Acasa Blog Masina de 16 ani – Topul alegerilor ideale pentru soferii tineri
fata masina de 16 ani

Masina de 16 ani – Topul alegerilor ideale pentru soferii tineri

Sfaturi automobile 07/08/2023

Orice adolescent viseaza la momentul in care va avea dreptul de a conduce, insa pana sa implineasca varsta majoratului, o optiune care capata tot mai multa popularitate este masina de 16 ani. In Romania si in cele mai multe tari din Europa, varsta necesara pentru obtinerea permisului de conducere este de 18 ani, insa incepand cu 16 ani au posibilitatea de a conduce vehicule din categoria AM. Aceasta categorie include scutere, mopede si vehicule usoare care pot atinge o viteza maxima de pana la 45 km/h. Astfel, optiunea este ideala pentru tinerii care isi doresc sa dobandeasca abilitatile necesare pentru a se descurca cu brio in trafic si se pot pregati ulterior mai usor pentru dobandirea permisului de categoria B prin intermediul caruia sa aiba voie sa conduca automobile.

Iata ce masini poti conduce la 16 ani:

Aixam

aixam min \(1\)

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute marci auto care produce masini ce pot fi conduse la 16 ani. Cu o istorie de peste 40 de ani in domeniu, Aixam a lansat de-a lungul anilor mai multe modele care s-au bucurat de succes. Un bun exemplu in acest sens este Aixam City, are 2 locuri si dispune de un motor de 479 cmc. Fiind compacta si usoara, aceasta masina de 16 ani este excelenta pentru mediul urban, fiind comod de condus, dar si economica, consumul fiind de circa 2-3 litri/100 km. In plus, aceasta este una dintre cele mai sigure masini dedicate adolescentilor.

Chatenet

Chatenet min

O alta masina de 16 ani catre care te poti orienta o vei gasi in portofoliul celor de la Chatenet. Producatorul francez vine cu mai multe propuneri pentru adolescentii care isi doresc sa se bucure de independenta de a conduce, insa care nu au implinit inca varsta necesara pentru a putea obtine permisul de conducere. Aceste masini sunt echipate cu motoare de ultima generatie, care ofera performante excelente si consum redus de combustibil. De asemenea, Chatenet ofera o varietate de optiuni de confort precum aer conditionat, geamuri electrice, sistem audio, servodirectie, senzori de parcare si nu numai. Cel mai popular model Chatenet care nu este electric este CH26 si dispune de un motor Diesel foarte fiabil, care permite o viteza maxima de 45 km/h si un consum de combustibil de pana la 3 litri/100 km. Echipat cu un motor de 20 CP si o cutie de viteze manuala cu 5 trepte, CH30 este un model foarte manevrabil si usor de parcat, fiind ideal pentru cei care cauta masini pentru 16 ani.

Renault Twizy

Renault Twizy min

Ce alte masini poti conduce la 16 ani? Renault Twizy – un model electric cu doua locuri, cu o autonomie de pana la 100 de kilometri si o viteza maxima de 80 de kilometri/h. Aceasta masina este ideala pentru mediul urban si dispune de numeroase functii menite sa asigure tinerilor conditii foarte bune atunci cand se afla la volan. Incarcarea completa se face la priza de 200V in aproximativ 3 ore, dispune de parbriz incalzit si portbagaj, astfel ca indeplineste numeroase functii utile. Atat costurile de alimentare, cat si cele de operare si intretinere sunt reduse, motiv pentru care aceasta masina pentru 16 ani se afla in topul alegerilor ideale pentru soferii tineri.

Tazzari Zero

Tazzari Zero min

Acesta este un producator italian renumit pentru masinile de 16 ani pe care le comercializeaza. In cei 14 ani de activitate s-a facut cunoscut pentru faptul ca masinile sale electrice sunt foarte eficiente si fiabile, iar modelul City s-a remarcat. Cantareste circa 550 de kilograme si vine cu o autonomie de pana la 140 de kilometri, dar si numeroase functii utile pentru tinerii soferi. Bateria dispune de functie de incarcare Fast Charge, astfel ca poate ajunge de la zero la 80% in doar 3 ore, iar manevrabilitatea este excelenta, fiind o optiune foarte buna pentru cei care circula predominant in mediul urban. In plus, aceasta si una dintre cele mai sigure masini pentru 16 ani. 

BCCH Auto Switzerland te poate ajuta cu achizitia si livrarea acestor modele in 10 zile, folosind optiunea comanda masina.

Care sunt conditiile pentru a putea conduce de la 16 ani

•       Varsta minima de 16 ani;

•       Sa fii declarat apt din punct de vedere medical;

•       Sa urmezi cursul de pregatire teoretica si practica;

•       Sa promovezi examenul.

Cum se obtine permisul de conducere pentru categoria AM pentru a putea conduce o masina de 16 ani

In vederea obtinerii acestui permis de conducere, este nevoie de urmarea unui curs care include partea teoretica si cea practica. In urma acestuia, adolescentii se vor familiariza cu regulile de circulatie, dar si cu practicile corecte atunci cand se afla la volan, iar la finalizarea cursului se sustine un examen teoretic si unul practic.

Aixam, Chatenet, Renault si Tazzari Zero sunt cele mai populare marci auto prezente in Romania care comercializeaza masini dedicate tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani. Pe care dintre acestea le-ai intalnit cel mai des in trafic?

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina