Acasa Blog Afla de ce Volvo XC60 este unul dintre cele mai fiabile automobile
volvo sc60 2021

Afla de ce Volvo XC60 este unul dintre cele mai fiabile automobile

Masini de lux 23/07/2023

Producatorul auto suedez a patruns pe piata SUV-urilor in 2002 odata cu lansarea modelului XC90, insa de aici si pana la aparitia Volvo XC60 nu au mai fost decat 6 ani. Volvo a extins seria XC, incluzand si alte modele compacte precum XC40, toate apreciate pentru sistemele de siguranta, interioarele luxoase si versiunile hybrid si electrice. Pana in 2023, Volvo si-a consolidat pozitia pe piata SUV-urilor de lux, integrand o tehnologie avansata de conducere autonoma si angajandu-se la o gama complet electrica pana in 2030, marcand o evolutie semnificativa fata de primul lor SUV.

Inceputurile Volvo XC60

Volvo XC60 este un crossover de lux, care a intrat in productie in 2008, ca parte a noii directii de design a Volvo sub proprietatea Ford. XC60 a fost raspunsul Volvo la popularitatea in crestere a crossoverelor si s-a bazat pe platforma Volvo Y20 aducand reputatia marcii pentru siguranta intr-un nou segment, castigand de-a lungul anilor mai multe premii pentru siguranta si design. Prima generatie Volvo XC60, produsa intre 2008 si 2017, a devenit rapid cel mai bine vandut model din portofoliul producatorului suedez la nivel mondial, designul, caracteristicile de siguranta si performantele fiind apreciate pe scara larga.

A doua generatie Volvo XC60

In 2017 Volvo a lansat cea de-a doua generatie XC60 la Salonul Auto de la Geneva. Acest model a venit cu un nou limbaj de design, bazat pe Volvo Scalable Product Architecture, inclusiv versiuni hybrid si plug-in hybrid, cu mai multe motorizari si a fost un real succes de la inceput. Versiunea facelift a celei de-a doua generatii Volvo XC60 a aparut in 2021, insa modificarile s-au pastrat doar la nivel estetic, atat la exterior, cat si la interior.

Volvo XC60 – mereu o alegere populara

Mostenirea modelului XC60 a jucat un rol important in pozitionarea Volvo ca lider pe piata crossoverelor de lux, continuand sa acorde prioritate sigurantei, sustenabilitatii si designului scandinav. Renumit pentru angajamentul sau fata de siguranta si fiabilitate, Volvo XC60 s-a impus cu fermitate ca unul dintre cele mai fiabile vehicule din clasa sa. De-a lungul anilor, si-a demonstrat in mod constant durabilitatea si fiabilitatea, obtinand note mari atat din partea consumatorilor, cat si a expertilor din industrie.

La baza fiabilitatii modelului XC60 se afla abordarea meticuloasa a Volvo in materie de inginerie. Fiecare componenta este proiectata pentru a rezista unei utilizari riguroase pe perioade indelungate, o dovada a angajamentului constructorului auto suedez fata de excelenta si longevitate. Indiferent de motorul ales, acesta ofera o rulare lina fara a sacrifica durabilitatea, iar masurile de control al calitatii garanteaza ca fiecare vehicul care iese de pe linia de asamblare respecta cele mai inalte standarde de maiestrie posibile, ceea ce consolideaza si mai mult fiabilitatea modelului. 

Unul dintre cele mai sigure autoturisme de pe piata

Un factor esential care contribuie la fiabilitatea Volvo XC60 este suita sa cuprinzatoare de sisteme de siguranta avansate. Volvo a fost intotdeauna in prima linie a sigurantei auto, iar XC60 este o dovada a acestui angajament. Echipat cu cele mai recente tehnologii de siguranta activa si pasiva precum avertizarea in caz de coliziune frontala, franarea automata de urgenta, avertizarea la parasirea benzii de rulare si monitorizarea unghiului mort, aceste dotari nu numai ca protejeaza ocupantii, dar ajuta si la prevenirea reparatiilor costisitoare care ar putea aparea in urma accidentelor.

In plus, angajamentul Volvo fata de imbunatatirea si perfectionarea continua a vehiculelor sale este evidentiat in XC60. Fiecare versiune aduce imbunatatiri in ceea ce priveste tehnologia, performanta si siguranta, contribuind la prelungirea duratei de viata a masinii si la mentinerea relevantei sale pe o piata in continua evolutie si tot mai competitiva. XC60 este bine echipat pentru a ramane la curent cu tehnologiile, consolidandu-si fiabilitatea pentru anii urmatori.

Un motiv important care sta la baza fiabilitatii modelului XC60 este angajamentul marcii fata de clientii sai, garantia oferita fiind de doi ani, iar aceasta poate fi prelungita contracost cu inca doi ani pentru un plus de liniste. Astfel, producatorul suedez garanteaza ca modelul se prezinta ireprosabil dupa mai multi ani de folosinta si, in plus, ofera garantie pe viata la piesele originale Volvo.

Confort si fiabilitate

In cele din urma, accentul pus de Volvo XC60 pe confort si lux fara a compromite fiabilitatea il diferentiaza de alte vehicule din clasa sa. Materialele interioare de inalta calitate si constructia solida inseamna nu numai ca rezista la uzura, dar si ca ofera o experienta de conducere si de pasageri de o calitate constanta.

Versiunea actuala Volvo XC60 este asamblata in patru fabrici din Suedia, China, India si Malaezia. Motoarele disponibile sunt renumite pentru fiabilitate si pentru faptul ca nu atrag probleme nici atunci cand ajung la un rulaj mai mare. Acestui model i-a fost alocat un motor de 2 litri disponibil atat pe benzina, cat si diesel si plug-in hybrid, iar cutia de viteze poate fi manuala in 6 trepte sau automata Aisin in 8 trepte.

Simplitatea, siguranta, confortul si luxul, toate sunt sinonime cu Volvo XC60, drept urmare modelul se bucura de o popularitate foarte mare. Este acesta modelul tau preferat din portofoliul Volvo?

Distribuie articolul:
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina