Acasa Blog Mercedes-Benz SL vs. SLC – Care roadster este potrivit pentru tine?
sl_vs_slc

Mercedes-Benz SL vs. SLC – Care roadster este potrivit pentru tine?

Masini de lux 15/05/2023

La capitolul masini sport de lux, Mercedes-Benz este un nume care ne vine instantaneu in minte, iar multi tind sa se limiteze la doua modele: Mercedes-Benz SL vs. SLC. Constructorul auto german ofera o gama larga de vehicule care se adreseaza tuturor tipurilor de soferi, dar SL si SLC sunt cele mai cautate roadstere.

Mercedes-Benz SL vs. SLC – cum a pornit totul?

Mercedes-Benz SL are o istorie lunga, care isi trage radacinile de la emblematicul 300 SL Gullwing din 1954. De-a lungul anilor, SL a evoluat intr-un roadster de lux, de inalta performanta, care continua sa intoarca capete si sa captiveze entuziastii. Lansat in 2016 ca succesor al SLK, Mercedes-Benz SLC este un roadster mai compact care ofera senzatii tari de masina sport intr-un pachet mai mic si mai agil. Acesta imbina performanta si luxul intr-un mod care ii atrage pe soferii ce cauta o masina sportiva si placuta la condus.

Mercedes-Benz SL vs. SLC in materie de motoare: cele doua vin cu numeroase optiuni de motorizare pentru a se potrivi diferitelor stiluri de condus. Modelul actual SL, lansat in 2022, este disponibil doar in versiunea AMG cu doua motorizari, 2.0 litri benzina care dezvolta 375 de cai putere si 4.0 litri V8 biturbo care dezvolta intre 469 si 577 cai putere in functie de versiunea aleasa. Mercedes-Benz a produs modelul SLC pana in 2020, iar ultima varianta era disponibila cu mai multe motoare, 1.6 benzina care dezvolta 156 de cai putere, 2.0 benzina care dezvolta 184 de cai putere si 245 cai putere, 3.0 benzina care dezvolta intre 367 si 390 de cai, dar si o versiune Diesel de 2.2 litri care dezvolta 204 cai putere. 

Mercedes-Benz SL vs. SLC in materie de experienta la volan: SL este construit pentru confort pe distante lungi, avand un sistem de amortizare adaptiv, iar optional se poate achizitiona sistemul Active Body Control. SLC, fiind mai mic si mai usor, asigura o experienta de condus mai agila si mai receptiva, ceea ce il face o alegere excelenta pentru cei care iubesc sa circule pe trasee mai solicitante precum Transfagarasan sau Transalpina.

Mercedes-Benz SL vs. SLC in materie de design: atat SL, cat si SLC au un design atragator si sportiv care reflecta capacitatile lor de performanta. SL se mandreste cu un aspect mai elegant si mai sofisticat, cu capota sa lunga, liniile fluide si pozitia larga pe sosea. In schimb, SLC are un aspect mai compact, cu linii mai ascutite care ii subliniaza natura sportiva.

La interior, ambele roadstere intruchipeaza angajamentul Mercedes-Benz fata de lux si maiestrie. Habitaclul lui SL este mai spatios, cu materiale de inalta calitate si o ambianta rafinata, ceea ce il face un roadster perfect. SLC, desi este mai mic, ofera totusi un interior bine dotat, cu o dispunere sportiva, axata pe sofer. Ambele masini vin cu o serie de optiuni de personalizare, permitand proprietarilor sa adapteze interiorul la gustul lor.

Mercedes-Benz SL vs. SLC in materie de tehnologie: ambele roadstere sunt echipate cu sistemul de infotainment COMAND de la Mercedes-Benz, care include navigatie, Apple CarPlay, Android Auto si conectivitate Bluetooth. SL dispune de un ecran mai mare de 12,3 inci, in timp ce SLC are un ecran de 7 inci, dar ambele sisteme sunt usor de utilizat si dispun de o grafica de inalta rezolutie. Modelul actual SL, din 2022, dispune totusi de sisteme mai moderne, motiv pentru care este net superior SLC.

Mercedes-Benz SL vs. SLC in materie de siguranta: Mercedes-Benz ia in serios siguranta, iar atat SL, cat si SLC vin cu caracteristici de siguranta. Echipamentul standard include Attention Assist, Active Brake Assist si Pre-Safe, dar pot fi adaugate caracteristici optionale precum Active Lane Keeping Assist si Active Blind Spot Assist si nu numai. Pe langa caracteristicile de siguranta mentionate mai sus, ambele automobile ofera o gama de sisteme de asistenta pentru sofer concepute pentru a face condusul mai placut si mai putin stresant. Printre acestea se numara Adaptive Cruise Control, Parktronic cu asistenta activa la parcare si un sistem de camere video 360.

Mercedes-Benz SL vs. SLC la capitolul preturi: SL este pozitionat ca fiind mai premium, cu un pret de pornire mai mare decat SLC. Modelul actual SL AMG porneste de la 133.000 de euro, iar generatia anterioara poate fi achizitionata second hand la preturi de circa 50.000 de euro. In schimb, modelul SLC este mai rar, avand in vedere faptul ca a fost produs doar pentru cativa ani, iar costul unuia second hand este de circa 40.000 de euro, in functie de dotari.

Cu alte cuvinte, alegerea intre Mercedes-Benz SL vs. SLC se reduce la preferintele si prioritatile personale. SL este optiunea mai luxoasa, mai confortabila si mai puternica, ceea ce o face o alegere ideala pentru cei care cauta un roadster plin de rafinament, iar SLC asigura ofera o experienta de condus mai sportiva si mai captivanta intr-un pachet mai compact si mai accesibil din punct de vedere financiar. In schimb, indiferent de decizia luata, cu siguranta, aceasta va fi una excelenta!

Sursa foto: https://www.carscoops.com/ 

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina