Acasa Blog Hyundai Nexo 2023: Descopera totul despre noul model
hyundai nexo 2023

Hyundai Nexo 2023: Descopera totul despre noul model

In ultimii ani, piata auto a fost inundata de modele SUV, dar Hyundai Nexo reprezinta o adevarata capodopera tehnologica. Nexo se distinge de restul SUV-urilor prin folosirea unui sistem de propulsie electrica cu celule de combustibil pe baza de hidrogen. Prin urmare, Nexo nu necesita conectarea la o priza electrica, precum majoritatea autoturismelor electrice, deoarece isi alimenteaza motoarele electrice cu hidrogen, iar rezervoarele sale pot fi umplute in numai cinci minute, similar cu rivalul sau apropiat, Toyota Mirai. Astfel, Nexo poate furniza o autonomie de pana la 600 km, fara emisii nocive intre reumpleri, iar opririle pentru alimentare sunt mult mai rapide decat incarcarea unui vehicul electric.

Cu toate acestea, Hyundai Nexo se confrunta cu o problema majora: infrastructura de alimentare cu hidrogen este aproape inexistenta, fiind extrem de dificil sa gasesti statii de alimentare cu hidrogen in afara Californiei, iar unele regiuni nu au nici macar astfel de statii. Aceasta situatie face ca Nexo sa fie un produs relativ de nisa, comercializat doar in California, singurul loc din America unde exista o infrastructura dezvoltata de alimentare cu hidrogen.

Tehnologie Hyundai Nexo

Toate versiunile Nexo din 2023 sunt echipate cu doua ecrane: unul digital de 10,3 inchi pentru a afisa informatii despre vehicul, cum ar fi viteza si nivelul de combustibil, si un ecran tactil de 12,3 inchi pentru sistemul de infotainment. Interfata utilizatorului integreaza functionalitatea Apple CarPlay, Android Auto si navigatia. Pentru a se asigura ca pasagerii dispun de suficiente porturi pentru incarcare, Nexo vine cu doua porturi USB si un incarcator wireless standard.

Varianta Limited este dotata cu caracteristici tehnologice avansate, cum ar fi un sistem audio Krell cu opt difuzoare pentru o experienta acustica excelenta. De asemenea, dispune de un sistem de camere video panoramic care ajuta la navigarea in traficul urban si in parcari. In plus, Nexo Limited are functionalitatea de parcare la distanta, permitand soferului sa parcheze autovehiculul in spatii mici sau stramte fara a fi necesar sa se afle in masina.

In evaluarile efectuate de IIHS (Institutul de asigurari pentru siguranta rutiera) din America, Nexo a obtinut in anul 2022 distinctia Top Safety Pick+, care reprezinta cea mai inalta distinctie posibila. Printre caracteristicile de asistenta si siguranta activa oferite soferului se numara franarea automata de urgenta in cazul unui impact frontal, alerta pentru traficul transversal posterior, monitorizarea unghiului mort, controlul adaptiv al vitezei de croaziera, asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie, farurile automate cu performante ridicate si senzorii de parcare pentru partea din fata si din spate. Pe versiunea Limited, a fost adaugat sistemul de vedere a unghiului mort bazat pe camera.

Design

hyundai nexo design

In 2023, modelul Hyundai Nexo pastreaza structura actuala si caracteristicile modelului curent, impreuna cu un design nou. Clientii au la dispozitie doua optiuni: Blue si Limited.

Optiunea Blue include caracteristici exterioare precum faruri si stopuri LED, jante din aliaj de 17 inchi, oglinzi retrovizoare exterioare incalzite, parbriz si geamuri fata solare si geamuri spate cu protectie de intimitate, si multe altele.

Optiunea Limited poate fi identificata prin jantele din aliaj mai mari de 19 inchi, acoperisul panoramic electric si barele transversale. Aceasta versiune ofera mai mult confort si comoditate cu ventilatia scaunelor fata, monitor surround view, volan incalzit si asistenta pentru parcare inteligenta la distanta (RSPA). Pentru iubitorii de muzica, exista un sistem de sunet exclusiv Krell de 440 wati cu amplificator cu 8 canale si 8 difuzoare.

interior 2023 hyundai nexo 2023

Versiunea Blue va avea o gama larga de caracteristici de siguranta, printre care asistenta pentru evitarea coliziunilor frontale cu detectarea pietonilor (FCA-Ped), asistenta pentru evitarea coliziunilor in unghi mort (BCA), asistenta pentru evitarea coliziunilor la trecerea cu spatele (RCCA), asistenta pentru urmarea benzii de circulatie, inclusiv asistenta pentru mentinerea benzii si avertizarea la depasirea acesteia (LFA), precum si alte caracteristici. In schimb, versiunea Limited va avea doar monitorul pentru vizualizarea unghiului mort (BVM). Hyundai acorda o importanta mare sigurantei la volan si doreste sa ofere caracteristici de siguranta superioare pentru a proteja soferul si pasagerii vehiculului.

Motorizare si performanta

Hyundai Nexo este un vehicul alimentat cu hidrogen, echipat cu o baterie de 40 kWh si un grup de celule de combustibil de 95 kW, care asigura un motor electric cu o putere de 161 de cai putere si un cuplu de 394 N-m. Motorul este conectat la rotile din fata prin intermediul unei cutii de viteze cu o singura treapta,iar tractiunea integrala nu este disponibila. 
In teste, Nexo a reusit sa accelereze de la zero la 100 kph in 8,4 secunde, performanta mai buna decat a lui Toyota Mirai. Aceasta  performanta in accelerare il plaseaza pe Hyundai-ul alimentat cu hidrogen la acelasi nivel cu modelele conventionale compacte alimentate cu benzina.

Pret Hyundai Nexo 2023

In 2023, preturile pentru Nexo ar putea incepe de la aproximativ 60.000 de dolari, conform estimarilor. In prezent, modelul actual are un cost de 59.435 de dolari in varianta Blue si 62.885 de dolari in varianta Limited.

Hyundai Nexo reprezinta un pas inainte in domeniul tehnologiei automobilelor alimentate cu hidrogen. Cu toate acestea, lipsa infrastructurii de alimentare cu hidrogen in alte regiuni ale lumii decat California il limiteaza ca o optiune viabila pentru majoritatea oamenilor. Cu o gama impresionanta de caracteristici tehnologice si de siguranta, Nexo 2023 ar putea fi o alegere excelenta pentru cei care locuiesc in zonele in care infrastructura de alimentare cu hidrogen este in continua dezvoltare.

In ciuda provocarilor pe care le intampina in ceea ce priveste infrastructura, Nexo ramane o dovada a inovatiei si dedicarii Hyundai in directia unui viitor mai curat si mai durabil. Asteptam cu interes mai multe informatii si actualizari privind acest model revolutionar si potentialul sau de a transforma industria automobilelor in intregime.

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina