Acasa Blog De ce sa fii atent la noul SUV Mercedes-Benz EQS 2023
2023_MercedesEQSSUV_1

De ce sa fii atent la noul SUV Mercedes-Benz EQS 2023

Intrarea in era electrica cu noul SUV de lux Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz a facut pasul catre era complet electrica si a lansat doua modele de lux - sedanul EQS si sedanul executiv sportiv EQE. Urmatorul model electric pe care il vor lansa este SUV-ul EQS, care va fi al treilea model cu arhitectura electrica. SUV-ul va oferi mult spatiu, confort si conectivitate pentru pana la sapte pasageri intr-un interior luxos si inovator. In plus, datorita motoarelor electrice puternice, tractiunii integrale 4MATIC si unui mod inteligent de conducere OFFROAD, SUV-ul EQS va fi capabil sa abordeze cu usurinta terenurile off-road usoare.

Mercedes_Benz_EQS_SUV_580_4MATIC_2023

Dimensiuni generoase si interior spatios

SUV-ul EQS imparte ampatamentul lung cu berlina EQS, dar este mai inalt cu peste 20 de centimetri. Dimensiunile sale sunt de 5125/1959/1718 milimetri (lungime/latime/inaltime). Interiorul acestui SUV va fi extrem de spatios datorita dimensiunilor generoase si a designului adaptat platformei electrice. In plus, al doilea rand de scaune poate fi reglat electric in mod standard, iar portbagajul are capacitatea de a gazdui pana la patru genti de golf. De asemenea, un al treilea rand de scaune este disponibil ca optiune, acesta oferind doua scaune individuale suplimentare si caracteristici de confort extinse pentru toti pasagerii.

Berlina Mercedes-Benz EQS detine titlul mondial in aerodinamica pentru masinile de serie, iar acest design de succes a fost folosit ca punct de pornire pentru masurile aerodinamice luate la SUV-ul EQS.

Motorizare si performanta Mercedes-Benz EQS 2023

Mercedes ofera SUV-ul EQS in trei configuratii diferite, iar modelul de baza este EQS 450+. Acesta este propulsat de un singur motor de 265 kW, situat pe puntea spate si ofera o tractiune spate. Motorul permanent excitat sincron este cuplat cu o cutie de viteze cu o singura treapta de viteza, care produce 355 CP si un cuplu de 419 lb-ft. Aceasta putere permite SUV-ului de 1.963 kg sa accelereze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 6,5 secunde, ceea ce este mai rapid decat majoritatea altor SUV-uri.

Pentru a alimenta vehiculul, EQS 450+ este echipat cu o baterie litiu-ion de 108,4 kWh, care ofera o autonomie de aproximativ 536-660 km, conform Mercedes-Benz. In timpul testului, soferul a reincarcat vehiculul la un incarcator de nivel 2 de acasa, cu o capacitate de 50A, si a constatat ca autonomia afisata pe ecranul de pe bordul vehiculului varia intre 520-552 kilometri. De asemenea, testul in lumea reala a confirmat aceasta autonomie extinsa, deoarece soferul a parcurs 333 de kilometri intr-o zi, iar la finalul zilei, vehiculul avea o autonomie de 186 de kilometri, ceea ce indica o autonomie reala de 520 kilometri.

Pentru a asigura o incarcare rapida in timpul calatoriilor mai lungi, EQS 450+ accepta incarcarea rapida DC, care poate restabili 80% din incarcarea bateriei in mai putin de 30 de minute. Proprietarii de vehicule EQS beneficiaza de doi ani de incarcare gratuita prin Electrify America, prin intermediul Mercedes Me Charge. Singurul dezavantaj constatat in timpul testului a fost lipsa unei lumini la portul de reincarcare, ceea ce a facut ca procesul de conectare sa fie dificil in timpul noptii.

In general, o autonomie de 500 de kilometri ar trebui sa acopere aproape toate nevoile zilnice de condus in afara unei calatorii cu masina, iar proprietarii de vehicule electrice ar trebui sa aiba un incarcator de nivel 2 acasa pentru a reincarca bateria peste noapte. EQS 450+ este o alegere excelenta pentru cei care cauta un SUV de inalta performanta cu o autonomie extinsa si o incarcare rapida convenabila.

Design

Exterior

2023_MercedesEQSSUV_1

Aspectul SUV-ului EQS difera in mod clar de vehiculele cu motoare cu combustie interna, imbinand o functionalitate si o aerodinamica exceptionala cu o estetica inovatoare. Suprafetele generos modelate, imbinarile reduse si tranzitiile unice creeaza un design deosebit. Chiar si cu sapte locuri, SUV-ul EQS impresioneaza prin proportiile sale dinamice.

Partea frontala a SUV-ului EQS este combinata intr-o unitate "Black Panel". Aceasta include farurile conectate printr-o banda luminoasa si o grila radiator de culoare neagra profunda, formand fata SUV-ului. In timp ce berlina EQS prezinta trei puncte luminoase ca semnatura a luminilor de zi, SUV-ul EQS are trei triunghiuri mici. Un alt element deosebit este suprafata structurata a modulelor luminoase iluminate din spate, care prezinta un model hexagonal tridimensional combinat cu luminile de zi, asigurand o recunoastere usoara a SUV-ului EQS. Farurile LED High Performance sunt standard, iar optiunea DIGITAL LIGHT cu banda luminoasa este disponibila ca echipament special.

Grila radiatorului Black Panel cu steaua centrala Mercedes are un aspect exclusivist si poate fi imbunatatita prin echipamentul special AMG Line Exterior, care include un model tridimensional cu stea. Acesta face referire la steaua originala a companiei Daimler-Motoren-Gesellschaft, inregistrata ca marca comerciala in 1911. In spatele suprafetei Black Panel se gasesc diferiti senzori ai sistemelor de asistenta la condus, cum ar fi ultrasunetele, camera si radarul.
 

Interior

interior

SUV-ul EQS ofera o senzatie de spatiu generos combinata cu un design interior luxos si avangardist. Designerii s-au concentrat pe digitalizarea consecventa a multor elemente, inclusiv pe optiunea de tapiterie hibrida inovatoare. Aceasta tapiterie combina elemente de finisare din lemn cu insertii de aluminiu.

SUV-ul EQS se bazeaza pe o platforma complet electrica, fapt care a permis designerilor sa imbratiseze viziunea digitalizarii sistematice a interiorului. Optionalul MBUX Hyperscreen ofera un ecran panoramic care se extinde tridimensional pe intreaga latime a vehiculului, cu ecrane de inalta rezolutie.

Gurile de aerisire exterioare au un design de turbina, oferind un contrast intre mecanica de precizie de inalta tehnologie si lumea digitala, cu afisaj din sticla. Lamele turbinei distribuie eficient fluxul de aer, iar consola centrala se uneste cu panoul de instrumente si este independenta in spatiu, datorita noului grup motopropulsor electric.

Modelul de baza fara MBUX Hyperscreen are o consola centrala diferita, cu un cotiera moale in sectiunea din spate si un ecran central plutitor. Designul panourilor usilor are o estetica plutitoare si avangardista in intuneric, cu o iluminare ambientala circulara.

Linia de echipare Electric Art include scaune de lux cu huse lucrate cu artizanat, subliniind caracterul finisat manual.
 

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina