Acasa Blog Cum va arata prima masina electrica Ford produsa in Romania
ford transit_courier_ \(1\)

Cum va arata prima masina electrica Ford produsa in Romania

Peisajul auto evolueaza rapid, iar in fruntea acestei schimbari se afla Ford E-Transit Courier. Programat sa fie produs incepand cu 2024 la fabrica Ford Craiova din Romania, E-Transit Courier este pregatit sa transforme modul in care ne gandim la masinile electrice in spatiul comercial. Acesta nu este doar o versiune electrica a popularei furgonete Transit; este o reimaginare a ceea ce poate fi un EV comercial. Sub silueta familiara, acesta este plin de tehnologie avansata si capacitati impresionante.

Noul Ford este creat folosind Ford B-platform, iar o versiune adaptata a acesteia am mai intalnit-o pana acum pe Fiesta si Puma. Cu alte cuvinte, vor exista cateva asemanari intre modelele E-Transit Courier si Puma, unul dintre cele mai populare modele vandute in Romania. Totusi, avand in vedere faptul ca acest model va intra in productie abia anul urmator, nu exista date cu privire la capacitatea bateriei, dar exista zvonuri conform carora va beneficia de o baterie de circa 62 kWh, insa exista numeroase alte informatii care ne pot ajuta sa ne formam o parere.

Performantele noului Ford

E-Transit Courier va fi propulsat de un sistem complet electric care va livra o putere estimata de 136 de cai putere si un cuplu de 290 Nm demonstrand ca trecerea la electricitate nu inseamna un compromis in ceea ce priveste puterea. Nu exista informatii cu privire la autonomie, insa se asteapta ca aceasta sa fie generoasa, fiind un autovehicul potrivit pentru zonele urbane si suburbane.

Modelul va oferi posibilitatea de incarcare 11 kW AC de la 10% la 100% in 5.7 ore, si 100 kW DC care presupune trecerea de la 10% la 80% in doar 35 de minute. La o statie de 100 kW in doar 10 minute de incarcare se obtine o autonomie de 87 de kilometri, iar viteza maxima este limitata electronic la 145 km/h.

Exista trei moduri de condus care influenteaza performantele si modul in care se va comporta E-Transit Courier, incepand cu Normal, care promite o experienta similara cu cea a conducerii unui autoturism obisnuit. Modul Eco propune cresterea autonomiei prin reducerea puterii, inclusiv a AC-ului, iar pentru condusul in conditii mai putin prietenoase, pe drumuri umede sau acoperite cu gheata exista modul Slippery.

Tehnologie avansata Ford

Ford E-Transit Courier va fi dotat cu un ecran tactil de 12 inchi si cu cea mai recenta versiune a sistemului de infotainment Sync 4 de la Ford, asigurandu-se ca soferii raman conectati si mereu informati pe drum. De asemenea, va oferi servicii bazate pe cloud si analize de date in direct pentru a-i ajuta pe managerii de flote sa optimizeze operatiunile si sa reduca costurile de functionare.

Dotari standard generoase

Printre dotarile standard se numara farurile automate, senzorii de parcare atat pentru fata, cat si pentru spate, tempomatul, asistenta la pastrarea benzii de circulatie, sistemul pentru recunoasterea indicatoarelor rutiere, camera pentru mersul cu spatele si multe altele. Optional, soferii se vor putea orienta catre cruise control adaptiv, asistenta in intersectii, Blind Spot Information System, Reverse Brake Assist si multe altele, sisteme menite sa aduca un plus de siguranta in trafic.

Productie la fabrica Ford Craiova

Decizia de a produce E-Transit Courier in Romania semnaleaza angajamentul Ford fata de Europa si fata de un viitor alimentat de energie regenerabila. Fabrica Ford de la Craiova va deveni un centru important pentru productia de masini electrice, contribuind nu doar la strategia globala a companiei, ci si la cresterea economica a regiunii. Aceasta decizie va avea un impact semnificativ asupra economiei locale. Se asteapta sa creeze locuri de munca, sa stimuleze industria auto si sa contribuie la pozitionarea Romaniei ca actor cheie in tranzitia globala catre energia regenerabila.

Ford Transit Courier in varianta cu ardere interna

Acest model va fi disponibil si in varianta pe benzina si Diesel, incepand cu optiuni de 100 si 125 de cai putere a motorului pe benzina EcoBoost si pana la alternativa Diesel de 1.5 litri care dezvolta 100 de cai putere. La capitolul transmisie exista doua posibilitati, una manuala cu sase trepte si una automata cu sapte trepte care este proaspat lansata de Ford. Comenzile pot fi plasate incepand cu vara acestui an, semn ca vom vedea mai devreme pe strazi aceste versiuni, iar din 2024 vor aparea si primele masini electrice.

Cresterea popularitatii Ford a crescut considerabil in Romania odata cu deschiderea fabricii de la Craiova, iar E-Transit Courier reprezinta un pas inainte interesant in industria vehiculelor electrice. Cu specificatiile sale impresionante si cu sprijinul unui centru de productie dedicat in Romania, E-Transit Courier este pregatit sa aiba un impact semnificativ asupra viitorului transportului comercial. Producatorul american va investi aproape 500 de milioane de euro in fabrica de la Craiova pentru a muta productia din Turcia in Romania. Noi informatii despre Ford E-Transit Courier urmeaza sa fie oferite de catre producator.

Sursa foto: https://www.ford.ro/

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina