Acasa Blog Fiat Panda 4x4 se intoarce pe piata in 2023
fiat panda

Fiat Panda 4x4 se intoarce pe piata in 2023

Masini second hand 28/04/2023

Fiat Panda 4x4 este una dintre cele mai cautate versiuni ale marcii Fiat, bucurandu-se de un succes constant an de an si fiind preferata de multi conducatori auto din diverse tari. Aceasta masina isi depaseste cu usurinta competitia, fiind recunoscuta drept lider de piata in unele tari.

La inceputul anului 2022, a aparut o veste care a starnit agitatie in randul fanilor acestui model: versiunea cu tractiune integrala, care fusese scoasa din lista de preturi si configuratorul online al marelui producator auto italian, urma sa fie retrasa complet de pe piata.

Aceasta decizie a fost primita cu ingrijorare de catre multi posesori ai acestui model, care au apreciat mereu performantele si avantajele oferite de tractiunea integrala in conditii dificile de condus.

Exista multe discutii despre motivul pentru care Fiat Panda 4x4 a fost eliminata din gama de automobile mici celebre. CEO-ul Fiat, Olivier Francois, a intervenit pentru a explica ca eliminarea nu a fost definitiva, ci doar temporara, din cauza unei probleme de productie legate de lipsa microcip-urilor, care a creat probleme majore in industria auto. Aceasta problema a afectat si grupul Stellantis, conducand la opriri in productia de masini in diverse fabrici din intreaga lume.

In acest context, Fiat Panda 4x4 a fost nevoita sa fie scoasa din productie temporar, dar va reveni in curand. 

Incepand din anul acesta, productia acesteia va fi reluata la fabrica Stellantis din Pomigliano, unde masina este fabricata in toate versiunile sale. In plus, productia acestui model in Pomigliano este confirmata pana la sfarsitul anului 2026, ceea ce inseamna ca masina va fi produsa chiar si dupa lansarea noului Fiat Panda pe piata. 

Noua masina va fi construita pe panoul STLA Small si probabil va fi doar electric. Aceasta va avea un stil si o dimensiune foarte diferita fata de modelul actual, masurand aproximativ 4 metri in lungime.

Design

Exterior

Fiat Panda 4x4 1 1

Fiat va lansa o noua versiune a modelului sau Panda, care va avea o estetica adorabila, specifica acestor masini mici. Desi forma sa patrata sugereaza o abordare practica in ceea ce priveste dimensiunea, optiunile de personalizare vor fi probabil principalul motiv de atractie pentru clienti. Acestia vor putea alege dintr-o gama larga de culori stralucitoare, cu posibilitatea de a adauga nuante contrastante pentru plafon, roti si bara de protectie. 

Daca se va urma modelul conceptului de masina, va fi posibil chiar sa specificati o acoperire pentru caroserie care se estompeaza dintr-o culoare in alta pe toata lungimea masinii.

Noua versiune va fi echipata cu cinci usi pentru a facilita accesul in interiorul masinii. In plus, caroseria va fi protejata pentru a preveni zgarieturile si loviturile, care sunt inevitabile intr-un oras aglomerat.

De asemenea, se pare ca Fiat va oferi si un plafon care poate fi deschis electric, pentru a transforma masina intr-un cabrio cu cinci locuri, adaugand un element modern. 

Aceasta noua caracteristica ar putea fi atractiva pentru cei care cauta o experienta diferita de condus, care sa le permita sa se bucure de soare si de aer proaspat in timp ce conduc.

Interior

interior

Anumite tipuri de materiale plastice sunt caracterizate de o duritate si o textura neplacuta, insa aspectul inovativ compenseaza in mod generos pentru aceste mici inconveniente.

Probabil ca atmosfera interioara va fi la fel de distractiva si practica ca cea din exterior. Se preconizeaza ca si cabina va fi disponibila intr-o varietate de culori luminoase si va avea un panou digital de instrumente, precum si un bord modular care poate fi personalizat cu accesorii de prindere, cum ar fi agatatoare pentru haine, spatii suplimentare de depozitare, suporturi pentru pahare si altele.

Tehnologie

Se preconizeaza ca Infotainmentul va fi prezentat sub forma unui ecran mare, dotat cu Apple CarPlay si Android Auto, ceea ce va permite utilizarea intregii functionalitati a unui sistem integrat, la un cost mult mai redus. 

In ceea ce priveste masinile Panda, acestea sunt considerate modele cu un pret accesibil, ceea ce inseamna ca echiparea lor standard este destul de simpla si cuprinde elemente de baza, cum ar fi inchiderea centralizata, sase airbag-uri, un player CD si servodirectie.

Performanta

Se prevede ca viitorul model Fiat Panda va fi echipat motoare de mici dimensiuni pe benzina, diesel sau electrice. Este posibil ca motorul pe benzina sa fie un motor cu trei cilindri PureTech, care produce 82 de cai putere si nu are turbocompresor. 

Acest motor a fost deja instalat pe masini precum Citroen C3. Avantajul acestui motor consta in simplitatea sa mecanica, ceea ce va permite reducerea costurilor de productie si va oferi un comportament alert in mediul urban. 

Consumul de combustibil al noii masini Fiat Panda ar trebui sa fie redus, ceea ce o face o alegere economica pentru soferi.

Cat va costa si cand se va lansa noul Fiat Panda?

Este de asteptat ca pretul noului model Panda sa fie mai accesibil decat al rivalilor sai Toyota Aygo X si Volkswagen Up, cu un pret estimat sub 16.000 de euro. Mai multe detalii cu privire la pret si specificatii vor fi disponibile in mijlocul anului acesta, urmate de lansarea masinii imediat dupa aceea.

Fiat Panda 4x4 reprezinta un model care merita cu siguranta atentia, datorita multiplelor sale calitati si beneficii. In primul rand, revenirea acestui model pe piata in 2023 demonstreaza ca popularitatea sa a ramas neclintita, chiar si in contextul dificil al industriei auto. Fiat Panda 4x4 este o alegere excelenta pentru cei care cauta o masina compacta, eficienta, accesibila si personalizabila, care sa le ofere o experienta de condus placuta si moderna. Prin urmare, este esential sa urmarim evolutia acestui model in anii urmatori, pentru a ne asigura ca nu pierdem ocazia de a beneficia de avantajele sale multiple.

Distribuie articolul:
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina