Acasa Blog 3 motive pentru care cumpararea unei masini de lux reprezinta o investitie pe termen lung
Masini de lux 1 scaled

3 motive pentru care cumpararea unei masini de lux reprezinta o investitie pe termen lung

Masini de lux 18/08/2022

Adopta o abordare pe termen lung atunci cand te gandesti sa iti cumperi o masina noua sau second hand de lux. Fie ca este un Aston Martin, un BMW, un Rolls-Royce sau un Bentley, majoritatea iubitorilor de masini viseaza sa detina un autoturism de lux la un moment dat in viata lor. Cu toate acestea, dupa o recesiune economica, oamenii sunt reticenti sa cheltuiasca sume considerabile pentru bunuri frivole de genul acesta. Insa, o masina este mult mai mult decat un articol de lux, o masina premium reprezinta un atu care se poate transforma intr-o investitie pentru viitor. Daca eziti sa faci pasul si sa iti cumperi vehiculul visat, iata cateva motive legitime pentru care achizitia ta se poate dovedi a fi o investitie excelenta pentru viitor.

1. O masina de lux poate fi folosita ca si garantie intr-un imprumut

Pe masura ce ne uitam la un viitor nesigur din punct de vedere financiar, tot mai multi oameni se lupta sa-si faca un viitor mai bun. Nu stii niciodata cand poate fi necesar un imprumut pentru a plati cheltuieli esentiale, cum ar fi o procedura medicala, sustinerea businessului sau scolarizarea unui copil. In astfel de situatii, ati putea alege sa contractati un imprumut bancar traditional, dar acest proces se poate dovedi de cele mai multe ori ca fiind destul de birocratic. 

Imprumuturile cu garantie auto devin o alternativa din ce in ce mai populara, deoarece nu necesita ca solicitantul sa aiba un istoric bun de creditare, asa cum ar face un imprumut bancar. Acest tip de imprumut pe termen scurt se bazeaza pe persoana care preda dreptul de proprietate asupra masinii sale catre creditor pana cand acesta a rambursat imprumutul. Va permite sa accesati bani rapid, in timp ce aveti acces la vehiculul dumneavoastra in perioada imprumutului.

2. Masinile de lux au o valoare de revanzare ridicata

Indiferent de marca de lux pe care o preferi, un lucru de care poti fi sigur este ca masinile de lux tind sa-si pastreze valoarea mai bine decat vehiculele obisnuite in situatii de recesiune sau inflatie. Masinile economice isi pierd valoarea in timp, insa masinile de lux tind sa aiba o valoare de revanzare mai mare. De fapt, in unele cazuri, valoarea de vanzare pentru acestea poate creste in timp in functie de circumstantele globale. Cu toate acestea, este important sa retii ca ingrijirea vehiculului de lux pe care il detii va juca, de asemenea, un rol important in ceea ce priveste valoarea acestuia, asa ca asigura-te ca te ocupi de intretinerea masinii in mod corespunzator.

3. Caracteristicile de siguranta la masinile de lux tind sa fie mai bune

Functiile de siguranta, cum ar fi avertismentele pentru unghiul mort, franarea automata, mentinerea benzii, volanele telescopice si alte progrese tehnologice, au potentialul de a va salva de la un accident care ar putea avea repercursiuni grave in alte situatii. Desi este posibil sa platiti mai mult pentru masina, economiile pe care aceste caracteristici de siguranta le-ar putea aduce in ceea ce priveste costurile de asigurare si facturile medicale pot fi semnificative.

Care sunt beneficiile detinerii unei masini de lux?

Exista multe beneficii in a detine o masina de lux. Masinile premium ofera o experienta rutiera imbunatatita in comparatie cu masinile care nu sunt de lux. Un automobil premium te face sa zambesti de fiecare data cand iesi din casa pentru a-ti incepe drumul. Dupa ce iti achizitionezi o masina de lux in locul uneia economice, vei fi bucuros ca ai facut aceasta alegere de fiecare data cand o sa apesi pe butonul de pornire/oprire. Se reduce la ceea ce crezi ca meriti. Vrei sa conduci o masina obisnuita? Sau o masina de lux?

Masinile de lux au un plus de valoare datorita tuturor facilitatilor si avantajelor pe care le ofera, capacitatilor de performanta, tehnologiilor de asistenta a soferului, dar si a muncii necesare pentru construirea lor. Exista o atentie mai mare la detalii la masinile de lux decat la masinile economice obisnuite. Cu toate acestea, atunci cand cumperi o masina noua sau second hand de lux, poti obtine o valoare mai mare pentru banii tai. 

Discuta cu consultantii nostri financiari despre cum un leasing pentru masini de lux iti poate aduce in posesie un vehicul de calibru mult mai mare in conditii avantajoase. 

Un alt motiv pentru care un leasing este o miscare inteligenta este ca, atunci cand contractul de leasing s-a incheiat si masina s-a uzat, poti sa-ti inchizi contractul si sa iti schimbi masina cu una noua.

Daca ti-ai propus sa-ti cumperi un vehicul de lux, nu respinge ideea bazata exclusiv pe incertitudinea financiara. Este important sa privesti imaginea de ansamblu si sa iei in considerare modul in care masina ta de lux ar putea fi o investitie in viitor. Poate parea ca sunt o multime de bani de cheltuit acum, dar gandeste-te la modurile in care ai putea culege roadele mai tarziu.

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina