Acasa Blog Top 10 masini diesel cu un consum foarte mic
polo min

Top 10 masini diesel cu un consum foarte mic

Sfaturi automobile 26/08/2023

Ce face o masina sa aiba consumul mic

Atunci cand vorbim despre o masina cu consum redus, ne referim la o serie de componente si tehnologii care lucreaza impreuna pentru a maximiza eficienta. BCCH Auto Switzerland prezinta o selectie variata de masini cu consum redus, oferind clientilor multe optiuni din care sa aleaga.

Inima oricarei masini este motorul. Motoarele moderne sunt proiectate sa functioneze la eficienta maxima, cu sisteme avansate de injectie a combustibilului si tehnologii care reduc frecarea interna. Pe langa aceasta, greutatea redusa a vehiculului si o aerodinamica imbunatatita sunt esentiale pentru a reduce consumul.

De la sistemele de oprire-pornire la transmisiile cu mai multe viteze, tehnologia moderna este cheia pentru a ajuta masinile sa consume mai putin combustibil. Sistemele hibride, de exemplu, folosesc energia electrica pentru a ajuta masina sa ruleze, reducand astfel necesitatea combustibilului.

Beneficiile unei masini cu consum mic pentru sofer

Conducerea unei masini cu consum mic are numeroase beneficii, atat pentru buzunarul tau, cat si pentru planeta noastra. Echipa de la BCCH Auto Switzerland este mereu pregatita sa ofere consultanta profesionala si suport in alegerea celei mai potrivite masini economice, propunand solutii avantajoase de finantare, facand achizitionarea masinilor cu consum redus accesibila pentru multi clienti.

Cu cat masina ta consuma mai putin combustibil, cu atat vei cheltui mai putin pe carburant. In plus, in multe tari, masinile cu consum mic sunt adesea eligibile pentru reduceri fiscale sau alte beneficii.

O masina care consuma mai putin combustibil emite mai putine gaze nocive in atmosfera. Acest lucru ajuta la combaterea schimbarilor climatice si la protejarea calitatii aerului pe care il respiram.

Sfaturi pentru condusul eficient si reducerea consumului

Daca doresti sa profiti la maxim de masina ta eficienta, exista cateva trucuri pe care le poti adopta in stilul tau de condus.

Condu lent si evita franarile bruste. Utilizeaza aerul conditionat cu moderatie si asigura-te ca pneurile sunt umflate corect. Aceste mici schimbari pot avea un impact mare asupra consumului de combustibil.

Verifica regulat uleiul si filtrele masinii tale. O masina bine intretinuta nu numai ca va dura mai mult, dar va functiona si la eficienta maxima, reducand astfel consumul de combustibil.

Intr-o lume in care economia de combustibil devine tot mai importanta, alegerea unei masini cu consum mic este o decizie inteligenta. Nu doar ca iti vei reduce cheltuielile la benzinarie, dar vei contribui si la protejarea mediului inconjurator. Avand la baza expertiza elvetiana in domeniul auto, BCCH Auto Switzerland garanteaza masini economice de o calitate si fiabilitate superioara.

Iata un top 10 al masinilor cu cel mai mic consum de combustibil disponibile pe piata din Romania.

Ford Fiesta 1.5 TDCi

fiesta

Nu putea lipsi niciun model Ford din acest top, iar Fiesta este exact cel la care ne asteptam cu totii. Cu un motor de 1,5 litri, noul model Fiesta dezvolta o putere de 75 de cai putere si are un consum de 3,6 litri la suta de kilometri.

Citroen C3 BlueHDI 75

Citroën_C3_BlueHD

Exact ca in cazul Seat, Citroen propune doua nume in acest top si avem de-a face cu C3. Sora mai mica a lui C4 are tot un motor de 1,6 litri, cu mai putini cai putere (75) si cu un consum de 3,5 l/100 km.

Citroen C4 Cactus BlueHDI 100

Citroën_C4_Cactus

Singurul producator francez care propune nume in acest top este Citroen. Modelul C4 Cactus are un motor diesel de 1,6 litri care consuma 3,4 l/100 km.

Seat Ibiza Ecomotive TDI

SEAT Ibiza

Un adevarat succes pentru Seat sa aiba in acest top doua modele. Concret, pentru un motor de 1,2 litri, Ibiza consuma 3,4 litri la suta de km.

Mazda 2 SkyActiv-D CD 105

mazda

A impresionat mereu prin designul sau si acum este momentul ca Mazda sa exceleze si din punct de vedere al consumului, care este de doar 3,4 litri la suta de kilometri, pentru un motor de 1,5 litri si 105 cai putere.

Skoda Fabia 1.4 TDI

Skoda_Fabia

Marca din Cehia este recunoscuta ca fiind una care este foarte atenta cu aspectul consumului. Cu un motor de 1,4 litri si 90 de cai putere, consumul mediu al noii Fabia este de 3,4%.

Seat Leon Ecomotive TDI

seat leon 2634185_1280

Dupa cum spune si numele "Ecomotive", noul Leon este o adevarata masina care nu consuma foarte mult carburant. Desi are un motor de 1,6 litri si o putere de 110 cai putere, acest model consuma doar 3,3 litri/100 kilometri.

Toyota Yaris Hybrid

toyota yaris

Era imposibil ca in acest top sa nu existe o masina hibrid, avand in vedere ca acestea sunt recunoscute pentru consumul mic. Sistemul de propulsie pentru modelul Yaris Hybrid dezvolta o putere de 75 de cai putere, mai mult decat necesar pentru o masina de dimensiunile ei. Consumul este de 3,3 litri la o suta de kilometri.

Opel Corsa 1.3 DTE

corsa

Brandul german are tot mai multe lupte castigate in ultima perioada, dupa succesul pe care l-a avut cu Insignia. Noul model Corsa, cu motor diesel de 1,3 litri si cu o putere de 95 de CP, are un consum mediu de 3,2%.

VW Polo BlueMotion TDI 

polo min

Stim ca numele Volkswagen este unul care nu mai inspira foarte multa incredere, dar modelul Polo BlueMotion este unul dintre cele mai economice de pe piata din Romania. Fiind o varianta diesel, motorul de 1,4 litri dezvolta o putere de 75 de cai putere si are un consum mediu oficial de 3,1 litri la suta de kilometri. 

Fiecare dintre aceste masini nu doar ca se mandreste cu un consum redus de combustibil, ci vine si cu o serie de caracteristici care o fac o alegere excelenta pentru cei care doresc o masina eficienta si economica. 

A avea o masina cu consum mic nu este doar o modalitate de a economisi bani, ci si o cale de a contribui la protejarea mediului inconjurator. Cu tehnologia moderna si metodele de conducere adecvate, putem face toti o diferenta.

Distribuie articolul:
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina