Acasa Blog Cele mai iconice modele Mercedes-Benz de-a lungul timpului
mercedes benz

Cele mai iconice modele Mercedes-Benz de-a lungul timpului

Masini de lux 26/04/2023

Sinonime cu luxul, performanta si inovatia, sunt numeroase modele Mercedes-Benz care au devenit iconice de-a lungul anilor.

De la W140, la SLR McLaren, 500 E, 300 SL, 600, CLK AMG GTR, W123 si multe altele, producatorul german si-a lasat amprenta asupra domeniului auto cu modelele sale. 

Mercedes-Benz S-Class W140

W140 a fost lansat in 1991 si a devenit rapid unul dintre cele mai emblematice modele Mercedes-Benz. Dezvoltat pe parcursul a opt ani, W140 a stabilit noi standarde de lux, tehnologie si siguranta, avand portiere cu asistenta electrica, un sistem avansat de control al climatizarii sau geamuri duble. De asemenea, aceasta a fost prima masina de serie cu program electronic de stabilitate (ESP) si de-a lungul timpului s-a remarcat pentru fiabilitatea sa.

Mercedes-Benz SLR Mclaren

Acest model Mercedes-Benz s-a nascut in urma unui parteneriat cu renumita companie britanica de curse McLaren. Introdus in 2003, SLR a combinat ce este mai bun din ambele lumi - luxul si rafinamentul unui Mercedes cu performanta si manevrabilitatea unui McLaren.

Cu un design elegant, aerodinamic si propulsat de un motor V8 de 5.4 litri, SLR poate atinge 0-100 km/h in doar 3,8 secunde si o viteza maxima de peste 320 km/h. SLR a fost un adevarat exemplu al maiestriei ingineresti atat a Mercedes-Benz, cat si a McLaren.

Unul dintre cele mai populare modele Mercedes-Benz: 500 E

Lansat in 1990, acesta a fost rezultatul unei colaborari intre Mercedes-Benz si Porsche. Modelul 500 E a fost construit manual la uzina Porsche, folosind o versiune modificata a platformei Mercedes-Benz W124. Acest parteneriat unic a avut ca rezultat un sedan de lux de inalta performanta, cu o manevrabilitate si putere exceptionale.

Propulsat de un motor V8 de 5,0 litri care produce 322 de cai putere, permite sa ajunga de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde.

In ciuda performantelor sale, 500 E a pastrat eleganta si confortul asteptat de la un model Mercedes-Benz, cu un interior luxos si un design subtil si discret.

Mercedes-Benz 300 SL

Aparuta in 1954, aceasta este una dintre cele mai emblematice masini din istorie.

Cunoscut pentru usile sale distinctive care ne duc cu gandul la aripi, modelul 300 SL a fost o adevarata minune tehnologica si o capodopera de design. Portierele Gullwing au fost o alegere stilistica si o necesitate functionala, deoarece sasiul tubular al masinii necesita o deschidere neconventionala a usilor. De asemenea, modelul avea un pedigree de curse puternic inspirat de la modelul 
Mercedes-Benz W194.

Versiunea de sosea 300 SL era propulsata de un motor de 3,0 litri cu sase cilindri in linie, care folosea tehnologia revolutionara de injectie directa de combustibil pentru a produce 215 cai putere. Acest lucru a permis modelului 300 SL sa atinga o viteza maxima de 260 km/h, ceea ce l-a facut cel mai rapid automobil de serie la acea vreme.

Mercedes-Benz 600

Acest model Mercedes-Benz a fost prezentat publicului in 1963 intruchipand luxul si excelenta in inginerie. Proiectat pentru a concura cu Rolls-Royce si Bentley, modelul 600 era dotat cu tehnologie si caracteristici avansate, cum ar fi un sistem de suspensie pneumatica, comenzi hidraulice pentru geamuri, scaune si trapa si un motor V8 care dezvolta 300 de cai putere.

Mercedes 600 a devenit rapid vehiculul preferat al celebritatilor, sefilor de stat si demnitarilor, datorita luxului, confortului si prezentei sale incontestabile. Printre proprietarii notabili s-au numarat John Lennon, Coco Chanel si Elvis Presley, ceea ce a consolidat si mai mult statutul sau iconic.

Mercedes-Benz CLK AMG GTR

Aceasta a fost o masina de curse transformata in masina de strada legala, lansata in 1997. Dezvoltat initial pentru Campionatul FIA GT, CLK GTR a pus in evidenta maiestria inginereasca a Mercedes si experienta AMG in materie de performanta. Cu o productie limitata la doar 25 de unitati, CLK AMG GTR este propulsat de un motor V12 de 6,9 litri care produce 604 cai putere. Designul sau agresiv, performantele de top si exclusivitatea il fac unul dintre cele mai cautate si emblematice modele Mercedes-Benz produse vreodata.

Mercedes-Benz W205 C63 AMG

Lansat in 2014, Mercedes-Benz W205 C63 AMG este o versiune de inalta performanta a sedanului C-Class. Propulsat de un motor V8 de 4.0 litri cu doua turbocompresoare, C63 AMG poate produce pana la 503 cai putere, ceea ce il face unul dintre cele mai puternice modele Mercedes-Benz C-Class din toate timpurile.

Are un design agresiv, discuri de frana mai mari si o suspensie cu reglaj sportiv, toate acestea contribuind la manevrabilitatea si performantele sale excelente pe sosea si pe circuit.

Mercedes-Benz W123

Produs intre 1976 si 1985, acest model Mercedes-Benz a stabilit noi standarde de calitate, durabilitate si fiabilitate. Modelul W123 a devenit rapid un simbol al fiabilitatii si un favorit al soferilor de taxi din intreaga lume.

Disponibil in versiunea sedan, coupe si break, modelul W123 a oferit o gama de motoare, inclusiv unele Diesel eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil si variante pe benzina cu sase cilindri.

Designul atemporal al W123 si durabilitatea de neegalat il fac un adevarat clasic si o dovada a angajamentului Mercedes-Benz fata de calitate.

Mercedes-Benz G-Wagon

Proiectat initial pentru uz militar la sfarsitul anilor 1970, Mercedes G-Wagon este un vehicul off-road emblematic, cu un design robust si capacitati excelente. De-a lungul anilor, a evoluat intr-un SUV luxos si puternic, pastrandu-si in acelasi timp capacitatea off-road. Modelele Mercedes-Benz G-Wagon de astazi, cum ar fi G63 AMG, combina performantele impresionante cu interioarele somptuoase si tehnologia avansata, ceea ce le face preferate de celebritati si de pasionatii de off-road.

Mercedes-Benz 190E Cosworth 

Un alt model Mercedes-Benz emblematic este 190E Cosworth, lansat in 1984 si a reprezentat o colaborare cu firma britanica de inginerie Cosworth. Dezvoltat pentru a concura in cursele de masini, 190E Cosworth avea un motor cu patru cilindri in linie de 2,3 litri special conceput, imbunatatit ulterior cu o unitate de 2,5 litri. Cu caroseria sa aerodinamica unica, suspensia cu reglaj sportiv si pedigree-ul de curse, Mercedes 190E Cosworth a devenit un concurent formidabil pe scena curselor si un sedan de performanta dorit de pasionatii de condus.

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina