Acasa Blog 7 lucruri pe care nu le stiai despre Kia
kia brand

7 lucruri pe care nu le stiai despre Kia

Masini de lux 21/05/2023

Kia este un producator de automobile recunoscut la nivel mondial, cu sediul in Coreea de Sud. Renumit pentru gama sa diversificata de vehicule, Kia a devenit un nume cunoscut in lumea auto, iar modelele sale sunt foarte populare inclusiv in Romania. Cu siguranta sunt multe lucruri pe care nu le stiai despre Kia, asa ca am pregatit 7 dintre ele pentru tine:

1. Semnificatia cuvantului Kia

Kia nu este doar o alegere aleatorie de litere, pentru ca numele este derivat din caracterele coreene "Ki", care inseamna "a iesi", si "a", care reprezinta Asia. Impreuna, "Kia" semnifica "iesirea din Asia" sau "cresterea Asiei", iar acest nume reflecta ambitia Kia de a se ridica ca lider global in industria auto.

2. Lucruri pe care nu le stiai despre Kia - inceputurile militare

S-ar putea sa asociezi Kia cu vehiculele de pasageri, dar stiai ca aceasta companie si-a inceput activitatea prin producerea de biciclete si apoi a trecut la fabricarea de camioane pentru uz militar? In anii 1960 si 1970, Kia a fabricat in principal camioane usoare pentru armata sud-coreeana si americana, o dovada a capacitatii sale de a se adapta si de a se dezvolta odata cu schimbarea vremurilor.

3. Influenta Kia pe piata mondiala - nu doar un producator de automobile

Unul dintre lucrurile pe care nu le stiai despre Kia este ca a fabricat motociclete si chiar s-a aventurat in productia de tevi de otel si piese pentru biciclete, iar aceasta versatilitate a contribuit la rezistenta Kia pe piata globala. Astazi Kia ofera o gama extinsa de vehicule, de la masini compacte la SUV-uri, modele hybrid si chiar sedanuri de lux. Marca continua sa isi extinda portofoliul, asigurandu-se ca satisface o gama larga de preferinte si cerinte ale clientilor.

4. Realizari importante ale Kia

Un alt lucru pe care nu il stiai despre Kia este ca reprezinta al doilea cel mai mare producator auto din Coreea de Sud, imediat dupa Hyundai, si se numara printre cele mai importante companii auto la nivel global. De exemplu, Kia Pride este unul dintre cele mai de succes modele Kia la nivel global, fiind lansat in 1986 si a reprezentat rezultatul colaborarii dintre Kia si Ford. Acesta a fost vandut in diferite tari sub mai multe denumiri si a devenit o senzatie globala, marcand succesul Kia pe piata auto internationala.

5. Filiera inovatoare a Kia

De asemenea, un alt lucru pe care poate ca nu il stiai despre Kia este ca a fost un lider in tehnologia vehiculelor electrice, fiind printre primii producatori care au lansat un vehicul complet electric pe piata de masa, Soul EV. Acest angajament fata de inovatie contribuie la modelarea viitorului mobilitatii. In plus, programul de garantie Kia, lider in industrie, este o dovada a increderii in calitatea si fiabilitatea vehiculelor sale. Kia ofera un program de garantie de 7 ani sau 150.000 de kilometri, fiind cea mai mare garantie oferita de un producator in Europa, subliniind angajamentul sau fata de satisfactia clientilor. Compania intentioneaza sa devina un lider pe piata auto globala cu aceasta abordare orientata spre viitor, ceea ce o face de urmarit in urmatorii ani.

6. Popularitate in lumea sportului

Lucruri pe care nu le stiai despre Kia: este un sponsor important al evenimentelor sportive din intreaga lume, fiind un partener auto oficial al FIFA si a sponsorizat Australian Open si echipele NBA din Statele Unite. Implicarea Kia in sport subliniaza imaginea dinamica si tinereasca a marcii sale.

7. Filozofia unica de design

Un alt lucru pe care nu il stiai despre Kia: filozofia de design, "simplitatea liniei drepte", este ghidata de convingerea ca simplitatea creeaza lux, iar aceasta filozofie poate fi observata in designul distinctiv si indraznet al modelelor Kia, care se concentreaza pe linii drepte si curate si pe o estetica minimalista. In plus, filozofia Eco-Dynamics a Kia subliniaza angajamentul acesteia de a crea solutii de mobilitate durabila. Compania investeste masiv in vehicule hybrid, electrice si cu combustie, cu scopul de a le face pe cele ecologice accesibile tuturor. Acest angajament a dus la aparitia unor masini precum Kia Soul EV si Niro EV, care nu numai ca sunt ecologice, dar ofera si performanta si stil.

Probabil ca sunt multe alte lucruri pe care nu le stiai despre Kia, dar povestea sa este una a inovatiei, a rezilientei si a angajamentului fata de excelenta. De la inceputurile sale umile pana la pozitia actuala de lider mondial in domeniul auto, Kia si-a dovedit in mod constant capacitatea de a se adapta si de a inova. Cu abordarea sa orientata spre viitor, angajamentul fata de mobilitatea ecologica si filozofia unica de design, Kia este cu adevarat o companie care continua sa surprinda si sa inspire.

In plus, prezenta Kia in Romania este una impunatoare datorita gamei variate de autovehicule propuse, dar si a fiabilitatii acestora. Rio, Ceed, Stonic, XCeed, Sportage si Sorento sunt mereu la mare cautare si se afla in topul preferintelor a multor soferi aflati in cautarea unui autoturism modern.

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Categorii

Articole recente

cele mai scumpe masini din lume
Cele mai scumpe masini din lume
Citeste mai mult

s60 my24 fuel og
Cele mai bune masini pentru soferi la 18 ani
Citeste mai mult

359310300_237810539099304_1314413748499435122_n \(1\) min
Ce trebuie sa faci cand cumperi o masina rulata? Ghid complet
Citeste mai mult

pozitia corecta la volan
Pozitia corecta la volan - Ghid pentru un condus sigur si confortabil
Citeste mai mult

Despre noi

BCCH Auto Switzerland
Automobile de lux noi si rulate
Echipa BCCH Auto Switzerland ofera clientilor consultanta necesara achizitionarii unui autovehicul din stocul propriu sau la comanda de oriunde din tarile Uniunii Europene. Angajamentul echipei noastre este acela de a oferi un nivel inalt al calitatii serviciilor si autovehiculelor vandute.
Vezi cele 2899 masini
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina