Acasa Blog Afla totul despre noul Mini Cooper Electric
mini cooper electric

Afla totul despre noul Mini Cooper Electric

Sfaturi automobile 20/09/2023

In era noastra in care mediul inconjurator si sustenabilitatea sunt pe buzele tuturor, Mini Cooper Electric vine sa ofere o alternativa moderna si ecologica la masinile traditionale. Prin combinarea stilului iconic Mini cu inovatii tehnologice si ecologice, Mini Cooper Electric promite sa devina un element de referinta in categoria masinilor urbane. In continuare, vom explora caracteristicile revolutionare ale acestui vehicul electric.

Mini Cooper Electric: Design iconic si modern

Noul Mini Cooper Electric isi mentine liniile clasice Mini, aducand in acelasi timp o serie de inovatii care ii intaresc stilul modern. Incepand cu grila frontala redimensionata, mai mare si mai patratoasa, si continuand cu farurile care adapostesc acum lumini LED, vehiculul afiseaza un design proaspat, care va atrage cu siguranta privirile.

"Inspirati de istoria noastra, am dezvoltat propriul nostru limbaj de design, definindu-ne ADN-ul. Il numim «Charismatic Simplicity». Ideea din spatele acestuia este un design care confera fiecarui model MINI nou un caracter puternic, individual si se defineste printr-un limbaj de design clar, redus, concentrat intuitiv pe elementele esentiale ale marcii", declara Oliver Heilmer, directorul MINI Design.

La interior , inspirat din primul model din 1959, creat de inventatorul Mini Alec Issigonis, noul Mini Cooper pastreaza esenta acestui design remarcabil. Instrumentele rotunde centralizate si bara de comutatoare caracteristice, amplasate dedesubt, alcatuiesc nucleul designului interior. Aceste doua elemente, in combinatie cu volanul, confera interiorului un aspect clar si simplificat.

In spiritul minimalismului, interiorul noului Mini Cooper se remarca prin reducerea la esential, cu un numar redus de componente care sunt inteligent proiectate si integrate cu tehnologie de ultima ora. In spatele volanului, optionalul Head-Up Display asigura afisarea continutului relevant direct in campul vizual al soferului. Prin urmare, tabloul de bord nu necesita un ecran suplimentar, ceea ce contribuie la deschiderea campului vizual catre drum si catre viitor.

Performanta silentioasa si putere electrica

Noul Mini Cooper Electric nu este doar o opera de arta vizuala, ci si o masina care promite performante excelente. Va fi disponibil in doua variante: Electric si SE, fiecare oferind o combinatie impresionanta de putere si autonomie. Varianta Electric va oferi un motor de 181 de cai putere, asigurand o autonomie de pana la 386 de kilometri, in timp ce versiunea SE, mai performanta, va beneficia de 215 cai putere si o autonomie de pana la 483 de kilometri. Cu un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h in numai 7 secunde pentru varianta de baza, Mini Cooper Electric promite sa ofere o experienta de condus dinamica si plina de viata.

Autonomie si incarcare eficienta

Noul Mini Cooper Electric marcheaza un pas semnificativ in domeniul mobilitatii urbane prin introducerea a doua variante cu autonomii generoase. Primul model, cu o baterie de 40 kWh si un motor de 181 cai putere, promite sa va transporte pe o distanta de pana la 386 de kilometri cu o singura incarcare. Insa varianta SE surclaseaza acest parametru, oferind o autonomie impresionanta de pana la 483 de kilometri, gratie unei baterii de 54 kWh si unui motor ce dezvolta 215 cai putere.

Bateria de la MINI Cooper poate fi incarcata prin curent alternativ cu 11 kW. Incarcarea rapida cu curent continuu este posibila la MINI Cooper E cu 75 kW si la Cooper SE cu pana la 95 kW. La o statie de incarcare rapida, acest lucru permite incarcarea bateriei de la 10% la 80% in mai putin de 30 de minute. In functie de conditiile meteo, navigatia activa prin MINI Navigation asigura ca bateria de inalta tensiune atinge temperatura ideala pentru o incarcare eficienta in avans. Acest lucru poate reduce semnificativ timpul de incarcare, in special la temperaturi exterioare scazute.

Tehnologie si siguranta avansata

Vehiculul va integra elemente de ultima ora, pastrand insa si comenzile fizice pentru functiile principale, o miscare care asigura o interactiune directa si satisfacatoare cu masina. In plus, un detaliu interesant vine sub forma unei chei de contact reinventate, promitand o noua experienta din momentul in care pasiti in masina. 

Optiunea inovatoare MINI Digital Key Plus cu comunicare UWB foloseste smartphone-ul pentru a asigura o interactiune si mai simpla cu automobilul. Astfel, smartphone-ul se transforma intr-o cheie, permitand deschiderea automata a masinii. Aceasta simbioza intre inovatie si traditie promite sa ofere un hub tehnologic avansat si o calatorie securizata si confortabila pentru toti ocupantii.

Impactul ecologic si economisirea de costuri

Cu fiecare generatie noua, Mini Cooper Electric isi consolideaza angajamentul fata de protectia mediului, inregistrand progrese notabile in materie de sustenabilitate. Noile modele nu doar ca renunta complet la motoarele traditionale cu combustie interna, dar prefigureaza si o noua era a eficientei energetice, facand un pas important catre un viitor mai verde.

Adoptand Mini Cooper Electric, veti reduce semnificativ emisiile de CO2, contribuind astfel la un efort global de conservare a mediului. Dar beneficiile nu se opresc aici. Costurile reduse de intretinere si economiile facute pe combustibil transforma aceasta masina intr-o investitie inteligenta, oferind economii substantiale pe termen lung. Cu o viziune ecologica si o abordare sustenabila, Mini Cooper Electric se prezinta nu doar ca o alternativa moderna, ci si ca un aliat de nadejde in lupta impotriva schimbarilor climatice, ilustrand un angajament profund fata de inovatie si responsabilitate ecologica.

Pregatindu-se pentru lansarea in mai 2024, Mini Cooper Electric vine cu promisiunea unui viitor mai verde, mai sigur si mai stilat. Daca va doriti o masina care sa imbine performanta cu responsabilitatea ecologica, fara a face compromisuri in privinta stilului, atunci acesta ar putea fi vehiculul perfect pentru dumneavoastra.

Distribuie articolul:
Oana Bărbuceanu

Pasionata de masini, mi-am început cariera ca inginer, ca specialist back-office service si cu atribuții de responsabil garantii. Am avansat în pozitia de Director Executiv al diviziei de închirieri pe termen scurt si lung, pe care am înființat-o si am dezvoltat-o, construind un parc de peste 700 de vehicule.

Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina