegere de top pentru consumatori. Cu planuri de electrificare si alte progrese in materie de siguranta si tehnologie, viitorul suna bine pentru Hilux, iar mostenirea sa va continua multi ani de acum inainte.

Cu alte cuvinte, Toyota Hilux este o alegere excelenta pentru un pick-up datorita fiabilitatii, durabilitatii, performantelor motorului, capacitatii de tractare si de incarcare utila, capacitatilor off-road, eficientei combustibilului, valorii de revanzare si nu numai. Asadar, alegerea unei Toyota Hilux este o decizie pe care nu o vei regreta!

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina