Acasa Blog Noul Kia Stinger: O Masina Sport Deosebita
Kia_Stinger

Noul Kia Stinger: O Masina Sport Deosebita

Masini de lux 06/05/2023

Kia Stinger este un automobil sportiv, elegant si puternic, care a reusit sa capteze atentia pasionatilor de masini si sa cucereasca inimile soferilor din intreaga lume. Modelul a fost dezvaluit pentru prima data in 2017 si de atunci a evoluat constant, oferind un echilibru perfect intre stil, performanta si tehnologie.

Design exterior si interior Kia Stinger

Exterior

exterior kia stinger

Kia Stinger este o masina sport cu design atragator si performante remarcabile. In exterior, Kia Stinger se remarca prin liniile sale dinamice si curbele agresive, care ii confera un aspect modern si sportiv.

Farurile LED in forma de “ochi de tigru” ale Kia Stinger nu doar ca ofera un aspect modern si agresiv, dar si asigura o iluminare excelenta si o vizibilitate sporita pe timp de noapte. De asemenea, luminile de zi cu LED completeaza designul frontal si cresc vizibilitatea masinii in trafic.

Grila radiatorului Kia Stinger accentueaza personalitatea unica a masinii, conferindu-i un aspect sportiv si agresiv. Spoilerul frontal cu linii aerodinamice contribuie la stabilitatea la viteze mari si completeaza designul exterior.

Profilul alungit si plafonul inclinat ii confera un aer de coupe cu patru usi, in timp ce aripile late si evacuarile cromate duble subliniaza caracterul sau puternic.

Jantele de aliaj usor de 19 inch ale Kia Stinger au fost concepute pentru a reduce masa nesuspendata si a imbunatati manevrabilitatea. Designul lor sportiv si aerodinamic se potriveste perfect cu stilul general al masinii.

Interior

interior kia stinger

Interiorul Kia Stinger este la fel de impresionant ca exteriorul sau. Habitaclul spatios si confortabil este echipat cu materiale calitative si tehnologii de ultima ora pentru o experienta de condus excelenta.

Materialele utilizate in interiorul Kia Stinger, precum pielea Nappa si insertiile de aluminiu, confera un aspect luxos si rafinat. Scaunele sport cu reglaje electrice si memorie asigura confortul soferului si pasagerilor, indiferent de distanta parcursa.

Sistemul de infotainment al Kia Stinger include un ecran tactil de 10,25 inch, compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto, navigatie GPS si sistem audio premium Harman Kardon cu 15 difuzoare. In plus, Stinger este echipat cu un head-up display care proiecteaza informatii esentiale pe parbriz, pentru a le avea mereu la indemana fara a-ti lua ochii de la drum.

Kia Stinger ofera un spatiu generos pentru pasageri, cu un habitaclu care poate gazdui confortabil cinci persoane. Portbagajul de 406 litri (1.114 litri cu bancheta spate rabatata) asigura suficient loc pentru bagaje, transformand Stinger intr-o masina practica pentru calatorii lungi.

Motorizare si performanta: Forta din spatele Kia Stinger

Kia Stinger este disponibil in mai multe versiuni de motorizare, oferind astfel optiuni potrivite pentru diferite preferinte si bugete. Printre acestea, se numara:

  • Kia Stinger GT-Line -  este echipat cu un motor turbo de 2,5 litri, care dezvolta 300 CP si un cuplu maxim de 422 Nm. Acest motor permite un sprint impresionant de la 0 la 100 km/h in doar 6 secunde.
  • Kia Stinger GT - Aceasta versiune este propulsata de un motor V6 biturbo de 3.3 litri, ce dezvolta o putere maxima de 366 CP si un cuplu de 510 Nm. Acest model poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.7 secunde.

Performanta remarcabila a Kia Stinger se datoreaza si transmisiei automate cu 8 trepte, ce permite schimbari rapide si eficiente ale vitezelor, optimizand astfel consumul de combustibil si experienta de condus.

Kia Stinger se mandreste cu un sasiu sportiv, conceput pentru a oferi o tinuta de drum excelenta si un nivel ridicat de confort in timpul condusului. Suspensia adaptiva, disponibila pe modelele GT, se ajusteaza automat in functie de stilul de condus si conditiile de drum, asigurand astfel o experienta de condus placuta si sigura.

Sistemul de directie asistata electric a fost special conceput pentru a oferi o senzatie precisa si directa a drumului, permitand soferului sa controleze masina cu incredere. Sistemul de franare Brembo cu 4 pistonase, disponibil pe modelele GT, asigura o putere de franare excelenta si un nivel ridicat de siguranta in orice situatie.

Sistemul de tractiune integrala al Kia Stinger distribuie puterea catre toate cele patru roti, pentru o aderenta optima si o manevrabilitate excelenta in orice conditii. Sistemul de suspensie adaptiva permite ajustarea amortizoarelor in functie de stilul de condus si de conditiile de drum, pentru o experienta de condus personalizata.

Siguranta si tehnologie: Un pas inainte in era digitala

Kia Stinger dispune de o serie de sisteme avansate de siguranta si asistenta pentru sofer, care contribuie la o experienta de condus fara griji. Printre acestea se numara:

  • Asistentul de mentinere a benzii de circulatie (LKAS) - Acest sistem monitorizeaza pozitia masinii pe banda si, in cazul in care detecteaza o deviere nedorita, ofera asistenta pentru a mentine vehiculul pe traiectoria corecta.
  • Sistemul de franare autonoma de urgenta (AEB) - Tehnologia detecteaza vehiculele, pietonii si biciclistii din fata automobilului si, in caz de risc de coliziune, activeaza franele pentru a preveni sau atenua impactul.
  • Controlul adaptiv al vitezei de croaziera (ACC) - Acest sistem ajusteaza viteza automobilului in functie de trafic, mentinand o distanta sigura fata de vehiculul din fata.
  • Asistentul pentru unghiul mort (BCW) - Senzorii montati in partea din spate a masinii monitorizeaza unghiurile moarte si avertizeaza soferul in cazul in care detecteaza un vehicul in aceste zone.

Consumul de combustibil si emisiile

Consumul de combustibil si emisiile de CO2 ale Kia Stinger variaza in functie de motorizarea si de configuratia masinii. Versiunea GT-Line cu motorul turbo de 2,5 litri are un consum mediu de 8,7 l/100 km si emisii de 200 g CO2/km, in timp ce versiunea GT cu motorul V6 biturbo de 3,3 litri inregistreaza un consum mediu de 10,5 l/100 km si emisii de 238 g CO2/km.

Pretul si garantia Kia Stinger

Pretul Kia Stinger incepe de la aproximativ 40.000 de euro pentru versiunea GT-Line si de la 50.000 de euro pentru versiunea GT. Masina beneficiaza de o garantie de 7 ani sau 150.000 de kilometri, ceea ce reflecta increderea producatorului in calitatea si fiabilitatea modelului.

Noul Kia Stinger este o masina sport impresionanta, care combina un design atragator cu performante remarcabile si tehnologii avansate de siguranta si asistenta la condus. Cu motorizari puternice si un sistem de tractiune integrala sofisticat, Stinger ofera o experienta de condus sportiva si placuta, in timp ce interiorul sau confortabil si dotarile generoase asigura un nivel ridicat de confort pentru toti ocupantii.

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina