Acasa Blog Range Rover Evoque vs. Audi Q5 S-Line. Pe care o alegi?
evoque vs q5 s line

Range Rover Evoque vs. Audi Q5 S-Line. Pe care o alegi?

Masinile sunt mai mult decat un simplu mijloc de transport pentru ca pot reprezenta un simbol al statutului si al zonei de confort, iar cand vine vorba de SUV-uri de lux, Range Rover Evoque si Audi Q5 S-line sunt adesea in centrul atentiei. Dar cum a inceput totul? In secolul XX, un barbat pe nume August Horch, fost director de productie la Benz & Cie, a fondat Audi, iar viziunea si angajamentul sau fata de excelenta in domeniul auto au dus la crearea companiei Audi Automobilwerke GmbH in 1910. Numele companiei, Audi, este o traducere in latina a numelui de familie al fondatorului, Horch, care inseamna "asculta" in germana.

Logo-ul iconic cu patru inele al marcii Audi simbolizeaza fuziunea din 1932 a patru producatori de autovehicule, anterior independenti: Audi, DKW, Horch si Wanderer. Aceasta fuziune a format Auto Union AG, care este recunoscuta ca fiind o parte semnificativa a istoriei bogate a Audi. Trecand rapid in secolul 21, angajamentul Audi fata de inovatie ramane de neclintit. Marca a fost in fruntea tehnologiei vehiculelor electrice cu gama sa E-Tron, consolidandu-si statutul de lider in industria auto.

In contrast cu originile germane ale Audi, Range Rover simbolizeaza luxul britanic si abilitatile off-road. Primul Range Rover a fost introdus in 1970 de catre British Leyland, iar acest model, cunoscut sub numele de Classic, avea o combinatie fara precedent de capacitate off-road si confort, devenind rapid un simbol al luxului si al performantei.

Era moderna pentru Range Rover Evoque si Audi Q5 S-line

La fel ca Audi, Range Rover nu a ramas in urma in trecerea la tehnologia vehiculelor electrice. Marca a introdus in 2017 Range Rover Sport P400e, primul lor hybrid plug-in, si si-a declarat intentia de a oferi versiuni electrice ale modelelor sale in viitor.

Range Rover Evoque, un model uimitor al producatorului britanic Land Rover, este cunoscut pentru designul sau elegant si pentru abilitatile sale off-road. Pe de alta parte, Audi Q5 S-line, creat de gigantul auto german, este celebru pentru dinamica de conducere, interioarele incarcate de tehnologie si performantele sale. Ambele vehicule prezinta un amestec de modernitate si clasa, dar fiecare in felul sau unic. Range Rover Evoque se mandreste cu un design elegant, cu o silueta distinctiva, in timp ce Audi Q5 S-line ofera un aspect mai robust si mai atletic. La interior, ambele vehicule inspira lux, iar Evoque captiveaza prin designul minimalist, dar elegant al habitaclului, pe cand Q5, in schimb, ofera un cockpit mai centrat pe tehnologie.

Motorizari

Range Rover Evoque dispune de un motor de 2.0 l cu 4 cilindri care ofera un amestec de putere si eficienta. Pe de alta parte, Audi Q5 S-line dispune de mai multe motorizari, dar cel mai popular este TFSI de 2.0 litri cunoscut pentru performantele sale superioare si pentru functionarea lina. Cand vine vorba de eficienta consumului de combustibil, ambele vehicule ofera cifre competitive, dar cu toate acestea, Audi Q5 S-line ar putea fi in avantaj cu o eficienta usor mai mare, datorita tehnologiilor avansate de economisire a combustibilului pe care le incorporeaza.

Manevrabilitate si suspensie

Esti pasionat de off-roading? Range Rover Evoque are toate atuurile necesare. Sistemul sau Terrain Response 2 asigura ca vehiculul se poate descurca cu usurinta pe diverse terenuri dificile. Cu toate acestea, daca prioritatea ta este conducerea dinamica pe drumurile din oras sau pe autostrazi, ai putea sa te orientezi catre Audi Q5 S-line, care se remarca prin suspensia sa sportiva si sistemul de tractiune integrala Quattro.

Tehnologia disponibila in ambele autoturisme

Ambele SUV-uri sunt dotate cu caracteristici de siguranta de ultima generatie. Evoque include caracteristici precum Lane Keep Assist, franare de urgenta si un sistem de monitorizare a starii soferului. Q5 S-line vine cu Audi Pre-Sense Basic si City, precum si cu asistenta laterala cu avertizare la parasirea benzii de rulare. In ceea ce priveste confortul, ambele ofera interioare luxoase cu tapiterie din piele, control automat al climatizarii si sisteme audio de inalta calitate. Cu toate acestea, Audi Q5 S-line face un pas inainte cu Virtual Cockpit Plus, care ofera soferului un instrumentar de bord complet digital de 12,3 inchi.

Preturi

Pretul joaca intotdeauna un rol important in luarea unei decizii pentru ca fiecare persoana isi aloca un anumit buget atunci cand isi doreste achizitionarea unui autoturism. Desi ambele modele se incadreaza in segmentul SUV-urilor de lux, Audi Q5 S-line tinde sa fie putin mai scump decat Range Rover Evoque. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca pretul poate fi influentat si de dotarile optionale de care dispune fiecare autoturism.

Bineinteles, luarea celei mai inspirate decizii se rezuma la fiecare persoana in parte in functie de preferintele si nevoile sale. Cine prefera un SUV cu abilitati off-road si un design elegant se poate orienta catre Evoque, dar cine prefera performanta, tehnologia si aspectul sportiv se va putea orienta catre Audi Q5 S-line.

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina