Acasa Blog Cele mai populare modele Toyota din Europa in 2023
cele mai populare modele toyota \(1\)

Cele mai populare modele Toyota din Europa in 2023

Sfaturi automobile 22/06/2023

Fiind unul dintre cei mai mari producatori auto din intreaga lume si renumit pentru calitatea si fiabilitatea modelelor Toyota, este bine cunoscut faptul ca japonezii se pricep la masini. Totusi, modelele pe care le comercializeaza variaza de la un continent la altul, fiind adaptate pentru nevoile pietei respective, astfel ca in Europa unele se bucura de un succes mai mare decat in alte zone ale lumii. Vanzarile Toyota in Europa au crescut cu 2.5% in prima parte a anului 2023, avand o cota de piata de 6.9% si consolizandu-si pozitia de al doilea cel mai bine vandut brand auto de pe batranul continent. Iata care sunt cele mai populare modele Toyota din Europa si de ce:

Cel mai popular model Toyota: Yaris Cross

Faptul ca SUV-urile sunt la moda de cativa ani nu mai este o raritate, motiv pentru care multi producatori s-au adaptat si vin cu versiuni actualizate ale modelelor traditionale. Yaris Cross este cel mai bine vandul model Toyota din Europa pana in acest moment din 2023, fiind un SUV mic, perfect pentru condusul in oras. Este eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, elegant si vine cu o varietate de caracteristici, inclusiv un acoperis panoramic, scaune incalzite si un sistem de infotainment cu ecran tactil cu cele mai noi functii. Yaris Cross este propulsat de un motor de 1.5 litri, disponibil inclusiv in varianta hybrid care obtine un consum mixt de 5.9 litri. Yaris Cross este o alegere excelenta pentru oricine cauta un SUV elegant, eficient din punct de vedere al consumului de combustibil si practic. Preturile pornesc de la 20.793 euro pentru versiunea de baza, Cross Eco si ajung pana la 34.930 euro pentru varianta de top, Cross Exclusive Adventure Hybrid cu tractiune 4x4. Conform unui comunicat de presa Toyota, in primul sfert din 2023 s-au vandut aproape 58.000 de unitati.

Toyota Yaris

Un alt model Toyota foarte bine vandut in 2023 in Europa este Yaris, un hatchback mic care este, de asemenea, eficient din punct de vedere al consumului de combustibil si perfect pentru oras. Este disponibil atat in versiune hybrid, cat si pe benzina, si vine cu o varietate de dotari care nu lipsesc de pe o masina moderna. Yaris este propulsat de acelasi motor de 1.5 litri ca fratele sau mai mare, Yaris Cross si promite un consum mixt de 5.2 litri. De asemenea, este disponibil intr-o configuratie cu trei sau cinci usi, fiind o alegere excelenta pentru oricine cauta un hatchback eficient si fiabil. Costurile pornesc de la 18.643 euro pentru versiunea de baza si ajung pana la 29.651 euro pentru varianta de top Yaris Exclusive GR Hybrid. In primele luni din 2023, Yaris s-a vandut in aproape 42.000 de unitati.

Toyota C-HR

Inca de la lansare Toyota C-HR s-a vazut ca fiind unul dintre cele mai populare modele Toyota, fiind un SUV de mici dimensiuni care a cucerit pe toata lumea. Este un SUV mic, cunoscut pentru designul sau indraznet, fiind disponibil in 2023 exclusiv in versiunea hybrid cu un motor de 1.8 litri si unul de 2 litri, ambele fiind foarte economice si asigurand un consum de circa 5 litri/100 km. S-a vandut in aproape 40 de mii de unitati in prima parte a anului, ocupand locul 3 al celor mai vandute modele Toyota in Europa in 2023.

Toyota Corolla

Corolla este unul dintre cele mai populare modele Toyota din toate timpurile si este disponibil astazi atat in varianta sedan, cat si hatchback si break. Toate cele 3 versiuni s-au vandut in aproape 37.500 de unitati in prima parte a anului 2023. Modelul este echipat cu aceleasi motoare ca fratele C-HR, atat in versiunea hybrid, cat si standard. Performantele sunt similare, iar Corolla s-a aflat mereu in topul celor mai fiabile masini din lume, motiv pentru care este o alegere excelenta pentru toti cei care isi doresc sa se bucure de confort si liniste.

Toyota Aygo X

Topul este completat de un model Toyota care prinde tot mai mult teren: Aygo X. Pasiunea pentru SUV-uri este tot mai mare in Europa, motiv pentru care inclusiv modelele de mici dimensiuni se bucura acum de o versiune SUV, iar Aygo X nu face exceptie. Este disponibil in 7 versiuni, toate cu un motor de 1 litru, iar cea mai accesibila varianta pleaca de la 16.368 de euro, in timp ce varianta de top ajunge la 23.788 euro. Acest model este ideal pentru cei care cauta o masina mica, de oras, cu care pot infrunta traficul intr-un mod comod si pentru care locurile de parcare sa nu reprezinte o problema. S-a vandut in aproape 20.000 de unitati in prima parte a anului 2023, fiind un model Toyota foarte popular.

Toyota RAV4

RAV4 este un SUV de dimensiuni medii, cunoscut pentru versatilitatea si capacitatile sale off-road. Este disponibil cu un motor de 2 litri benzina si unul hybrid de 2.5 litri. Acesta este un model Toyota popular pentru cei care vor sa aiba beneficiile unui SUV, dar consumul unui hatchback de mici dimensiuni. Se poate comanda atat in varianta cu tractiune integrala, cat si doar cu tractiune fata, iar preturile incep de la 39.319 euro pentru varianta de baza si ajung pana la 53.280 pentru varianta de top. S-a vandut in aproape 18.000 de unitati in prima parte a anului 2023.

Totusi, mai exact ce face ca modelele Toyota sa fie foarte populare? Exista mai multi factori.

Fiabilitate

Modelele Toyota sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor, producatorul japonez avand o istorie indelungata in ceea ce priveste constructia de masini fiabile, iar vehiculele sale sunt in mod constant clasate printre cele mai bune masini de pe piata. De-a lungul anilor s-au realizat numeroase sondaje, iar modelele Toyota erau cele care se defectau cel mai rar, ceea ce a ramas valabil inclusiv in 2023.

Eficienta combustibilului

Modelele Toyota sunt, de asemenea, cunoscute pentru eficienta consumului de combustibil. Japonezii au lansat printre primele autoturisme hybrid care s-au bucurat de o popularitate foarte mare, iar traditia continua si astazi. 

Siguranta

Cei care cumpara masini Toyota o fac si pentru ca acestea sunt foarte sigure. Producatorul japonez are o istorie indelungata de investitii in cercetare si dezvoltare in domeniul sigurantei, iar vehiculele sale obtin in mod constant note mari in clasamentele de siguranta.

Valoare mare la revanzare

Orice sofer se gandeste la un moment dat sa isi vanda masina, iar modelele Toyota sunt renumite pentru faptul ca isi pastreaza valoarea. Pentru ca sunt fiabile si dotate cu o varietate de caracteristici care nu se gasesc intotdeauna la masini cu acelasi pret, acestea se devalorizeaza mai greu. 

Totusi, cu o scadere a vanzarilor s-a confruntat modelul Prius, care in toate versiunile sale a cumulat abia 500 de unitati, performanta similara cu cea a modelului sport Supra. In schimb, modelul foarte popular in Statele Unite, Camry s-a vandut bine si in Europa, cu 2.300 de unitati, dar nu la fel de bine ca SUV-ul Land Cruiser care a depasit pragul de 7.000 de unitati. Si modelul utilitar Hilux este foarte popular, comercializandu-se in prima parte a anului 2023 in aproape 15.000 de unitati. In total, toate modelele Toyota s-au vandut in aproape 278.000 de unitati in Europa in primele luni din acest an. In acelasi timp, vanzarile Lexus, divizia premium al japonezilor, a marcat vanzarea a aproape 13.000 de unitati, cel mai popular fiind SUV-ul NX cu aproape 5.000 de bucati.

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina