Acasa Blog Masina second hand din Romania sau Germania?
masini second hand din romania sau germania \(1\) \(1\)

Masina second hand din Romania sau Germania?

Indiferent de nevoile noastre, cu totii ne dorim un autoturism la un moment dat, dar important este daca vrem masini noi sau masini second hand din Romania sau Germania? Uneori avem nevoie de o masina pentru a ajunge la serviciu in fiecare zi, uneori doar pentru a merge la cumparaturi sau poate intr-o vacanta. In schimb, cand vine vorba de alegerea unei masini exista doua tabere: cei care prefera un autoturism nou si cei care prefera unul second hand. Ambele variante au propriile avantaje, iar cei care decid sa cumpere second hand apoi au o alta alegere de facut: masina sa fie second hand din Romania sau din Germania? Din nou, ambele variante au avantaje si dezavantaje, iar noi le vom analiza pe cele mai importante, care poate te vor ajuta sa iei cea mai inspirata decizie. 

Este bine cunoscut faptul ca peste jumatate din masinile importate in Romania provin din Germania, semn ca mitul autoturismului de calitate superioara din vest este unul care convinge soferii romani. Alte tari europene din care sunt importate adesea autoturisme sunt Franta, Italia, Belgia si Olanda, insa intr-un numar mai mic in comparatie cu Germania..

De ce sa cumparam masini second hand din Romania

Mai usor de cumparat

Unul dintre principalele avantaje de a cumpara o masina second hand din Romania este ca poti rezolva intregul proces simplu si rapid, fara batai de cap. 

Mai usor de facut actele

De asemenea, intocmirea actelor necesare nu reprezinta un disconfort, iar in decurs de numai cateva ore deja te poti bucura de noua achizitie. 

Mai usor de vazut mai multe masini

In plus, ai posibilitatea de a vedea mai multe masini intr-un timp scurt datorita faptului ca distantele intre localitatile din Romania sunt scurte. Cu alte cuvinte, daca esti din Bucuresti si tocmai ai gasit o masina care iti indeplineste criteriile de selectie si se afla in Ploiesti, atunci poti merge sa o vezi fara probleme. 

Istoricul poate fi verificat (in cazul celor cumparate noi din Romania)

Sunt multe masini second hand din Romania care au fost achizitionate de noi din tara, astfel ca istoricul acestora poate fi verificat cu usurinta pe site-ul RAR pentru a vedea kilometrajul intre verificarile ITP. In schimb, aceasta posibilitate nu exista in cazul masinilor second hand din Germania sau oricare alta tara care au fost vandute ulterior in Romania si apoi scoase din nou la vanzare. Pe aceasta cale exista si riscul de achizitionare a unui autoturism care sa fi fost implicate in accidente grave. 

Diferite solutii de finantare

Totodata, ai acces la diferite solutii de finantare pentru achizitionarea masinii preferate in cazul in care nu dispui de toata suma, fie se pot cumpara direct in rate, multe parcuri auto oferind aceasta posibilitate.

Care sunt riscurile?

Pe langa cel de a cumpara o masina avariata, exista riscul achizitionarii uneia cu acte false, a uneia intretinute prost cu piese de schimb de slaba calitate.

De ce sa cumparam masini second hand din Germania

Masinile sunt intr-o stare mai buna

Cu toate acestea, sunt multi soferi care prefera sa cumpere masini second hand din Germania, optiune care vine cu diverse avantaje. Unii sunt de parere ca masinile care circula pe drumurile din strainatate sunt intr-o stare mai buna, ceea ce presupune ca nu sunt la fel de uzate ca cele din Romania. De asemenea, sunt sanse mari ca cele din Germania sa fie mai bine intretinute, ceea ce se traduce prin riscuri mai mici de defectiuni ulterioare. 

Mai multe modele din care sa alegi

Un avantaj important al achizitiei masinilor second hand din Germania este diversitatea. Exista mult mai multe modele catre care te poti orienta, inclusiv modele mai rare si mai bine echipate, astfel incat ai sanse mari de a gasi autoturismul pe care il preferi chiar in configuratia dorita.

Minusuri care trebuie mentionate

La capitolul minusuri putem mentiona faptul ca masinile second hand din Germania se achizitioneaza printr-un proces mai dificil pentru o persoana care nu a mai facut niciodata asta. Conteaza de unde se cumpara masina, de la un dealer auto sau de la o persoana fizica, iar apoi se adauga si costul transportului pana in Germania si inapoi. Cu toate acestea, exista firme care se pot ocupa de tot in locul tau, trebuie doar sa gasesti online pe site-urile de specialitate masina preferata, iar apoi in cateva zile te vei putea bucura de ea. 

Cum iei cea mai buna decizie?

Daca nu stii ce sa alegi atunci cand vrei sa cumperi o masina second hand din Romania sau Germania trebuie sa te gandesti, in primul rand, la nevoile tale, la asteptari si la bugetul de care dispui. Daca iti doresti o masina pe care sa te bazezi in fiecare zi, dar nu circuli pe distante lungi, atunci poate te orientezi catre una din Romania pe care sa o supui unui amplu proces de verificare inainte de achizitie. Sunt multe ateliere care ofera astfel de servicii de verificare auto inainte de achizitie si te poti orienta catre unul. Totodata, daca nu dispui de toata suma pentru o masina, din nou achizitia uneia din Romania poate fi o solutie potrivita pentru tine.

Cumpararea unei masini din Germania poate fi optiune buna daca dispui deja de banii necesari si te descurci cu procesul de achizitie, fie pe cont propriu, fie cu sprijin. Cu toate acestea, nu inseamna ca toate autoturismele din Germania sunt sigure, pentru ca exista si acolo riscul de a fi pacalit, motiv pentru care orice masina trebuie verificata temeinic inainte de achizitie.

De acum totul ramane la alegerea ta. Tu ce decizie vei lua?

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina